kozim cammembertem. Granat leżał i kusił, więc jak można go było nie dodać, no i w taki właśnie sposób wyszło piękne kolorystycznie i smakowo połączenie. 1 paczka mieszanki sałat 1 opakowanie sera camembert u mnie Turek z koziego mleka 2-3 gruszki w occie ziarna z granata opcjonalnie kilka suszonych pomidorów ocet balsamiczny oliwa z oliwek sól, pieprz
Z butelką mleczka w tletego przepisu na domowe bułeczki do hot-dogów ) ok. 4 parówki dobrej jakości (sprężyste, jędrne, z dużą zawartością mięsa) lub cienkie kiełbaski do hot-dogów dowolne warzywa: sałata pomidory, ogórki, cebula dowolne sosy: ketchup, majonez, musztarda, sos czosnkowy itp. Domowe Hot-Dogi - Sposób przygotowania: Każdą bułeczkę nacinamy wzdłuż nie docinając do końca. Wykładamy wszystkie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki
Słodka StronaKrewetkami - Składniki: (4 duże tortille) 4 placki tortilli (kupione lub domowe - przepis ) 150 g krewetek 100 g oliwek ok. 150 g paluszków krabowych połowa niedużej papryki czerwonej ogórek sałata lodowa (dodatkowo strzępiasta do dekoracji - opcjonalnie) łyżeczka kaparów duży pomidor lub ok. 6 pomidorków koktajlowych majonez 50 ml sosu sojowego szczypta soli ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki
Słodka StronaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka Cezar w moim wydaniu. Pieczony kurczak podany na sałacie z dodatkiem chrupiących grzanek i chipsów z boczku. Cały smak dopełnia sos, który jest ostry i wyrazisty w smaku. Sałatkę posypałam prażonymi ziarnami, od których stałam się ostatnio uzależniona. Dodaję je do większości moich dań
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka, która zachwyciła nasze podniebienia. Sałata lodowa podana z dodatkiem warzyw, kulek sera mozzarella, łososia z puszki i prażonych ziaren. Smakuje wyśmienicie, a dodatek ziarenek piekło – niebo dopełnia cały jej smak. Użyłam mieszanki prażonych ziaren z dodatkiem chilli, które pasują nie tylko do sałatek, ale też jako dodatek
Marta Gotujepost Sałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałat appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesukcesem eksperymentowaliśmy. Uwaga! nie jedzcie na surowo ryb słodkowodnych, ani węgorza, którego krew jest trująca paluszki krabowe ogórek świeży awokado kiełki szparagi marynowane serek philadelphia, ew majonez w ostateczności sałata RYŻ jest bazą, bez której nie ma sushi. Używamy specjalnego ryżu (do sushi), który jest krótko ziarnisty i po odpowiednim ugotowaniu klejący. Przygotowując sushi dla dwóch osób, szklanka
Taste Of My DayTabbouleh ( tabule) to odmiana libańskiej sałatki, dodatek do mięs lub samodzielne danie, które może być podawane na zimno i ciepło. Głównym składnikiem jest specjalna kasza bulgur , zastępowana często kaszą kuskus, której zamiennika nie akceptują ortodoksyjni kucharze. Nie dość, że to bomba witaminowa, to do tego aromatyczna, sycąca i dietetyczna! To kolejny przepis, który został przeze mnie lekko zmodyfikowany
Kitchens Alphabetminut + 7 minut pieczenia Składniki: 4 placki do tortilli 200g żółtego sera np. gouda Kulka mozzarelli Opakowanie szynki długodojrzewającej 2 łyżki ketchupu Łyżka koncentratu pomidorowego Kilka listków bazylii Mix sałat skropiony olejem lnianym Przyprawy: ostra papryka, oregano, bazylia Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celcjusza. Żółty ser trzemy na tarce na dużych oczkach. Na placku z tortilli rozsypujemy ser, nakładamy drugi
