blogu Colesława ;) Zwykle robiłam go z kapusty, marchewki i czerwonej cebuli. Tym razem wrzuciłam jeszcze koperek i połowę jabłka. Wyszła wspaniała. Robię ją nie tylko do obiadu ale również na kolację. Polecam :) Sałatkę podałam na Porcelanie Bogucice "Julia Gold" mała główka białej kapusty czerwona cebula 1-2 marchewki pół jabłka 1/2 pęczka koperku sól świeżo zmielony pieprz łyżeczka musztardy
Smakołyki AsiKolejny sałatkowy eksperyment uważam za udany. Wiem wiem, czytając składniki pewnie się zastanawiacie jak może być do smaczne... a jednak. Najlepszym sposobem na wyrobienie sobie opinii
IMPRESJA SMAKUNie jestem wielkim fanem gotowanego kalafiora – nie bijcie mnie! Przecież się przyznałem… Za to nie mogę się oprzeć innej wersji… Pieczony kalafior to
Mam To Na WidelcuMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Colesław jest popularną surówką w Polsce i wielu innych krajach. Podawana w większości barów szybkiej obsługi – knajpach fastfoodowych, ale …
My Blueberry CornerDzisiaj na szybko pyszna, zdrowa suróweczka obiadowa o wyraźnym lekko pikantnym smaku, a to za sprawą rzodkwi i pora. Nie wiem jak Wy, ale ja
Nie tylko w kuchniWitaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1
Nie tylko w kuchniWitam serdecznie Propozycja na pyszną marynowaną paprykę na zimę. Jest prosta w w przygotowaniu i bardzo smaczna, idealnie nadaje się do podania do obiadu lu jako dodatek do przygotowania sałatki. Będziemy potrzebować: na podane proporcje będziemy potrzebować słoików o pojemności około 4 litrów (w zależności jak ściśle ułożymy paprykę) 2,5 kg papryki na zalewę: 1,5 litra wody
Uwaga Babcia Gotujeziemniaków pozostałych z obiadu. Zwykle placuszki ziemniaczane robiłam bez dodatków ale tym razem postanowiłam wzbogacić je o tuńczyka i kukurydzę. Wyszły wspaniałe. Świetnie sprawdzą się na obiad lub kolację. Doskonale smakują z sałatką ze świeżych warzyw jak również z sosami na bazie jogurtu naturalnego. Moja córka lubi je z dodatkiem keczupu. Tak po prostu ;) 500g ugotowanych ziemniaków puszka tuńczyka
Smakołyki AsiCo potrzebne: 1 kg buraków czerwonych (użyłem Opolskiego podłużnego buraka ćwikłowego) 1 główka czosnku 1 cytryna 1 pomarańcza 1/2 kostki sera feta kilka czarnych oliwek
Mam To Na Widelcuchrupiąca sałatka będzie pasowała nie tylko do obiadu, ale także do domowych kebabów. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 zielonego ogórka mała cebula 1 marchewka 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Majonez i jogurt wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Kapustę zeszatkować. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z dodatkiem pora, kukurydzy i szynki konserwowej. Jest to pyszna sałatka na imprezę , czy zwykłą kolację ;) Można
Kulinarne PrzebojeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Mizeria to wspaniały dodatek polskiej kuchni. Pasuje do wielu dań. Do kotleta schabowego, mielonego, do klopsików, do żeberek, do pieczonego …
My Blueberry CornerPamiętacie pewien obiad tośkowy składający się z apetycznej sałatki i ziemniaków? Obiecałam, że dodam przepis i oto jest, wreszcie się doczekał, a ja sobie o nim przypomniałam. Przepis banalny, a sałatka bardzo smaczna, w wersji dla dorosłych zamiast serka śmietankowego można oczywiście dodać majonez. Niektórzy się może chwilę zastanawiali czemu ziemniaki podałam młodej osobno, już spieszę z wyjaśnieniem, otóż doświadczenie
Przepysznik - BLW i nie tylkoMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasola borlotti to bardzo smaczna fasola. Nazywana też jest rzymską fasolą lub fasolą żurawinową. Bardzo popularna we Włoszech. Właśnie tam …
My Blueberry Cornerżeby ich smak zamknąć na zimę. Sałatki warzywne w słoikach to najlepszy sposób na delektowanie się ulubionymi warzywami zimową porą. Własne pyszne warzywka do obiadu to coś o co warto zawalczyć. Dzisiejsza moja sałatka to w pełni eksperyment połączyłam ulubione warzywa z ziołami i mam nadzieję, że pozytywnie zaskoczy mnie smakiem. Zrobiłam kilka słoików z bazylią i kilka
Kuchnia Beaty