ryż - 22970 przepisów (strona:787/1532)

Chop-chop. Ryż z rybą i warzywami, na którym wzorowano nasz paprykarz. PRZEPIS 82

Każdy zna paprykarz szczeciński, nie każdy wie, jaka historia się za nim kryje, a prowadzi ona do afrykańskich eskapad polskich marynarzy i dania o tajemniczej nazwie

Kulinarna Polska
Bakłażan w sosie unagi 71

Znaną i lubianą potrawą w Japonii jest grillowany w słono – słodkim sosie węgorz, przygotowywany tzw. metodą kabayaki. Dla tych, co chcieliby spróbować tej potrawy, ale

Flymetothespoon
Tajskie curry z ciecierzycą, dynia i szpinakiem 69

Lubicie takie szybkie, proste dania tajskie? Potrawa curry to nic innego jak warzywa zanurzone w sosie, czasami z mięsem. U mnie dziś opcja bezmięsna, pyszna i

Moje Małe Czarowanie
Ryż Z Kurczakiem A'la Meksykański 134

Jak widać ostatnio króluje u mnie ryż i dania z jego udział, dzisiaj kolejny przepis który jest prosty, szybki i przygotowany w jednej patelni z

Gotowanie...to proste !
Kremowe risotto brokułowe 81

Przepis na to przepyszne danie pochodzi z książki Jamiego Olivera "7 sposobów" . Risotto tak przyrządzone jest kremowe, pyszne i za szybko znika z talerza

Moje Małe Czarowanie
Ryż w żółtym curry [PRZEPIS] 80

Ryż w żółtym curry to danie, do przygotowania którego potrzebujemy dosłownie 4 składniki. Mięso, curry, ryż i śmietanę. To błyskawiczna propozycja na obiad dla całej rodziny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Korzyści zdrowotne fermentowanej żywności 71

Indii. Ponad 8 000 lat temu, w procesie fermentacji wytwarzano prymitywne piwo. Badania archeologiczne potwierdzają, że około 10 000 lat temu otrzymywano napoje alkoholowe w wyniku naturalnej fermentacji ryżu, winogron, fig i daktyli. Wytwarzano je w starożytnych Chinach, Persji w Egipcie. Kefir to mleczny, kwaśny napój fermentowany. Jego nazwa keyif w języku tureckim oznacza „czuję się dobrze”. Znany był już

ProstePesto.pl
Szaszłyki z łososia i ananasa. To połącznie jest naprawdę świetne! PRZEPIS 67

Może wydawać, że to dwa kulinarne światy, owoce i ryby świetnie jednak do siebie pasują. Jedno z naszych ulubionych połączeń to łosoś i ananas – najlepiej

Kulinarna Polska