Kolizje Smakówósemki. Pomidory również kroimy w ósemki. Czosnek drobniutko siekamy i rozgniatamy z solą.W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu. Na talerz wykładamy wszystkie rodzaje sałat, układamy na nich jajka i pomidory, polewamy sosem. Gotowe
Kulinarne przygody Gatitybułkę kroimy na pół i tostujemy od środka obydwie połówki na suchej patelni przez 1 minutę. Na dolną część kładziemy sporą łyżkę sosu barbecue, następnie garść ulubionej sałaty (najlepiej pasuje rukola ze względu na wyrazisty, ziemisty smak) oraz usmażonego kurczaka (jeśli filet jest zbytd duży, kroimy go na pół. Na środek górnej połówkę bułki dajemy sporo majonezu. Całość składamy
Nerds KitchenSkładniki: 4 filety z kurczaka, 12 ząbków czosnku, 2 pomidory, roszponka, sałata rzymska, kiełki rzodkiewki, 1 łyżeczka soli, pieprz świeżo mielony do smaku, szczypta kolendry, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta kardamonu, szczypta rozmarynu, 2 – 3 łyżki kurkumy, szczypta czerwonej papryki chili, oliwa do posmarowania, 4 łyżki musztardy, 1 łyżka miodu. Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy kurkumę, sól, pieprz, kolendrę, gałkę muszkatołową(...)wysmarowanej oliwą blasze i pieczemy w 180 ° C ok. 20 min. Musztardę mieszamy z miodem. Pomidory dzielimy na 2 części, każdą z nich nacinamy. Wkładamy do nich kawałki sałaty rzymskiej. Filety podajemy z musztardą z miodem, pomidorem z sałatą, do całości dodajemy roszponkę i kiełki rzodkiewki. Żeby filety były bardzo soczyste, można zawinąć je w folię aluminiową
Moniki SmakołykiSałatka jest smaczna, a przy tym wygląda pięknie, bo kolorowo. Składniki : 1 cebulka 1 ogórek konserwowy 3 - 4 duże pomidory ser typu feta sałata mały pęczek rzodkiewek małe opakowanie oliwek jogurt i majonez, może być tylko oliwka sól, pieprz mielony Przygotowanie ; Sałatę, rzodkiewki, pomidory umyć Ser pokroić w sporą kostkę, oliwki osączyć na sicie Sałatę porwać na kawałki, pomidory pokroić
Proste PotrawySkładniki : (na jedną osobę) 1 mały ogórek zielony 2 jajka 4 liście sałaty - u mnie rzymskiej połowa kulki sera mozzarella oliwa, sól, pieprz Przygotowanie; Jajka ugotować na twardo, sałatę i ogórka umyć Sałatę porwać na kawałki, jajka i ser pokroić w pół plastry, ogórek w grube kawałki Wszystkie składniki prócz jajka wymieszać, posolić, dodać pieprz i polać oliwą Dodać pokrojone
Proste Potrawymnie to zestawienie warzyw plus żółty ser jest naprawdę smaczne. Polecam zrobić na Święta, bo roboty przy przyrządzaniu nie ma prawie wcale. Przepis dostałam od Renatki, dziękuję ! Składniki : sałata lodowa 1/3 główki seler naciowy 3-4 łodygi groszek zielony -szklanka szczypiorek- pęczek boczek wędzony - około 5 cienkich plastrów żółty ser - około 5 dag majonez, cukier, pieprz Przygotowanie : Sałatę pokroić(...)małe kawałki, łodygi selera pokroić w kostkę Szczypiorek kroimy drobno, groszek osączamy lub mrożony gotujemy- osączamy Boczek kroimy w kostkę, ser ścieramy na grubej tarce Składniki układamy warstwowo; sałata, seler, szczypiorek, groszek, ser żółty i polewamy to majonezem z łyżeczką cukru i szczyptą pieprzu Po wierzchu posypujemy przestudzonym, usmażonym, chudym boczkiem. Robiłam wersję bez boczku też fajnie smakuje
Proste Potrawy