Sałatkę przygotowuje się w 10 minut, więc dla zabieganych jest jak znalazł. To również świetna odskocznia od przygotowywania skomplikowanych dań, które zatrzymują nas w kuchni. SKŁADNIKI 180 g miksu sałat (u mnie z roszponką) 1 wędzone udko z kurczaka 180 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz WYKONANIE Miks sałat umyć, odsączyć na sitku
Passions hobbies lifeprzygotowań będzie oczywiście wykorzystany w moje kuchni, a olej nierafinowany będzie wykorzystay tak jak w tym przypadku do sałatek.Olej ten nada lepszy smak sałatkom, surówkom. kiełbaska-kabanosy mix sałat cebula fioletowa papryka sól pieprz cytrynowy olej rzepakowy groszek ptysiowy Paprykę ,cebulę oraz kiełbaskę pokroić, dodać do sałaty .Posypać solą, pieprzem, wymieszać.Polać olejem.Posypać groszkiem ptysiowym
Moje domowe kucharzenieSKŁADNIKI: 1/2 sałaty lodowej Spora garść rukoli Kilka suszonych pomidorów (Przepis na suszone pomidory znajdziecie tutaj http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/suszone-pomidory.html Czarne oliwki Płatki parmezanu 1/2 czerwonej cebuli Uprażone pestki słonecznika SOS: 1 łyżka octu balsamicznego lub jabłkowego 3-4 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu Sól PRZYGOTOWANIE: Sałatę porwać na kawałki, dodać rukolę
Kopystką po garachinaczej. Szparagi pozostają,bo zagrożono mi w domu strajkiem-ale jajko i sałatka wysiadają z mojego świątecznego menu. Postawiłam na pastę serową. Można ją zawinąć w szynkę lub liść sałaty-druga opcja bardziej przypadła mi do gustu. SKŁADNIKI: Ok. 30 dkg dobrego, żółtego sera 6-7 cm pora (biała część) 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1-2 Łyżeczki ketchupu(...)drobno pokrojony por, koncentrat, ketchup, doprawiamy solą, papryką, pieprzem. Pasta powinna być dość ostra-ale to kwestia gustu. Taką pastę owijamy w szynką i zalewamy żelatyną lub owijamy listkiem sałaty
Kopystką po garachprostu nie mogło w nich zabraknąć A cały sekret tkwi w pysznym sosie . Spróbujcie. Składniki: (na 4 porcje) Chleb Biały Pita BIO 4 sztuki od Biogo 3 duże liście sałaty rzymskiej 3 łyżki kukurydzy około 130 g filetu wędzonego z kurczaka 2 ogórki kwaszone Sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz(...)smaku Przygotowanie: Do miski przekładamy pokrojone w plasterki ogórki kwaszone, dodajemy porwane w rękach liście sałaty rzymskiej, kukurydzę i pokrojonego wędzonego fileta z kurczaka (najlepiej w kostkę). Do małej miseczki przekładamy majonez i jogurt, starte na najmniejszych oczkach tarki 2 ząbki czosnku, całość doprawiamy sola i pieprzem. Sos przekładamy do miski z resztą składników, wszystko mieszamy razem (sos musi wszystko
Słodkie okruszkiSkładniki: 2 porcje pół opakowania miksu sałat z rukolą 10 pomidorków koktajlowych ser żółty (koniecznie dobrej jakości) 3 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki pestek dyni mała bagietka masło sos: 4 łyżki oliwy z oliwek ząbek czosnku łyżeczka miodu łyżka soku z cytryny sól pieprz tymianek bazylia oregano Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do odmierzonej oliwy(...)smażymy na suchej patelni do zrumienienia, przy obracaniu na drugą stronę podsmażoną stronę posypujemy żółtym serem startym na drobnych oczkach i posypujemy ulubioną przyprawą (u mnie słodka papryka). Sałatę wykładamy na talerz, na nią pomidorki, ser, pestki i sos. Podajemy z ciepłymi grzankami. Smacznego
Gotuj z Agnesnaczynia żaroodpornego możesz wlać passatę pomidorową – będzie lekką wersją sosu. Ustaw papryki w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 min. Podaj na sałacie prosto z piekarnika i jedz na zdrowie ; ) Składniki 2 duże czerwone lub żółte papryki filet z piersi kurczaka lub ½ kg mięsa z indyka (jeśli kupicie mielone zmielcie sami lub zwróćcie(...)świeżej bazylii lub 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli do mięsa 1/3 łyżeczki soli do ugotowania ryżu odrobina oleju kokosowego lub oliwy sałata jako dodatek 100 ml passaty pomidorowej lub 50 ml przecieru pomidorowego na sos (opcjonalnie) Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi
Eat me! Fit me!Składniki: 200 g sera korycińskiego 90 g miksu sałat (pół opakowania) 1 czerwona papryka pół puszki kukurydzy pęczek szczypiorku 4 jajka około 15 sztuk oliwek zielonych nadziewanych papryką 4 łyżki zielonego pesto 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka czarnuszki świeżo mielony kolorowy pieprz sól Sposób wykonania: Ser i paprykę kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy na połówki. Szczypiorek szatkujemy(...)Ugotowane jajka na twardo kroimy na ćwiartki. Sałatę, ser, oliwki, kukurydzę, paprykę i szczypior mieszamy ze sobą. Dodajemy pesto i sok z cytryny. Na wierzch kładziemy jajka, posypujemy pieprzem, solą i czarnuszką
