sałatka dietetyczna - 1725 przepisów (strona:44/115)

Pstrąg w towarzystwie sałatki 165

Nie ma to jak proste i szybkie kolacje. Wędzony pstrąg sałatkowy jest dobrą alternatywą dla łososia. Jest dużo tańszy, a w smaku nie ustępuje łososiowi. Do

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z łososiem inaczej :) 239

Jako że nie jestem wielką wielbicielką sałaty, dziś na kolację postanowiłam pominąć ten składnik w mojej sałatce. :) Składniki (dla dwóch osób): 1 pomidor 1 mozzarella 1

My Culinary Art
Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki 98

Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki to pomysł na szybki obiad albo kolację. Coś jak błyskawiczna i zdrowsza pizza – tym razem w wersji

Flymetothespoon
Australijskie placki ziemniaczane z guacamole 87

Australijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne

Flymetothespoon
Australijskie placki ziemniaczane z guacamole 113

Australijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne

Flymetothespoon
Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki 94

Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki to pomysł na szybki obiad albo kolację. Coś jak błyskawiczna i zdrowsza pizza – tym razem w wersji

Flymetothespoon
Ciasteczka owsiane – szybko i smacznie 110

podniebienie. Ciasteczko owsiane jest pyszne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Zobaczcie samie, ciasteczka z tego przepisu pokochacie od pierwszego kęsa. Przeczytaj również: Sałatka fit z rukolą i pomidorkami koktajlowymi Oczywiście, ktoś powie… nie są one super dietetyczne, ale składniki zawarte w miodzie, płatkach owsianych rekompensują wszystko. Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach czy Wam smakowało! Składniki 200g płatków owsianych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem 101

Najprostsze. Najlepsze – jako przekąska, samodzielnie albo jako dodatek do obiadu. Pasują do mięs i do warzyw i sa po prostu niezastąpione. Pieczone ziemniaki z rozmarynem

Flymetothespoon
Młode ziemniaki z gzikiem z czosnkiem niedźwiedzim 128

Najprościej, najszybciej, najlepiej. Wiosna obfituje w tyle pysznych nowalijek, że czasami nie ma co kombinować. Młode ziemniaki z gzikiem z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami to kwintesencja

Flymetothespoon
Wytrawny dutch baby z jajkiem i awokado – pieczony naleśnik na wytrawnie 134

Uwielbiam dutch baby! To pieczony w naczyniu żaroodpornym (najlepiej w żeliwnej patelni) naleśnik, który najczęściej podaje się ze słodkimi dodatkami. Ale właśnie – dlaczegoby tylko ze

Flymetothespoon
Jajka faszerowane awokado i granatem z fetą 170

Nie wiem jak Wy, ale ja jajka wprost kocham i uwielbiam i jem je chyba prawie codziennie. Na Wielkanoc nadziewam je różnymi cudownymi rzeczami i lubię

Flymetothespoon
Placuszki gryczane z kurkami i jajkiem sadzonym 196

Wiosną szparagi, jesienią dynia, a latem maliny i kurki. Objadam się nimi do granic możliwości, chcąc zachować te smaki na dłużej. Uwielbiam kurki podsmażone na maśle

Flymetothespoon
Przystawka z pak choi 169

Bardzo wdzięczna kapusta 😊 Zabrałam się do niej dzisiaj po raz pierwszy i przyznam, że fajnie wszystkie składniki się skomponowały, wyszło pysznie, a przede wszystkim bardzo szybko

Kulinarne przemyslenia
Tradycyjna baba ghanoush – dip z bakłażana 135

Ostatnio zastanawiałam się, jaką kuchnię mogłabym uznać za swoją ulubioną. Myślałam o tajskiej i włoskiej, ale chyba najbardziej przemawia do mnie kuchnia bliskiego wschodu. Uwielbiam kumin

Flymetothespoon
Chipsy z obierek ziemniaków 239

Obieracie ziemniaki czy jecie je w łupinkach? Ja bardzo rzadko obieram cokolwiek – uwielbiam chrupiąca skórkę kartofli, szczególnie pieczonych. Ale czasami zdarza mi się, że potrzebuję

Flymetothespoon
Śniadanie 145

Składniki: -kilka poszarpanych liści sałaty -mały ogórek świeży -dwie pokrojone w plastry rzodkiewki -mała żółta papryka -50 g łososia sałatkowego -4 zielone oliwki -łyżeczka oleju lnianego

Kulinarne przemyslenia
Tatar z łososia wędzonego 253

Łosoś - wybornie smakuje i jest jednym z najzdrowszych gatunków ryb. Jeśli dodamy do niego jajko i inne warzywa otrzymamy bardzo wartościowy posiłek. A więc ... na śniadanko

Alutka-Gotuje
Sałatka makaronowa z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami 210

Żyjąc w biegu nie przywiązujemy dostatecznej uwagi temu co spożywamy. Często są to przekąski kupowane na szybko w sklepie lub dania typu fast food. Sama odkąd

Czarnawisienka
Surówka z rukoli 160

Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i

Kulinarne przemyslenia
Sałatka kolorowa 163

Lekka propozycja na kolację :)  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r

Kulinarne przemyslenia
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 161

jaglankę z masłem orzechowym i owsiankę zapieczoną w jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy, sorbet cytrynowy, sernik jaglany na zimno i sałatkę z egzotycznych owoców. Mniam! Zdrowe słodkości na każdą porę dnia Autorka: Katarzyna Maciejko-Zielińska Wydawnictwo: Edgard, Samo Sedno Data premiery: 2016 Ilość stron

Ugotowane pozamiatane
Buraczkowa sałatka z jajkiem i śledziem 219

kroimy w kostkę. Do miski dodajemy majonez oraz świeżo mielony pieprz. Całość mieszamy i przekładamy do mniejszych miseczek. Nie za często robię sałatki z majonezem. Ale ta jest przepyszna i warto złamać dla niej swoje postanowienia dietetyczne. Gotowane buraki, jajko na twardo, śledź i drobno posiekana cebulka. Polecam ten wyjątek. Idealny dodatek do grilla, na weekendowe spotkania ze znajomymi :) Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka z serkiem wiejskim, burakiem marynowanym w occie balsamicznym i orzechami 164

Witajcie :) Mamy już kalendarzową i astronomiczną jesień, a w związku z tym jest coraz zimniej na polu (dworze). Dziś na naszych talerzach w roli głównej występuje

W kuchni Katie