Sałata z cukinią, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami SKŁADNIKI: 1-2 cukinie kilka suszonych pomidorów w zalewie 150g sera pleśniowego sałata lodowa torebka gotowego sosu sałatkowego WYKONANIE: Cukinię pokrój w półtalarki i usmaż lub grilluj na patelni w oleju z suszonych pomidorów. Suszone pomidory pokrój w paski Ser pleśniowy pokrusz Porwij liście sałaty Sos sałatkowy wymieszaj z olejem z suszonych
Zofianaczasu do czasu z niej skorzystać np. przygotowując sałatkę. Sałatka z komosy ryżowej z szynką parmeńską - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 200g komosy ryżowej, sałatę lodową, 2 jabłka, 2 gruszki, 8 plastrów szynki parmeńskiej, 300ml jogurtu naturalnego, pół pęczka natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, łyżeczkę cząbru, sól do smaku. 1. W osolonej wodzie ugotuj komosę ryżową
Z notatnika dietetykaSzybka sałatka owocowa. Składniki 1/2 sałaty lodowej 20 malin arbuz ( 30 kostek ) 2 laski selera naciowego 200 g sera feta mango Sos : 4 łyżki oleju rydzowego 2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżka octu winnego Przygotowanie Sałatę opłukałem, osuszyłem, porwałem na kawałki. Arbuza, mango i ser feta pokroiłem w kostkę. Seler naciowy umyłem, pokroiłem na niewielkie kawałki. Maliny
R'n'G KitchenWyśmienite i bardzo proste połączenie składników, zaskakuje swoim aromatem. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 4-5 małych papryczek słodkich (ew. 1 strąk czerwonej) 50 ml oleju z pestek winogron 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu lipowego 2 gałązki koperku sól, pieprz Przygotowanie B Sałatę grubo szatkujemy, papryki kroimy w krążki. Olej, ocet, miód, wodę i koperek dokładnie mieszamy
R'n'G Kitchensend', 'pageview'); - 200 g makaronu kokardki - puszka tuńczyka w oleju -10 szt. zielonych oliwek - słoik (200 g ) suszonych pomidorów w oliwie - 2-3 ogórki konserwowe - kilka liści sałaty lodowej - sos winegret z dodatkiem ziół prowansalskich Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwki kroimy w krążki, pomidory w paseczki, ogórki w kostkę. Dodajemy wraz z odsączonym tuńczykiem
Kulinarne przemysleniaktóra lubi sobie zjeść - dla mnie :-))))) Składniki: 100 g ugotowanej i wystudzonej kaszy bulgur 2 małe jajka 2 małe pomidory malinowe 4-5 liści sałaty lodowej 1 dojrzałe avocado na sos: 2-3 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczka ziół włoskich, łyżeczka soku z cytryny,ząbek czosnku, 2-3 łyżki zimnej
pieprzny smaczekjajek ugotowane na pół twardo (takie lubię) powszechnie gotuje się na twardo 1/2 szczypiorku drobno pokrojonego 3 łyżki majonezu kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę 3-4 liście sałaty lodowej sól, pieprz zmielony w młynku. Sposób: Gotujemy jajka 5 minut od zagotowania się wody Zlewamy wrzątek i dwu krotnie zalewamy zimną wodą, studzimy
Viola cooks with passiontortilli 150 g serka śmietanowego z ziołami albo ze szczypiorkiem (np turek) 1/2 pęczka koperku 200 g łososia wędzonego w plastrach (2 tacki) kilka liści kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej. Każdy z placków smarujemy cały dokładnie serkiem. Na ser układamy kawałki kapusty pekińskiej (ja wykrawam twardą część z środka). Na kapuście układamy wędzonego łososia i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem
Piekielna Kuchnia PatiSkładniki (na 1 porcję) - 3 liście sałaty lodowej (ok. 120g), - szklanka brokułów (ok. 100g), - plaster sera Feta (ok. 25g), - ząbek czosnku, - 2 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 50g), - 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20g), - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Sałatę myjemy i rwiemy na drobniejsze kawałki. 2. Brokuły blanszujemy. 3. Ser Feta kroimy w kostkę. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpół szklanki oliwy z oliwek 1/4 szkl octu winnego 2 roztarte ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 2 jajka ugotowane 300 g szynki parzonej 300 g żółtego sera 100 g sałaty lodowej 1 1/2 startej marchewki 300 g pomidorków koktajlowych sól pieprz czerwona cebula listki bazylii Przygotowanie Sos : w zamkniętym słoiku wymieszałem oliwę, ocet, roztarty czosnek i oregano. Energicznie potrząsałem
R'n'G Kitchendoskonale spełniła swe zadanie. Polecam! Składniki na 2 porcje: 2 pieczone udka z kurczaka lub inne części 1/2 avocado obranego ze skórki 1/3 ogórka sałatkowego 1/2 małej główki sałaty lodowej lub innej 8-10 pomidorków koktajlowych po 2 łyżki siekanego szczypiorku i pietruszki 6 łyżek jogurtu naturalnego sok z połowy cytryny oliwa z oliwek pieprz cytrynowy i czarny, sól
Kuchnia PrezydentowejProsta, świeża sałata z niewielką ilością składników, ale bogatym smakiem. Idealnie pasuje do mięsa z grilla. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 niewielka czerwona cebula 200 g sera feta pokrojonego w kostkę Dressing: 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól Składniki dressingu wymieszać. Sałatę pokroić lub porwać na niewielkie kawałki. Cebulę
Trzeci talerzSałatka bawarska z wędliną. Pożywnym dodatkiem do sałatki będzie chleb lub grzanki Świetny dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Składniki: 1 mała sałata lodowa 2 pomidory 1 czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 4 parówki dobrej jakości 1/2 pęczka koperku Sos: 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego szczypta soli pieprz czarny Wykonanie. Sałatę porwać na mniejsze kawałki
O kuchni z uczuciemręką mamy wspaniałe źródło pożytecznych substancji. Do sałatki dodamy kawałeczki sera bryndza, suszoną żurawinę i pyszny limetkowy dressing. POLECAM! Dla 1 osoby Czas przygotowania: kilka minut Składniki: 1/3 sałaty lodowej 1 mały banan pół natki pietruszki garść suszonej żurawiny 50g sera bryndza dobrej jakości sok z połowy małej limonki olej ryżowy ksylitol lub cukier puder 1 łyżeczka sól himalajska Przygotowanie
Kuchnia PROzdrowotna