sałata - 10652 przepisów (strona:534/711)

Rydze z patelni. 159

smażyć jeszcze parę minut. Na początku grzyby puszczą sok, ale po chwili masło nabierze ładnego złocistego koloru. Posolić dobrze z obu stron i smacznego. Można jeść z grzanką i sałatą, ryżem ,jak i np. polędwicą z grilla i na ten smak czekam cały

Kulinarny karnet Christophera
Śliwki marynowane 174

octową przelewam do butelki i używam jako aromatyczny ocet śliwkowy. Rada. Śliwki marynowane ze względu na smak i aromat doskonałe są w przystawkach bo pobudzają apetyt. Są dodatkiem do sałatek, mięs i jako ładna dekoracja innych potraw

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety drobiowe z panierką typu Panko 206

wodą (konsystencja ciasta naleśnikowego). Mięso zanurzyć w przygotowanym cieście naleśnikowym. Na zakończenie dokładnie obtoczyć w panierce Panko. Kotlety smażyć  na patelni w głębokim oleju. Podawać z zieloną sałatą lub dowolną surówką. Smacznego

Salonik smaków
Focaccia alla genovese z wędliną sojową z suszonymi śliwkami Polsoja 170

Warto, gdyż mały kawałek jest sycący i taka focaccia może poleżeć bardzo długo, najlepiej zawinięta w ściereczke kuchenną. Do nadziania naszej focacci użyłam wędlina sojowa Polsoja z suszonymi śliwkami sałata lodowa marchewka oliwki bazylia Przekrój focaccię na pół w wkomponuj w nią podane wyżej składniki. Taka nadziana fociaccia jest bardzo sycąca i wystarczy nam na parę ładnych godzin! Można

Z Kuchni Do Kuchni
Przekąska z Vege pastą francuską Polsoja 222

błonnika pokarmowego. Produkt został przygotowany z surowców niemodyfikowanych genetycznie. Posmarowałam pastą moja focaccię z dodatkiem ziaren tym razem, bez gruboziarnistej soli i rozmarynu. Przepis   TUTAJ Dodatkowymi składnikami była sałata lodowa, marchewka, bazylia. Tyle. Aby nie zapeszyć smaku pasty francuskiej. Podałam i czekalam na reakcję... Zapytano mnie jaki to pasztet albo jakie smarowidło bo fajnie smakuje. Dzieci bynajmniej wszystko zjadły

Z Kuchni Do Kuchni
Tuńczyk z cytryną i szałwią! 248

Zdejmij z patelni i ułóż na posiekanych ziołach z datkiem soku z limetki i soli.  Ryż ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu i podaj do ryby np. z sałatą z sosem miodowo-cytrynowym

SMYKWKUCHNI
Przetwory z duszonych warzyw 252

Kolejny sposób na przechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Składniki: cukinia cebula marchewka papryka ogórki kwaszone ocet sól, pieprz cukier olej Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Klops drobiowy faszerowany papryką 894

godzin (ja wstawiam na całą noc) Podczas chłodzenia na powierzchni mięsa tworzy się naturalna galaretka. Następnego dnia wyciągamy mięso z folii, kroimy je w plastry, układamy na półmisku, wyłożonym sałatą, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego. The post Klops drobiowy faszerowany papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Obiadowa sałatka z łososiem w roli głównej 350

składniki "same się bronią".  Ostatnio dokonałam na nowo dwóch odkryć z dziedziny kulinarnej: rukola i koperek suszony.  Co do rukoli- nigdy nie miałam nic przeciwko tej odmianie sałaty, chociaż też nie szalałam za nią jakoś specjalnie. Od pierwszego spróbowania  sałatki z tuńczykiem , którą teraz wprost ubóstwiam, rukola zaczęła się pojawiać w moim menu zdecydowanie częściej, żeby

peanutbuttermonster
Bułeczki z kminkiem i oliwkami (bez glutenu, jajek i mleka) 158

Aromatyczne i sycące, najlepsze są jeszcze ciepłe. Doskonałe do sałatki ze świeżych pomidorów i lodowej sałaty. Składniki: mąka bezglutenowa uniwersalna (np. mix ciasta bezglutenowego Bezgluten) 500 g drożdze instant dr Oetker 1 torebka  cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1 płaska łyżeczka olej 3 łyżki mleko sojowe lub ryżowe około 2 szklanki łupiny z nasion babki lub siemię lniane

głodny alergik
Sos z soczewicy z kurkami (bez glutenu, mleka i jajek) 207

małej ilości zimnej wody, dodać do sosu i zagotować do zgęstnienia. Podawać z białym lub brązowym ryżem. Posypać posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Świetnie smakuje z chrupiącą lodową sałatą i dojrzałymi pomidorami

głodny alergik
Sałatka z roszponką, endywią i mandarynkami (bez glutenu, mleka i jajek) 169

Lekka, kolorowa i pyszna sałatka, idealna na upalny dzień.  Składniki: mix sałat: endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio oraz roszponka mandarynki 3 szt zielone pestki z dyni 1 łyżka orzeszki piniowe 1 łyżka oliwa 2 łyżki ocet balsamiczny lub jabłkowy 1 łyżeczka sól, cukier - do smaku posypka: suszone pomidory, czosnek, czarnuszka i natka pietruszki Przygotowanie: Mandarynki obrać ze skórki

głodny alergik
Pieczona pierś z indyka z tymiankiem i jałowcem 271

stymuluje proces odnowy nabłonka, co pomaga w szybszej regeneracji uszkodzonej śluzówki jelit.  Jestem fanatyczną wielbicielką tymianku i dodaję go do bardzo wielu potraw: mięs, ryb, zup, pizzy czy sałatek - to obok majeranku najczęściej używana przeze mnie ziołowa przyprawa. W sezonie jesienno-zimowych infekcji popijamy napar tymiankowy z miętą lub melisą cytrynową, posłodzony gryczanym miodem - pachnie bosko :) Tą pieczeń szykowałam

głodny alergik
Nie(nudna) kanapka! 143

akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru

Chocolate Stop Tempting