sałatka z ogólnie dostępnych składników. Świetna opcja na poczęstunek dla gości, kiedy wyprawiamy domowe przyjęcie. Polecam! Składniki: 100 g drobnego makaronu (u mnie makaron orzo, w kształcie ryżu) 20 dkg szynki konserwowej 3 ogórki kiszone lub małosolne 3-4 jajka ugotowane na twardo 1 mała puszka kukurydzy konserwowej pęczek natki pietruszki Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego
Blog z Apetytemniezbyt dokładnie. Wrzuć szpinak, wymieszaj. Do sosu włóż rybę, przykryj patelnię pokrywką i duś na małym ogniu 6 minut. Odkryj i duś kolejne 6 minut. Posyp koperkiem. Podawaj z ryżem, ulubioną kaszą, soczewicą
Delicious PlaceTytuł książki Mai Sobaczak "Jedzenie i inne namiętności" idealnie pasuje do nastroju jesiennych wieczorów. Złote światło wpadające przez ogrodowe okna, liście brzozy delikatnie sunące w dół
Spektrum Smakupanierką z bułki tartej i jajka, możecie zupełnie pominąć ją w daniu. Kotleciki po węgiersku to proste i smaczne danie dla całej rodziny. Świetnie smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na obiad z mięsem mielonym :) Polecam również mój bigos cygański z klopsikami: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Kotleciki po węgiersku
Lekcje w kuchnibędzie długo duszone. Powinno to zająć dłużej niż godzinę, ale czas duszenia zależy od grubości kotletów. Bitki schabowe śmietanowym z musztardą dobrze smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem, a także surówkami, buraczkami lub mizerią. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na schab :) Polecam również mój pyszny schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem: Kliknij tu, by subsk rybować
Lekcje w kuchniSkładniki: Makaron drobny (u mnie orzo w kształcie ryżu) 200 g Filet z kurczaka 2 Kapusta pekińska mała 400 g Por biała część i jasnozielona mały ( u mnie 75g) Kukurydza puszka Papryka czerwona Ogórki konserwowe 6 średnich Natka pietruszki garść Majonez 3 łyżki Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki Ketchup łyżka Sól Pieprz Przyprawa do gyrosa lub ulubione przyprawy
Kulinarne przygodywędzonego pstrąga i zmiksowałam go z ciecierzycą. Rezultat: miała być pasta do chleba a zniknęła szybko tak ze do chleba niewiele zostało. Polecam gorąco nie tylko do chleba, z ryżem czy makaronem będzie znakomita. Pasta z wędzonego pstrąga. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesyropie, na które przepis znajdziesz poniżej. Myślę, że to najprostszy i jednocześnie najszybszy sposób. Tak zawekowane owoce można wykorzystywać m.in. jako baza do deserów, do lodów, naleśników czy ryżu na słodko oraz do herbaty w zimowe wieczory. Warto też wspomnieć o zdrowotnych właściwościach malin - zawierają dużo wartościowych składników mineralnych, ale także przetwory z malin polecane są jako element wspierający
W kuchni Karmel-itkirybki duszone w smacznych i kolorowych warzywach, to fajna i lekka alternatywa dla typowego gulaszu mięsnego. Danie jest bardzo pożywne i wartościowe, możemy je podać z ziemniaczkami albo z ryżem. Polecam! Składniki: 1 duży płat dorsza (lub 2 mniejsze) 1 cebula 2 ząbki czosnku ok 250g pieczarek 1 marchewka 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 1 puszka krojonych
Blog z Apetytem