mięso i warzywa. Naczynie przykrywam pokrywką i duszę na wolnym ogniu aż do miękkości marchewki. Całość zaprawiam mlekiem wymieszanym z mąką i na koniec doprawiam roztartym majerankiem. Podaję z ryżem... tak mi najbardziej pasuje... ale myślę, że makaron, czy kasza tez będzie pasować :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródoraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus. Karkówkę podałam z ryżem
VioletoweKucharzeniekostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu). Podałam z ryżem
VioletoweKucharzenieminut. Następnie dodać warzywa, ewentualnie pokrojone pędy bambusa i smażyć ciągle mieszając jeszcze około 10 minut. Sprawdzić mięso czy jest usmażone, warzywa mają być lekko chrupiące. Podawać z ryżem lub makaronem. Porcja przygotowana przeze mnie była z podwójnej ilości składników. Jak widać na zdjęciu trochę tego wychodzi i mamy obiad na 2 dni, dla co najmniej 3 osób
Kuchcik gotujeokoło 2 minuty ciągle mieszając. Dodać do kurczaka, wlać wodę i dusić na wolnym ogniu aż kurczak będzie bardzo miękki. Na sam koniec wsypać groszek i zagotować. Podawać z ryżem
O kuchni z uczuciemwilgoć. Z ciasta formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Gotowe :) Podajemy je do wszystkiego. Świetnie będą pasować z ryżem basmati i surówkami. Mogą również być kotletem w kanapce typu hamburger albo zrobione jak pulpety i podane z jakimś fajnym sosem. Sami wymyślajcie z czym je sobie zaserwujecie. Jak widać
vegetaniesię do dna. Kiedy cukinia uzyska odpowiednią konsystencję dorzucić starty ser i śmietanę. Wymieszać i podgrzewać razem przez 2-3 minuty. Podawać na ciepło. Wyśmienicie smakują jako dodatek do ryżu. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Plasterki cukinii zapiekane z serem. is a post from: moda na bio The post Plasterki cukinii zapiekane z serem. appeared first on moda
MODA NA BIOpyszne kotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona
NA MOIM TALERZUDziś propozycja na bardzo smaczny deser lub śniadanie na bazie kaszy kuskus. Robi się go bardzo szybko i smakuje naprawdę fajnie. Składniki: 1 szklanka wody 5
Kuchnia domowa Animinut. Zalewamy domowym przecierem pomidorowym lub jeśli takowym nie dysponujemy małym słoiczkiem kupnego oraz wodą. Dusimy pod przykryciem 45 minut. Doprawiamy do smaku. Serwujemy jako samodzielne danie lub z ryżem, posypane natka pietruszki
Pyry na GazUwielbiam połączenie ryżu jabłek i cynamonu jest po prostu pyszne w swej prostocie :) ~ Placki ryżowe z jabłkami i cynamonem ~ Składniki: 60g mąki ryżowej 5g mielonego siemienia lnianego jabłko starte na grubych oczkach ~70ml wody lub 150g jogurtu* 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu słodzidło szczypta soli * z jogurtem będą bardziej wilgotne Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę
Kuchenny Skrawek NiebaZapiekanka powstała specjalnie dla córeczki która lubi makarony a jeszcze bardziej takie mięsne kuleczki. Tym razem zamiast mięsko w sosie podawać z makaronem lub ryżem zapiekłam w naczyniu razem z makaronem. Córeczka była zachwycona:) składniki: 250 g makaronu, u mnie rurki Czaniecki 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 1,5 łyżki kaszy manny sól,pieprz oragano
Monia miesza i gotujemasy (ok 2-3 minuty na wysokich obrotach). Serek ten można jeść osobno, smarować nim chleb lub jego bardzo rzadką wersj ę używać np. do polania ryżu z jabłkami. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachpotraw z makaronem czy ryżem, zawsze dobry - SOS SEROWY: 100-200 g sera pleśniowego łyżeczka masła odrobina białego, wytrawnego wina około 50ml 50ml śmietanki słodkiej i gęstej18% sól, pieprz do smaku bazylia WYKONANIE: Ser wkładamy do rondelka, na dno wlewam odrobinę wody i masło, podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszamy(pamiętajmy że ser może szybko przywrzeć
Kuchnia Beatyminimum, następnie dodajemy śmietanę, pokrojoną pietruszkę sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj wedle uznania, do dekoracji posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Niezły Młynek