Zapraszam na pyszne kotleciki z bakłażana, które podobnie jak te z cukini wybornie smakują i są do przygotowania w ciącu kilku minut. Świetne na obiad lub cipłą kolację...polecam. Składniki: 2 średnie bakłażany sok z 1 cytryny 1 łyżeczka świeżej bazylii 1 łyżeczka świeżego tymianku sól i pieprz do smaku oliwa Sposób przygotowania: Baklażany umyć, osuszyć i pokroić w centymetrowe plastry, skropić sokiem z cytryny, posypzć solą, pieprzem i deobno pokrojonymi ziołami. Rozgrzać patelnię grilową, wysmarować ją ... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.