jakiś zdrowy, warzywny akcent. Dziś przepis na prostą w wykonaniu surówkę z kapusty pekińskiej. Idealna do obiadu oraz jako samodzielny posiłek. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 duże jabłko 1 1/2 marchewki sól i pieprz do smaku odrobina oliwy z oliwek do skropienia sałatki Przygotowanie: Kapustę pekińską kroimy i wkładamy do miski. Jabłko i marchewki obieramy, a następnie ścieramy na tarce
Słodkie okruszkiFajna, łatwa w przygotowaniu surówka obiadowa czy grillowa. Smakiem bardzo przypominająca tą z budki u chińczyka. U mnie w starym zeszycie z przepisami mam ją zapisaną
Kuchnia z widokiem na ogródokrągło. Warzywa latem i jesienią są najsmaczniejsze i mają najwięcej w sobie składników odżywczych. Niestety zimą warzywa już, aż tak dobrze nie smakują. Sałatkę z kalafiora i cukinii można podać, jako dodatek do obiadu, ale świetnie również smakuje samodzielnie. Kalafior nie musi być gotowany, jeśli chcemy zrobić sałatkę z surowego kalafiora, należy go rozdrobnić i posypać odrobiną soli i odstawić
Kuchcik gotujeprosta i pyszna sałatka z łososiem powstała przez przypadek. Któregoś dnia upiekłam trochę za dużo ryby na obiad. A co zrobić, aby się nie zmarnowała? Najlepiej zrobić sałatkę :) Dodałam to, co miałam pod ręką: kiszone ogórki, kukurydzę, resztkę sosu tatarskiego. Powstała bardzo smaczna sałatka, którą ze smakiem zjedliśmy na kolację :) W sam raz nadaje się też jako pasta na kanapki
MyCookBook.plMENU SYLWESTROWE, POMYSŁY NA DANIA NA SYLWESTRA Jeśli w tym roku będziecie spędzać Noc Sylwestrową w domu na imprezie ze znajomymi i przyjaciółmi, to ten post
SMYKWKUCHNIZnajdą się tutaj miłośnicy cukinii? Cukinia jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas , żelazo i magnez oraz witaminę C , K, PP i B1, beta karoten
Smaki ArmineNastępnie dodajemy wino, mało, miód, paprykę i pieprz. Mieszamy sos i dusimy 10 minut pod przykrywką. Na koniec dodajemy maliny i dusimy jeszcze chwilkę. Podajmy jako sałatkę na ciepło lub dodatek do obiadu. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Cykoria duszona z malinami pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneogórki, będziemy robić te małosolne i pierwsze kiszone. Odpalimy na dobre grille i będziemy tworzyć wiele nowych smacznych połączeń, jak choćby burgery z grilla. Na obiad nie raz sięgniemy po chłodnik z młodą botwinką, sałatki rozgoszczą się w menu na dobre, bo kto nie lubi młodych małych ziemniaczków? Owoców będzie pod dostatkiem to i chętnie przygotujemy świeże puchate bułeczki drożdżowe(...)WIŚNIAMI I SEREM! 15. NAJLEPSZE NALEŚNIKI ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM W KOSZULCE 16. CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 17. PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! 18. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 19. JAGODZIANKI Z SEREM I JAGODAMI! 20. WAKACYJNA SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! 21. FRANCUSKIE TOSTY! 22. CIASTO Z TRUSKAWKAMI 23. MAŁOSOLNE 24. WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU
SMYKWKUCHNIbuzi robi się naprawdę rzeźko. Dlatego jeśli nie lubicie dość intensywnych smaków albo sałatkę mają jeść dzieci, to mięty dajemy mniej. Wykonanie całej sałatki zajęło mi jakieś 15 minut. Jak na obiad, to chyba niedużo? Jeśli lubicie eksperymentować, to polecam dodanie surowego kalafiora drobno posiekanego lub brokuła też surowego. Świetnie będą chrupać. Drukuj Sałatka z kuskusem, miętą i truskawkami Pyszna
