Składniki: truskawki 1 kg, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jogurt naturalny 380 gram, makaron 1 opakowanie Truskawki obrać z szypułek, opłukać na durszlaku, odcedzić
W Mojej Kuchni Lubięprzez drobne sito, przekładamy do garnka, ponownie podgrzewamy, doprawiając do smaku cukrem (wg upodobań). Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, ciągle mieszając zagotowujemy. Podajemy z makaronem lub ryżem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenśmietanką. INNE PYSZNE ZUPY TU NA BLOGU: KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW KREM RZODKIEWKOWY Z KIEŁKAMI CHOWDER KUKURYDZIANY ZUPA KREWETKOWA Z DYMKĄ I RYŻEM ZUPA KREM Z SERKA TOPIONEGO Z GRZANKĄ KREM Z PIECZAREK Z GRZANKAMI ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU ZUPA
globuskulinarnyDziś zapraszam na danie, które przypomina klasyczne łazanki z kapustą. Zmieniłam tylko gatunek makaronu (osobiście nie przepadam za łazankami) i wzbogaciłam je o boczek i
Walijskie Pichceniecebula · 1 całe jajko · 2 łyżki przyprawy Gyros · 1 torebka ryżu · Sól Składniki na sos: · 330 ml śmietany 30% · 1 szk. passaty
Kulinarna ChwilaWybierzcie ulubioną, sprawdzi się każda, na przykład miodowa lub odrobina gruboziarnistej musztardy francuskiej wymieszanej ze zwykłą. Danie wspaniale smakuje z kluskami ziemniaczanymi (na przykład śląskimi), ziemniakami, kaszą lub ryżem. Podajcie do niego ulubioną surówkę lub sałatkę, buraczki, kapustę na ciepło albo inne ulubione warzywne dodatki. Bardzo polecam, smacznego:) Karkówka w sosie musztardowym, składniki: ok. 600 g karkówki w plastrach
Lekcje w kuchnismaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Przeważnie robię go z samymi warzywami, ale tym razem postanowiłam również dodać pieczarki. Taki gulasz idealnie smakuje z ryżem, dowolną kaszą lub ziemniakami. Lubicie podroby ? Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami - składniki: 500g żołądków drobiowych 7-8 pieczarek 1 marchewka 1 cebula kawałek pora (opcjonalnie) kawałek
Di gotujeużywamy młodej, świeżej fasolki szparagowej, poza sezonem warto wykorzystać tę mrożoną. Kurczak w sosie śmietanowym z fasolką szparagową to łagodne i pyszne danie. Wspaniale smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Bardzo polecam na szybki i nieskomplikowany obiad, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na kurczaka :) Polecam również mojego kurczaka zapiekanego pod pierzynką: Kliknij tu, by subsk rybować mój
Lekcje w kuchniRyż po libańsku. Ryż z makaronem i orzechami po libańsku. Ryż po libańsku to bardzo proste, wegańskie danie wykonane z zaledwie trzech
Moja Książka Kucharskaświeżego szpinaku, ciecierzyca, cukinia, a nawet słodkie ziemniaki. Całość możecie zabielić słodką śmietanką lub mlekiem kokosowym. Duszony filet z kurczaka w curry to pyszne danie pełne smaku - idealne z ryżem basmati lub kaszą, a także indyjskim chlebkiem naan . Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów inspirowanych kuchnią indyjską, a TUTAJ więcej przepisów z kurczakiem :) Polecam też mój pyszny i szybki stir
Lekcje w kuchnizbyt długo, ponieważ będzie sucha. Oczywiście nie można tego czasu zbyt skrócić, gdyż będzie surowa w środku. Pierś z kurczaka z piekarniku jem na ciepło z frytkami z batata, ryżem jak na zdjęciu lub ziemniakami gotowanymi. Po wystudzeniu smakuje bardzo dobrze jako wędlina do kanapek. Smacznego. Zobacz także siekane kotlety z piersi kurczaka . Artykuł Pierś z kurczaka z piekarnika pochodzi
Ania gotujeKurczak na ryżu z warzywami to danie, które robi się dość szybko i nie wymaga wiele pracy. Stanowi pyszne urozmaicenie codziennych obiadów. Za sprawą curry ryż
e-PrzepisyKulinarneustawienia pokrywa umożliwia: duszenie potraw czyli gotowanie bez odprowadzania pary gotowanie z odprowadzaniem pary (małym lub znacznym) odcedzanie zarówno dużych (makaron, ziemniaki), jak i drobnych produktów (np. kaszy, ryżu) bez konieczności zdejmowania pokrywki. Garnki WMF z serii Function 4 są też przystosowane do użytkowania w piekarnikach. Możesz w nich zapiekać potrawy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni (bez pokrywy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapodsmażamy całość chwilę. Następnie dodajemy pomidory w sosie własnym (ja wcześniej je blenduję). Całość dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw. Przed podaniem posypujemy danie natką pietruszki. Podajemy z ryżem, pieczywem, kaszą ... a ja podałam z mini gnocchi
Walijskie Pichceniedzieci. Mają mniej tłuszczu, a tym samym także mniej kalorii. Do kotletów dodaję często śmietankę lub majonez, są wtedy bardziej soczyste. Te pyszne drobiowe kotlety można podać z ziemniakami, ryżem albo ulubioną kaszą. Doskonale smakują z buraczkami na ciepło, surówką z marchewki lub mizerią. Jak zrobić mielone z indyka . Ich przygotowanie jest banalnie proste. Aby odpowiednio przyprawić
Moja Książka Kucharska