sałatka do obiadu - 9613 przepisów (strona:371/641)

Sałatka z melonem i mozzarellą 143

Muszę się Wam do czegoś przyznać! Nie przepadam za melonem i jeszcze nie udało mi się go zjeść nigdy tak ot, samego, bez żadnych dodatków. Przynajmniej

Kuchnia w czekoladzie
W paprykowym świecie - faszerowana papryka 187

Odebrałam dziś prezent, który Paweł otrzymał od Ani z bloga Mulinowe Misie Paweł zapoznał się już przez Skype ze swoimi nowymi Przyjaciółmi i zgodnie z życzeniem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i pomarańczą 164

układ odpornościowy,obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry. Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.  ok. 500 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 pomarańcza 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) Kapustę kiszoną lekko(...)obrać z białych błonek,porozrywać na kawałki,dodać do kapusty. Z drugiej połówki wycisnąć sok,skropić nim surówkę. Dodać olej i posiekaną natkę,wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę

Kolorowa kuchnia Elki
Kotlety jaglano-jajeczne 161

Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Kotlety jaglano-jajeczne By Piotr 1 czerwca 2018 Kotlety jaglano-jajeczne, czyli moim zdaniem naprawdę ciekawe

Pogotujmy.pl
Przepisy na majówkę 125

Najlepsze przepisy na długi weekend majowy! Udanego wypoczynku! Bruschetta z pieczarkami i grana padano Bruschetta ze szpinakiem i grana padano Focaccia z cukinią i pomidorem Focaccia

Moja smaczna kuchnia
MARYNOWANA MAKRELA Z GRILLA 151

MARYNOWANA MAKRELA Z GRILLA Ryba pieczona na grillu, lekkostrawna i smakowita. Marynowana w sporej ilości tymianku, rozmarynu i oregano. Obficie posypana świeżą, aromatyczną zieleniną. Idealna na

Moja Książka Kucharska
Racuchy jak pączki, z jabłkami 241

Jabłka – t warde, soczyste i słodkie, a może miękkie, kwaśne lub winne? Ich odmian jest tak wiele, że każdy z nas znajdzie tę swoją jedyną

mojewypiekiinietylko
Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne 1466

mąki i krótkim wyrabianiu. Razem z mięsem, sosem i surówką powstał pyszny domowy obiad. Kluski i sos to zawsze świetna sprawa – takie danie każdemu kojarzy się z najsmaczniejszymi obiadami u babci. Jeśli lubicie kluski śląskie, zachęcam Was do przygotowywania ich samodzielnie – te kupne w niczym nie przypominają mięciutkich, domowych kluseczek. Pamiętajcie tylko o kupnie odpowiednich ziemniaków – koniecznie(...)rozpadają się podczas gotowania. Jeśli przekroicie ziemniaka na pół, potrzecie połówki i się skleją to ziemniaki powinny być odpowiednie – jeśli pokaże się woda, to lepsze będą na sałatkę lub zapiekankę. Kluski śląskie: 1 – 1,5 kg ziemniaków (najlepiej mączyste, typ C) 1 jajko mąka ziemniaczana (ilość zależna od ziemniaków: patrz przepis) sól morska listonic_type='fooddrink';listonic_theme

Poezja smaku
Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie 181

roku. To coś co bardzo lubię. Od razu wiadomo, że dania będą bazować na sezonowych, świezych produktach. Każdy z tych rozdziałów dzieli się z kolei na 4 części: śniadanie, obiad, kolacja i deser. Wszystko prosto i przejrzyście. Co do tego ostatniego to bardzo spodobało mi się jak książka jest wydana. Przyjemny papier, czytelna czcionka i bardzo ładne zdjęcia zrobione przez(...)nadanie im efektu jakby „retro” tworzy ciekawy klimat. Przepisy (jest ich ponad 100) są bardzo różnorodne i nieskomplikowane więc każdy bez problemu sobie z nimi poradzi. Miłośników sałatek i surówek a pewno ucieszy fakt, że znajdą ich tu ponad 20. Ja od razu skusiłam się na kotleciki z kaszy gryczanej i groszku. Uwielbiam wegetarianskie kotlety a […] Artykuł