Qchnia po prostuSkładniki: ciecierzyca z puszki 220g czosnek 2 ząbki sól, kminek, pieprz, papryka, kardamon do smaku masło orzechowe 15g olej do smażenia ogórki kiszone, kiełki, ogórek świeży, sałata, siemię lniane do podania Wykonanie: Ciecierzycę blendujemy z pozostałymi składnikami na kotleciki. W rękach formujemy kotlety i smażymy na odrobinie oleju po 3 minuty z obu stron. Podajemy z ogórkami, kiełkami, sałatą
rabarbarowozrobić ją w lżejszej formie bez sosu lub z sosem na bazie samej wody. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: 120 g sera feta ½ sałaty lodowej 2 pomidory ½ ogórka szklarniowego lub 1 ogórek gruntowy 2 łyżki oliwek Sos: 1 saszetka sosu sałatkowego greckiego 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody Przygotowanie: Ser pokroić w niewielką kostkę(...)Sałatę porwać na małe kawałki. Pomidory i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w naczyniu i polewamy przygotowanym sosem (przygotowanym według opisu na opakowaniu). Krok po kroku: 1. Pokroić wszystkie składniki 2. Przygotować sos 3. Wymieszać wszystko razem Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka grecka Artykuł Sałatka grecka pochodzi z serwisu
KuchniaWeDwoje.plbułki do hamburgerów 400 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko ½ łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki soli szczypta papryki 100 g sera żółtego olej do smażenia 4 liście sałaty masłowej 2 plastry cebuli 4 – 6 korniszonów (u mnie pikantne z chilli) 4 łyżki musztardy delikatesowej Przygotowanie: Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem i przyprawami. Ser pokroić(...)około 10 minut w 200 stopniach. Gdy bułki będą już gorące smarujemy je musztardą, na każdą kładziemy gorące mięso, cebulę i ogórka. Całość przykrywamy liściem sałaty i drugą połową bułki. Krok po kroku: 1. Wymieszać wszystkie składniki na farsz 2. Podzielić farsz na 8 części 3. Na część mięsa wyłożyć plaster
KuchniaWeDwoje.plawokado sałata lodowa 200g papryka 50g pomidor 100g dodatki: siemię lniane sezam kurkuma sos: 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki syropu z agawy 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Zastosowane składniki pozwalają na wykonanie 2 porcji. Przygotowanie: Wszystkie warzywa i owoce dobrze umyć pod bieżącą wodą. Sałatę lodową porwać palcami na mniejsze kawałki (nie kroić). Paprykę
Pij soki wyciskanejeść kiedy tylko się ma ochotę! Skosztujcie, a nie pożałujecie . SKŁADNIKI : ( na dwie kanapki ) chleb tostowy pełnoziarnisty – 6 kromek szynka z indyka – 4 plasterki ser żółty – 4 plasterki sałata – 2 liście rzodkiewka – 2 sztuki posiekana czerwona kapusta – 2 garście chipsy solone – 1 mała paczka 20 g majonez sos żurawinowy PRZYGOTOWANIE : Chleb tostowy przygrzać w tosterze lub przypiec chwilę w piekarniku(...)Pierwszą kromkę wysmarować majonezem i ułożyć liść sałaty. Następnie położyć dwa plasterki sera i pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Przykryć kolejną kromką i posmarować jej wierzch sosem żurawinowym. Na sos ułożyć dwa plasterki szynki z indyka, garść posiekanej czerwonej kapusty i pół paczki chipsów solonych. Ostatnią kromkę wysmarować majonezem i zakryć nią całość. Teraz wystarczy przekroić w poprzek i skonsumować kanapkę
kuchniabellissima.wordpress.comwitamin i bardzo kolorowa sałatka propozycją na smaczny i zdrowy lunch. Składniki: 100 g sera camembert 4 sztuki suszonych pomidorów 1 dojrzale awokado 1 garść świeżych liści dowolnych sałat kilka plastrów świeżego ogórka 6 filecików anchois 1 garść oliwek 1 łyżka kaparów 1/2 cytryny 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 1 gałązka świeżego tymianku kilka ziarenek czerwonego(...)pieprzu 1 szczypta soli morskiej Wykonanie: Umyte, osuszone liście sałat ułożyć na talerzu, następnie pokrojone w plastry awokado, plastry suszonych pomidorów, pokrojony ser camembert, filety anchois, oliwki oraz ogórek w plastrach. Przyozdobić świeżym tymiankiem, kaparami, oprószyć solą oraz czerwonym pieprzem. Skropić całość cytryną i oliwą. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Wino Francja Kuchnia