sałata - 10652 przepisów (strona:350/711)

zielono mi z insalatine-koktajl 105

jabłka pokroić na części i wrzucić do blendera,dodać sok i zmiksować . Dołożyć insalatine*, zmiksować i następnie seler naciowy. Ponownie całość zmiksować .:)) * Insalatina – to nic innego jak    salata , do kupienia w Lidlu,Biedronce. Leciutka sałata, o wyjątkowym smaku -jest pyszna.z tych składnikow wyszły 3 dużeee szklanki

mojej kuchni
zielono mi z insalatine-koktajl 148

jabłka pokroić na części i wrzucić do blendera,dodać sok i zmiksować . Dołożyć insalatine*, zmiksować i następnie seler naciowy. Ponownie całość zmiksować .:)) * Insalatina – to nic innego jak    salata , do kupienia w Lidlu,Biedronce. Leciutka sałata, o wyjątkowym smaku -jest pyszna.z tych składnikow wyszły 3 dużeee szklanki

w mojej kuchni
Makaron orecchiette z brokułami, suszonymi pomidorami i tuńczykiem (Orecchiette con broccoli, pomodori secchi e tonno) 113

minuty. Makaron przekładamy na talerze, oprószamy czarnym pieprzem i dekorujemy drobno posiekanymi suszonymi pomidorami. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cucinate i broccoli a vapore. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi d'aglio tritati finemente e il tonno. Aggiustate

La grande e la piccola cuoca
Makaron z kalafiorem romanesco, suszonymi pomidorami i anchois (Pasta con cavolfiore romanesco, pomodori secchi e alici) 152

się składników, trzymając na ogniu ok. 1-2 minuty. Makaron przekładamy na talerze, oprószamy czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cucinate il cavolfiore a vapore. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi d'aglio tritati finemente, i filetti

La grande e la piccola cuoca
20 przepisów z dynią (20 ricette con la zucca) 134

Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) Muszle nadziewane dynią i pancettą (Conchiglioni ripieni di zucca e pancetta) Tarta z brokułami, tuńczykiem i grzybami (Torta salata con broccoletti, tonno e funghi) Zapiekana dynia w sosie serowym (Gratin con zucca e salsa al formaggio) Dyniowa zapiekanka - włoska parmigiana w sosie pomidorowym (Parmigiana di zucca) Kremowa zupa

La grande e la piccola cuoca
Morszczuk w sosie śmietanowym wraz z dodatkiem suszonych pomidorów 104

Smażone filety z morszczuka podane ze śmietanowym sosem wraz z dodatkiem suszonych pomidorów. Bardzo smaczne połączenie smaków. Poniższe danie polecam podawać z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw (miks sałat i pomidory koktajlowe wraz z dodatkiem czerwonej cebuli).  Składniki na 2 porcje: filet z morszczuka (wagowo około 0,4 kg) 1\2 szklanki śmietany 30% (w temperaturze pokojowej

Ugotować
Sałatka z pieczoną dynią i komosą 123

komosy ryżowej (zwykła biała lub jakaś inna drobna kasza też będą pasowały) jedna nieduża dynia hokkaido , ok. 800g 100 g sera feta dwie duże garście rukoli lub opakowanie mixu sałat 250 g pomidorków koktajlowych 4 łyżki pestek dyni Dressing 4 łyżki oliwy kilka listków świeżego tymianku sól, pieprz szczypta pieprzu cayenne pół łyżeczki skórki otartej z pomarańczy łyżka octu winnego

Analiza Smaku
Wtorek: Sałatka z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami 79

wymieszaj z siekanym szczypiorkiem, posiekaną papryczką chili, tartym serem, pokruszonymi migdałami i orzechami pistacjowymi. Wymieszaj z komosą i brokułem. Posól. Polej olejem i sokiem z cytryny. Ponownie wymieszaj. Przykryj sałatę folią plastikową, żeby daktyle uwolniły słodycz i aromatyzowały komosę. Następnie podawaj. Artykuł Wtorek: Sałatka z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Dieta ketogeniczna: na czym polega jej sukces? 128

węglowodanów. Źródłem tłuszczów będą głównie: bekon, masło, oleje, sosy, sery, jogurty, ryby i owoce morza, mięso, awokado, oliwki, orzechy, jajka. Węglowodany będą pochodzić z zielonych warzyw takich jak: szpinak, sałata, szparagi, cukinia, rzodkiewka, ogórek czy kalafior. Z owoców dozwolone są m.in.: melony, owoce cytrusowe, truskawki, kiwi, maliny, śliwki, jagody, borówki. Z naszego jadłospisu musimy wykluczyć natomiast m.in. słodycze, produkty przetworzone

codojedzenia
Jajka faszerowane z łososiem 82

potrzeba: 6 jajek ugotowanych na twardo, 100 g wędzonego łososia, 1 czubata łyżka majonezu, 5 łyżek posiekanych ogórków konserwowych , Sól, Pieprz Co potrzeba do dekoracji: Czerwona papryka, Sałata, Koperek, Majonez Wykonanie: Jajka kroimy na polówki, wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojone drobno ogórki , łososia pokrojonego w kosteczkę, mieszamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy, dodajemy majonez

Bułka z Chlebem
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 145

obwarzanki krakowskie , nazywane również bajglami. Obwarzanki możemy potraktować jako przekąskę lub przygotować z ich udziałem lekki i smaczny posiłek. Wystarczy, że przekroimy bajgle na pół, ułożymy na nich sałatę, pomidory i ogórka i posmarujemy domowym hummusem. Obwarzanki nie wymagają wielu składników, a przepis łatwo wykonać. Co będzie nam potrzebne do ich przygotowania? Wystarczy mąka, ciepła woda, masło, drożdże, odrobina soli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Penne z dynią, grzybami i boczkiem (Penne con zucca, funghi e pancetta) 135

minuti. Una volta cotta frullate fino ad avere una consistenza omogenea. Per ultimo aggiustate di sale, pepe e timo. Cuocete la pasta in abbondante acqua bollente e salata. Tagliate la cipolla e la pancetta a dadini. In una padella scaldate 2-3 cucchiai di olio, unite la cipolla e 1-2 spicchi d'aglio tritati. Rosolate il tutto a fuoco

La grande e la piccola cuoca
10 pomysłów na pieczone ziemniaki 141

pesce e patate) Zapiekanka mięsno-grzybowa pod purée z ziemniaków (Sformato di carne, funghi e purè di patate)  Tarta na francuskim cieście z ziemniakami i boczkiem (Torta salata di sfoglia con patate e pancetta) Pieczone ziemniaki z pomidorkami i czarnymi oliwkami (Patate al forno con pomodorini e olive) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Jęczmienne kulki z burakiem i fetą 138

burakiem i fetą piec przez około 30 minut, lub do czasu aż będą przyrumienione. Kulki z kaszy jęczmiennej z burakiem można jeść na ciepło lub na zimno z ulubiona sałatą i sosem czosnkowym, lub po prostu same - są pyszne! Smacznego

Codzienne Gotowanie