Dzięki pektynom likwidują zaparcia. Jarmuż. W dawnej Polsce uprawiano go ze względu na smak i wysoką odporność na mróz. Z jarmużu przyrządza się zdrowe koktajle, sałatki oraz dania z ryżem i makaronem. W zielonych liściach jest przede wszystkim witamina C, która z potasem działa korzystnie na naczynia krwionośne. Witamina K jest ważna dla krzepnięcia krwi. Hamuje rozwój bakterii. Chlorofil jest
ProstePesto.plZupa ogórkowa jest to klasyczna i tradycyjna Polska zupa , która jest bardzo lubiana. Jest przyrządzana na różne sposoby w różnych regionach. Niektórzy gotują zupę ogórkową z ryżem, inni z ziemniakami, a jeszcze inni zupełnie rezygnują z tego typu dodatków. Zupę ogórkową gotuje się na wywarze mięsnym lub mięsno-warzywnym i głównym składnikiem jaki się dodaje są starte ogórki kiszone
ProstePesto.plsposób przygotowania jest podobny. Jest to doskonały pomysł na obiad lub kolację. Ma uniwersalny smak i aromat oraz nie jest trudny w przygotowaniu. Gulasz wołowy może być podawany z ryżem, kaszą gryczaną lub jęczmienną kluskami śląskimi oraz ziemniakami. Doskonale komponuje się z dodatkiem kapusty kiszonej lub ogórków kiszonych. Gulasz wołowy jest rozgrzewający i bardzo sycący. Zobacz placki ziemniaczane z gulaszem
ProstePesto.plbulionie mięsnym lub warzywnym. Ponadto jest delikatna w smaku i łatwa w przygotowaniu. Warto wiedzieć, że w niektórych regionach Polski zupę kalafiorową podaje się z makaronem lub ryżem. Jest też dobrym rozwiązaniem jako zupa krem, ponieważ wystarczy wszystkie składniki zblendować. A z kalafiora możesz też spróbować surówkę z surowego kalafiora i koperku lub wiosenną lekką sałatkę z kalafiorem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle
ProstePesto.plZobacz mój sprawdzony i bardzo szybki przepis na domowy paprykarz szczeciński. Paprykarz świetnie nadaje się do świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Moja wersja będzie przygotowana na bazie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!