Co zrobić kiedy mamy w spiżarni jeszcze kiszone ogórki sprzed dwóch lat i są tak kwaśne, że zęby cierpną od ugryzienia? 😜 Otóż wystarczy pokroić je
Kulinarne przemysleniasmaczna, bardzo smaczna. Wychodzi jej sporo bo dwa duże półmiski (można zrobić pół porcji), a jeżeli mamy w domu własne konserwy to tak naprawdę sałatka też wychodzi dość tanio. Nie jest to wersja jakoś specjalnie dietetyczna (makaron i majonez), ale kiedy mamy mieć gości i chcemy coś podać do zjedzenia to warto sięgnąć po ten przepis. Makaron jaki(...)posklejał. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ogórki i paprykę odsączyć i pokroić w kostkę - nie musi być bardzo drobna. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w dużym naczyniu i dodając przyprawy połączyć ze sobą. Przyprawy dodać według własnego uznania. Na końcu wmieszać majonez. Gotowe :) Smacznego! Pozdrawiam ciepło - Kasia
Poezja Smaków - blog kulinarnyChociaż ostatnio nie moge jeśc nabiału, to kiedy widze burratę nie moge się powstrzymać i popełniam mały grzeszek. Bo jak tu przejść obojętnie obok tej zmysłowej
FlymetothespoonNie wiem jak Wy, ale ja uważam jajka przepiórcze za niezwykle urocze i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Najczęściej pojawiają się jako dodatek do żurku
FlymetothespoonKlopsiki z mięsa mielonego to jedno z naszych ulubionych dań. Można je podawać w różny sposób, można je łączyć z zupami, gulaszem, sałatkami, na grillu, mogą być mniej lub bardziej aromatyczne. Tym razem postanowiłam zrobić je bardziej dietetyczne i zamiast smażyć na patelni to upiekłam je w piekarniku, dzięki czemu pozbawiłam je dodatkowego tłuszczu, a i ten co był
Bernika - moj kulinarny pamietnikMarynowaliście kiedykolwiek rzodkiewki? Mają niebanalny smak, który ciężko jest porównać do jakiegokolwiek innego. Koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis na marynowane rzodkiewki. WSKAZÓWKI: Jeżeli nie masz kolendry
CzarnawisienkaTradycyjne bliny są robione z mąki gryczanej i podawane z kawiorem albo łososiem. Ale kto powiedział, że wszystko trzeba robić tradycyjnie? Moje bliny kukurydziane z sałatką
FlymetothespoonCzasami mam ochotę na coś lekkiego – sałatka z łososia i ogórka jest wtedy doskonałym wyborem. Dzięki rybie jest sycąca, zaś dzięki ogórkowi bardzo orzeźwiająca i
Poezja smakuFasolkę szparagową tradycyjnie podaje się z bułką tartą zrumienioną na maśle. W moim rodzinnym domu mama podaje fasolkę w formie sałatki obiadowej z dodatkiem cebulki, czosnku
Codziennik KuchennyDzisiaj zachęcam Was do przygotowana wegetariańskiej sałatki na bazie kaszy kuskus. Poniższa sałatka składa się z łatwo dostępnych warzyw: pomidorków, ogórka i zielonej pietruszki. Sałatka idealna
UgotowaćA może na niedzielne, leniwe śniadanie sałatka? Gwarantuję postawi Was na nogi, do tego zielona herbata lub sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy. Jem zdrowo: sałatka z
CoolinarniePLKiedy życie jest ciężkie, ale chcemy żyć zdrowo.. to łączymy sałatę z winem. Najlepiej dobrym, a takie właśnie jest wino B &G
CzarnawisienkaKolej na świeży szczaw który swoim kwaskowym posmakiem rewelacyjnie sprawdzi się w sałatce. Wraz z wędzonym łososiem, świeżą miętą, sałatą czy też pomidorkami malinowymi z pewnością
Kuchnia PROzdrowotnaSurówka z brokuła i czerwonej papryki – to szybka i dietetyczna surówka, idealna do grilla, czy obiadu. Polecam również inną surówkę z brokuła, na którą przepis znajdziecie tutaj: Surówka z brokuła i jabłka. Więcej przepisów na sałatki znajdzie The post Surówka z brokuła i czerwonej papryki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSurówka z brokuła i czerwonej papryki – to szybka i dietetyczna surówka, idealna do grilla, czy obiadu. Polecam również inną surówkę z brokuła, na którą przepis znajdziecie tutaj: Surówka z brokuła i jabłka . Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – nie tylko do obiadu @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media
Kulinarne Przebojespiżarni. To połączenie ryby i marynowanych warzyw podkreśliło smak przygotowanej pasty a wyeliminowanie kalorycznego łącznika /majonezu, oliwy/ kwalifikuje przepis do dietetycznego menu - spróbujcie:) Składniki: 1 wędzona ryba / u mnie makrela/ 2 jajka gotowane na twardo ok. 200 gram sałatki warzywnej typu szlachecka / u mnie z kapusty, marchewki, papryki i ogórka z zimowych przetworów/ pieprz Rybę dokładnie pozbawić ości
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała