sałatka do obiadu - 9613 przepisów (strona:152/641)

Kotlety z kaszy jaglanej 148

Dziś pomysł na lekki letni obiad, czyli kotlety jaglane z dodatkiem sałatki z jogurtem greckim . Składniki na kotlety (na 6 sztuk): - 3/4 szklanki kaszy jaglanej - marchewka - 1/4 małej czerwonej cebuli - koperek - sól - pieprz - chilli - bułka tarta Przygotowanie : Kaszę gotować około 20 minut na wolnym ogniu, następnie zblendować. Dodać startą na tarce marchew, posiekaną cebulę i koperek. Doprawić do smaku solą

Kuchenne innowacje
Rzymska sałata smażona 151

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Lubię szukać nowych możliwości i smaków. Gdzieś usłyszałam rzymska sałata nadaje się do smażenia. Wypróbowałam ją – nadaje się, jest … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Sałatka z marynowaną cebulką 176

Smaczna i kolorowa sałatka z marynowaną cebulką, pomidorami i papryką. Letnią porą idealnie pasuje do mięsa grillowanego. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 słoik złotej cebulki

Bajeczna Kuchnia
Młoda kapusta duszona z koperkiem i śmietaną 242

Sezon na młodą kapustę wciąż trwa. Warto to wykorzystać, bo młoda jest smaczniejsza i delikatniejsza od starej. Nada się m.in. na gołąbki (przepis jeszcze w tym

Anioszek w kuchni
Sałatka grillowa z fetą i selerem naciowym 172

Pyszna i zdrowa sałatka, idealna do grillowanych mięs lub jako dodatek obiadowy. Rewelacyjnie pachnie ziołami i selerem naciowym. 1/3 główki sałaty lodowej 1 ogórek 10 pomidorków

VioletoweKucharzenie
Sałatka z kurczakiem, pomarańczami i serem pleśniowym 197

Idealna do pracy, szybka w wykonaniu, sałatka z sycylijskimi pomarańczami, kurczakiem i gorgonzolą. Lubię połączenia słono-słodkie Zobaczcie też: Sycylijskie pomarańcze – sałatka Składniki na 2

Kuchnia Bazylii
Pikantne krewetki z pietruszką i kolendrą 316

wołowiną czy wieprzowiną, które tak często królują na naszych stołach. Staram się też mieć jakiś zapas krewetek w zamrażalniku jak już brakuje pomysłów na kolację lub obiad. Wystarczy do tego jakaś szybka sałatka lub makaron z cukinii ew. ryż i danie gotowe. Możemy przygotować pikantne krewetki wcześniej, a przed samym podaniem podgrzać je przez parę minut na patelni. Składniki: opakowanie

PaleoLife
Colesław 144

blogu Colesława ;) Zwykle robiłam go z kapusty, marchewki i czerwonej cebuli. Tym razem wrzuciłam jeszcze koperek i połowę jabłka. Wyszła wspaniała. Robię ją nie tylko do obiadu ale również na kolację. Polecam :) Sałatkę podałam na Porcelanie Bogucice "Julia Gold" mała główka białej kapusty czerwona cebula 1-2 marchewki pół jabłka 1/2 pęczka koperku sól świeżo zmielony pieprz łyżeczka musztardy

Smakołyki Asi
Sałatka z wędzonej ryby. Zaskakująca sałatka z wedzononego dorsza i ... 195

Kolejny sałatkowy eksperyment uważam za udany. Wiem wiem, czytając składniki pewnie się zastanawiacie jak może być do smaczne... a jednak. Najlepszym sposobem na wyrobienie sobie opinii

IMPRESJA SMAKU
PIECZONY KALAFIOR Z MIGDAŁAMI 270

Nie jestem wielkim fanem gotowanego kalafiora – nie bijcie mnie! Przecież się przyznałem… Za to nie mogę się oprzeć innej wersji… Pieczony kalafior to

Mam To Na Widelcu
Colesław – popularna surówka 14191

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Colesław jest popularną surówką w Polsce i wielu innych krajach. Podawana w większości barów szybkiej obsługi – knajpach fastfoodowych, ale …

My Blueberry Corner
Surówka z białej rzodkwi, pora, papryki i kukurydzy 153

Dzisiaj na szybko pyszna, zdrowa suróweczka obiadowa o wyraźnym lekko pikantnym smaku, a to za sprawą rzodkwi i pora.  Nie wiem jak Wy, ale ja

Nie tylko w kuchni
Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek 143

Witaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1

Nie tylko w kuchni
Papryka Marynowana na Zimę 359

Witam serdecznie Propozycja na pyszną marynowaną paprykę na zimę. Jest prosta w w przygotowaniu i bardzo smaczna, idealnie nadaje się do podania do obiadu lu jako dodatek do przygotowania sałatki. Będziemy potrzebować: na podane proporcje będziemy potrzebować słoików o pojemności około 4 litrów (w zależności jak ściśle ułożymy paprykę) 2,5 kg papryki na zalewę: 1,5 litra wody

Uwaga Babcia Gotuje