Miła obsługa, potrafi doradzić. Na zdjęciu: balti pieczarkowe (podbiło moje podniebienie! pracuję nad przepisem i gotuję w najbliższym czasie), zielona soczewica w pomidorach, oba dania podane z ryżem z czarnuszką. P.S. Dania są dość pikantne. Pastry dough ( for example like this , I used round bakeware of 28 cm diameter). Filling -> cook starch-based pudding using these ingredients: freshly
Qlinarnie i Qlinarniejakże pyszne to było danie, kremowy ryż, pachnące grzyby a rezultat taki że zapach w całym domu i każdy chciałby choć trochę pokosztować. Risotto to jedno z moich ulubionych dań, dodaję do niego moje ulubione dodatki a potem zajadam pyszny obiad. Polecam każdemu aby skosztował. Użyłam tutaj mrożonych opieniek, one tutaj są ważne ale jeśli obecnie nie macie to użyjcie
Moje Małe Czarowaniecałość na małym ogniu, aż brokuły zmiękną, ale pozostaną jędrne. Spróbować sosu i ewentualnie dodać soli lub innych przypraw do smaku. Na koniec dodać szpinak i wymieszać. Podawać z ryżem
zadanie-gotowaniesłonecznika, na drugim miejscu wyczuwa się słodycz kukurydzy. Bardzo sycąca i bardzo smaczna. 100 g słonecznika łuskanego 1 puszka kukurydzy 4 jajka 100 g makaronu w kształcie ryżu 4 łyżki majonezu sól, pieprz Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wszystkie
Jadło i czytadłogotowaniu mięsa. Po prostu lubię urozmaicać potrawy i to jest jeden ze sposobów, dzięki którym odczarowuję pierś kurczaka. Tym razem inspiruję się kuchnią włoską, którą wprost uwielbiam. Zamiast kurczaka, ryżu i brokuła (jak polecają trenerzy na siłowni), u mnie taka wariacja. Składniki na 2 porcje : 2 pojedyncze niewielkie piersi z kurczaka (po ok. 130g) 2 podłużne pomidory (śliwkowe rzymskie
Dietologgotujemy pod przykryciem około 20 minut. Następnie, dodajemy mleko kokosowe i przecier pomidorowy, mieszamy i gotujemy bez przykrycia na wolnym ogniu aż soczewica będzie smakowicie rozgotowana Podajemy z ryżem, świeżą kolendrą i dużą ilością wody do picia W podanych tutaj proporcjach to curry jest za ostre dla dzieci, przynajmniej naszych Ale dorośli jak najbardziej nie mają się czego bać
Lamarida.plpiersi i zawijamy - spinamy wykałaczkami pierś smażymy na patelni na której były wcześniej warzywa - tak aby mieć pewność, że kurczak jest już gotowy Podajemy z ulubionymi dodatkami - ryż, kasza czy ziemniaki. ps. pamiętajmy, aby przed podaniem usunąć wykałaczki ;-) Smacznego
Gotowanie z pasjąodpowiedniego kolorku i lepkości ) , uważając ,żeby z wierzchu się nie przypalił . Jak skończy się marynata , polewamy kurczaka , tym co wytrąci się podczas pieczenia , na blaszce . Podajemy na gorąco z ryżem lub innym dodatkiem, w oryginale z sosem sojowym, podanym z surowym żółtkiem ( widać na zdjęciu ) Kurczak , naprawdę wychodzi pyszny , wcale nie kwaśny , ani zbyt słodki , jakim cudem , jest zachowana doskonała
Ogrodnik w podróżylimonki i sosu sojowego. Kuchnia filipińska jako taka na tle innych kuchni azjatyckich (tajskiej, chińskiej, wietnamskiej etc.) wydaje się dość uboga. W większości potraw, opartych na owocach morza i ryżu, dostrzec można silne wpływy kuchni chińskiej, malajskiej oraz hiszpańskiej. Filipińczycy kochają także słodycze (o ile można do nich zaliczyć lody o smaku awokado czy sera :) ). Dlatego tym bardziej warto spróbować
Pociąg Do Kuchniwsyp mąkę ziemniaczana i dokładnie wymieszaj, najlepiej rózgą kuchenną. Sos zgęstnieje. Upieczone różyczki kalafiora polej sosem i wymieszaj. Przełóż do misek, posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj kąski z ugotowanym ryżem (polecam basmati). Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonywymieszać.Przez moment jeszcze podgrzewać, ale nie gotować. Strączki groszku będą chrupiące, ale takie mają być. Żółty ser zetrzeć na tarce i dodać do sosu, wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami. Bardzo smaczne danie
Kuchnia Pokoleńkawy unoszący się w powietrzu. Zapach fasolki po bretońsku - kiedy córka koleżanki uczy się gotować. Zapach rosołu przywołuje w mojej pamięci wspomnienia niedzielnych obiadów w domu mojej babci. Zapach ryżu z curry przypomina mi moich przyjaciół z czasów studiów, kiedy pozwalali mi ukradkiem podglądać i odkrywać tajniki kuchni arabskiej. Charakterystyczny zapach powietrza po deszczu, który wpadał przez otwarte okna
Kuchnia smakówwłaściwości odżywcze i ma jedną bardzo ważną cechę- to doskonała alternatywa dla mięsa, ryb, jaj czy sera, dzięki dużej zawartości białka. Można ją spożywać solo lub idealnie smakuje z ryżem, makaronem, ziemniakami. Działa antyoksydacyjnie dzięki izoflawonom, cennym sojusznikom w profilaktyce różnych form raka. Ziarenka soczewicy są lekkostrawne ,zawierają włókna, które pomagają regulować pracę jelit. Jedząc soczewicę unikniesz zaparć, są korzystne
Z Kuchni Do Kuchnipomidorami i papryką do miękkości. Dodać kostkę rosołową/warzywną. 5. Pod koniec gotowania dodać kukurydzę, groszek i fasolę. 6. Całość doprawić solą, pieprzem oraz bazylią. 7. Podawać z ryżem (u mnie jaśminowy
A Ty Smakuj Mniesprzętu kuchennego. Ale dziś będzie małe odstępstwo 😉 i polecę Wam nowość firmy Melvit, a mianowicie ich Trendy Lunch. Są to gotowe mieszanki zdrowych, naturalnych składników (orkiszu, bulguru, ryżu basmati, pęczaku) połączone smakowo w 5 zestawów. U mnie "pod nóż" poszedł zestaw Trendy Lunch z orkiszem, moim kochanym makaronem vermicelli oraz suszonymi pomidorami. Jeśli szukacie pomysłu na szybki
Walijskie Pichcenie