Mieszam w GarnkuPorcja sałatki zawiera jedynie około 350 kalorii (przepis jest na dwie porcje), więc może stanowić pyszne i dietetyczne śniadanie lub kolacje, a nawet obiad w pracy. Polecam! Składniki na 2 porcje sałatki: 2 garści mieszanki sałat 3 jajka 100g fasolki szparagowej (może być mrożona) 200g pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebulka garść czarnych oliwek 2 łyżki
Blog z Apetytemchwilę i wydaje mi się, że menu wigilijne wszyscy mają ustalone. Ale co ze świątecznym obiadem? My się nigdzie dalej nie wybieramy więc będzie obiad w domu dla najbliższych. Przygotuję zupę, mięso pieczone , sałatki i deser. Nic specjalnie wyszukanego ani pracochłonnego, bo przecież nie chcę spędzić świątecznego dnia w kuchni. Przecież i tak najważniejsza jest świąteczna atmosfera, a tę tworzą
Smaczna PyzaMizeria z ogórków kojarzy mi się z latem, z ogórkami z działki i niedzielnym obiadem. Mizeria z ogórków Myślałam, że to my Polacy jesteśmy specjalistami jeśli chodzi o przygotowanie mizerii ale bardzo się zaskoczyłam. Otóż okazuje się, że nasi sąsiedzi Węgrzy także robią mizerię z ogórków. Wcale nie gorszą od tej naszej jak i może nawet nie lepszą Idea węgierskiej(...)czosnu czy tez bez papryki. Albo tylko z wybranymi dodatkami. Dla mnie w zaprezentowanej powyżej formie smakuje najlepiej. Lubisz ogórki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zdrową sałatkę z ogórka i rzodkiewki . The post Mizeria z ogórków appeared first on MeCooks
mecooksjedzenia, ale staram się wszystko jak najsmaczniej zagospodarować. Ziemniaki są tym, co zostaje po obiedzie i to najczęściej w ilościach, które nie wystarczą na kolejny obiad. Najprościej i najszybciej jest zrobić z nich sałatkę. Tym razem ziemniakom towarzyszą fioletowo-biała cykoria radicchio i kapusta pak choi. Obie nadają się zarówno do dań na ciepło jak i na surowo. Sałatce ziemniaczanej(...)miękkości. Należy jednak pilnować, aby nie rozgotowały się, bo wtedy trudno będzie je pokroić. Ugotowane wystudzić i obrać. Pokroić w grubą kostkę. (Ja wykorzystałam ziemniaki, które pozostały mi z obiadu poprzedniego dnia.) Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie razem połączyć. Jeśli miód jest skrystalizowany, wtedy podgrzać go odrobinę. Ziemniaki wymieszać z sosem, doprawić do smaku solą, pamiętając, że były gotowane
Codzienna kuchnia niecodziennaktóre są niezbędne w prawie każdej paleo kuchni i spiżarce. Dieta paleo na początku może sprawiać trudności, ale dzięki tym 8 rzeczom nie będziecie mieć problemu co zrobić na obiad, śniadanie lub co zabrać do pracy. To taka moja baza , którą zawsze staram się mieć w domu. 1. Blender Podstawowe narzędzie w każdej paleo kuchni, u mnie działa prawie codziennie(...)Staram się zawsze mieć boczek w lodówce. Ważne, aby był dobrej jakości ze sprawdzonego sklepu. Tutaj znowu możliwości są ogormne, np. na śniadanie, do dodania do sałatki lub jeden z moich ulubionych szybkich obiadów, gotowany brokuł z czosnkiem posypany skwarkami z boczku. Pycha. Zresztą z boczkiem wszystko jest lepsze. WSZYSTKO! 4. Olej Kokosowy Tutaj możecie poczytać o jego niesamowitych właściwościach
PaleoLifeBardzo często na moim stole królują szybkie i zdrowe sałatki. Coraz częściej wykorzystuję warzywa strączkowe oraz mnóstwo warzyw! Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 200g ugotowanego brązowego
Truskawkowa Fiesta