Składniki: * 250 g mrożonej marchewki z groszkiem * łyżka masła * kopiasta łyżka mąki pszennej * sól * pieprz * opcjonalnie odrobina cukru Przygotowanie: Do garnka wsypujemy marchewkę z groszkiem całość
Kulinarne przygodyFantastyczna sprawa dla zabieganych osób. Taką sałatkę można przygotować wieczorem a następnego dnia zabrać do pracy. Doskonała na drugie śniadanie jak również szybką kolację. Żeby sałatka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jarmuż w mojej kuchni zadomowił się zaledwie parę lat temu, na fali jego ówczesnej popularności. Niedawno, w moje progi wstąpiła jego południowa odmiana, zwana jarmużem toskańskim
Even Better FoodProdukty potrzebne: nać selera- 250 gram słonecznik - 100 gram majonez- 300ml ser- 50 gram szynka- 50 gram kukurydza w puszce- 5łyżek ananas kostka w puszce- pół
pichcisztoZimą, gdy narażeni jesteśmy na niekorzystne warunki atmosferyczne i czyhające zewsząd wirusy, powinniśmy szczególnie dbać o prawidłową, bogatą w niezbędne witaminy i składniki odżywcze dietę. Choć
Even Better FoodNie pierwszy już raz napiszę, że sekretem dobrej sałatki jest odpowiedni sos. Możemy zmieszać ze sobą najpyszniejsze składniki, lecz jeśli nie znajdzie się wśród nich odpowiednie
PichceniomaniaPrzepis autorski (mój). Lubicie sałatki ziemniaczane? Jeśli tak, to świetnie się składa, ponieważ ta jest nie tylko przepyszna, ale i ekspresowa w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się
Di gotujeWzbogaca smak kuchni i jest znany ze swoich zdrowotnych właściwości – mowa o czosnku, który jest niezastąpiony w jesiennych, rozgrzewających daniach. By jednak czosnek na długo zachował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dawno, dawno temu, choć pewnie raptem kilka miesięcy, w formie prezentu, przyjechał do mnie z Włoch słoiczek z pesto. Wstawiony do szafki, lekko zapomniany, czekał na
PichceniomaniaJesień i zima to czas, kiedy tęsknie za świeżymi truskawkami. Aby poprawić sobie humor i przywołać letnie smaki, przygotowałam sałatkę na bazie młodych liści szpinaku, botwinki
UgotowaćBardzo lubię sałatki, a takie z śledziem to chyba najbardziej. Moja dzisiejsza to połączenia śledzia, buraków, ziemniaków i ogórka z niewielką ilością majonezu
magiczna kuchnia KasiPieczenie jest moim ulubionym sposobem przyrządzania ryby. Zdecydowanie zdrowsze od smażenia (zwłaszcza w panierkach), szybsze od gotowania na parze, jest swoistym kompromisem pomiędzy smakiem a wartością
Even Better FoodSałatka z wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację. Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 4 jajka garść rukoli 100 g szynki 1 cebula sól, pieprz 1 czerstwa bułka Przygotowanie Bułkę pokroić w kostkę i podsmażyć na chrupiąco na suchej
czarrna od kuchni