Mienta blog
Pieczone ziemniaki w mundurkach zapiekane z serem. 186

Zgadnijcie co dzisiaj będzie na obiad. Znowu ziemniaki. To przecież święta tradycja. Ale nawet ziemniaki nie muszą być nudne. Dzisiaj zaproponuję Wam pyszne toasty ziemniaczane, czyli ziemniaki w mundurkach zapiekane z kozim serem. To coś dla Was jeżeli lubicie sycące rustykalne dania. Podpatrzone z kuchni francuskiej, bo francuscy górale lubują się w różnego rodzaju racklette czy tartiflette czyli ziemniakach polewanych(...)roztopionym serem. Nic tak nie syci na długie zimowe wieczory w górach. Dla spokoju sumienia można dorzucić sałatkę z rukoli. Rukola i ziemniaki gotowane w mundurkach świetnie komponują się razem. Rustykanie i zdrowo. Pieczone ziemniaki w mundurkach zapiekane z kozim serem. Porcja dla 6 osób. Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 25 minut. Potrzebne nam będą: 6 ziemniaków, ser kozi

MODA NA BIO
Pakistańska kheema czyli obiad w pół godziny 192

Słowo keema lub kheema  oznacza w języku urdu " mielone mięso " i nie ma w tym przypadku znaczenia czy mówimy o drobiu, jagnięcinie czy wołowinie. Ta

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pikantna sałatka z roszpunki, gorgonzoli i pistacji 153

Mamy świeże mule w sosie czosnkowym, więc do tego: Pikantna sałatka z roszpunki, gorgonzoli i pistacji SKŁADNIKI: opakowanie roszpunki ( lub rukoli) ser gorgonzola 3 pomidory 2 garście pistacji ostra papryczka sól, pieprz, bazylia, oregano, czosnkowa oliwa z oliwek ewentualnie opakowanie muli Mule przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu:) Roszpunkę dokładnie opłukać, dodać pokrojone w kostkę pomidorki i ser gorgonzola. Pistacje(...)papryczkę uprażyć na łyżce oliwy.    Dodać do sałaty, całość doprawić solą, pieprzem i czosnkową oliwą z oliwek. Dobrze wymieszać. Idealne połączenie! Cudny obiad :D Już czas pomyśleć o wakacjach

MarciochaKucharzy
Wrapy z tuńczykiem 260

zawitał w latach 80. To tyle z historycznych ciekawostek na temat wrapów. Do wrapów możemy dać wszystko- tutaj może tylko ograniczyć nas , nasza wyobraznia. Może być naszym sniadanie, przekąską, obiadem, kolacją- może stać sie wszystkim. :)Ja zapraszam na wrapy z tuńczykiem.  Składniki:1 tuńczyk w sosie własnym1 kukurydza1 groszek4 jajka2-3 ogórki konserwowemały kawałek sera żółtego majonez/jogurt naturalnywrapysól(...)Gotujemy jajka na twardo.Ścieramy ser żółty na dużych oczkach, kroimy ogórek konserwowy na małą kosteczkę.Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy sól I pieprz do smaku. Wrapa smarujemy majonezem, nakładamy sałatkę I zwijamy w rulon. Przecinamy na pół. Gotowe :)  Smacznego

Smaki Edyty
Przepis na naleśniki - miękkie i puszyste 182

Przepis na miękkie i puszyste naleśniki. Wystarczy wymieszać ze sobą: mąkę, jajka, mleko oraz wodę i ciasto pozostawić do „leżakowania”. Naleśniki najlepiej smażyć na nieprzywierającej patelni

Ugotować
Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej 188

Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej to proste i smaczne sezonowe danie. To pyszny klasyk. W sezonie szparagowym tak najczęściej podajemy szparagi. Ja osobiście bardzo lubię zielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię