salami - 2500 przepisów (strona:130/167)

Kuchnia Improwizowana na X Lubelskim Festiwalu Nauki 176

godziny w wodzie o temperaturze ok. 60 stopni metodą sous-vide.  Naprawdę jak na debiut - bardzo fajny pokaz!  Przygotowanie organizatorów, ich zaangażowanie oraz warunki lokalowe w nowej Sali Widowiskowej Inkubatora Medialno-Artystycznego UMCS sprawiły, że te 2 godziny spędziłem z przyjemnością. I to o czym wspomniałem na wstępie - interaktywność, zaangażowanie słuchaczy, możliwość doświadczenia na sobie tych kombinacji smakowych

Right Behind The Kitchen
Studencie, gdzie na piwo w Lublinie? 192

zjemy pizzę do piwa. Wystrój niestety nie jest oszałamiający i nie zachęca do dłuższego siedzenia przy browarze. Stara Drukarnia - %% I piwo i jedzenie. Fajny wystrój, lokal 3-poziomowy z salą dla palących. Nie znam dokładnie cen ale pamiętam, że są przyzwoite a i do przegryzienia dostaniemy coś - na zimno i ciepło. Jeśli muzyka nie leci za głośno jest klimatycznie

Right Behind The Kitchen
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 163

zwiedzania wykorzystaliśmy wersję lajt przewodnika Pascal i w zupełności wystarczyło. Cafe Sperl -  Gumpendorfer Straße 11 -  kultowa kawiarnia wiedeńska z 1880 roku Przepiękne, wysokie pomieszczenia, kelnerki latające po sali z rozmaitymi daniami, napojami. Przy oknie malutki stoliczek z tabliczką - rezerwacja szefa... Do stołu podchodzi Dziadzia mający chyba z 200 lat. Mimo tego lekkim krokiem podchodzi do stoliczka, siada, zajmuje

Right Behind The Kitchen
Ugotowany (Burnt) - czy warto obejrzeć? 206

się udało? Czy zdobył najwyższe trofeum w świecie kulinariów wg Przewodnika Michelin ?  Subiektywna recenzja filmu Ugotowany (Burnt) Napisy końcowe, wszyscy zbierają się z foteli i wychodzą z sali kinowej. Kurza twarz, o czym był ten film? O gotowaniu? O tym jak powstają jakieś pomysły na potrawy? Może o tym jakie jest życie kucharzy, z czym borykają się

Right Behind The Kitchen
Filet pod selerową pierzynką 290

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ciasto kawowe z białą czekoladą 180

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Kolorowa sałatka z kaszy jaglanej 239

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Kurczak w sosie z suszonych grzybów 164

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Jesienna zupa warzywna 265

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ptysie z bitą śmietaną 232

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Drożdżowe muffinki z jabłkami i cynamonem 132

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Rosti 143

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sernik z borówką, białą czekoladą i kruszonką 174

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Kapusta duszona z jabłkami 132

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ciasto kawowe z borówką 169

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku