używałam, niestety nie mogę pomóc... I teraz tak. Wszyscy dostawali zawsze to samo. Jedyna różnica, to wielkość porcji. Warzywa i owszem, ze trzy wiadra tygodniowo. Makaron, proszę bardzo. Ryż, ziemniaki - nie ma sprawy. Tylko to mleko... Samira i Sofia uwielbiaja zwykłe, normalne, butelkowe, zimne i z kubeczka. Khodor nie ruszy. Smoothie? Sofia i owszem, Khodor i Samira się nie dotykaja
Lejdi of the housegotuj kolejnych 5-7 minut, lub do czasu, aż warzywa będa miękkie. Na 2-3 minuty przed końcem gotowania dorzuć szpinak. Podawaj od razu, z ugotowanym na sypko ryżem basmati i/lub chlebkami naan. Znakomicie nadaje się też do mrożenia - ja do porcji przeznaczonych do zamrażarki nie dodaję szpinaku, można dorzucić go w ostatniej chwili przy odgrzewaniu. Przepis
Lejdi of the housesmaku, przykryj, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 25 minut, a następnie zdejmij pokrywkę i gotuj kolejnych 5 minut, aż sos zgęstnieje, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z ryżem i/lub chlebkami naan. Nadmiar można zamrozić. Przepis z magazynu 'Good Food' na czerwiec 2015 roku: 'Satay cauliflower & chickpea curry
Lejdi of the houseMadhouse cookbook . Składniki: (podwoiłam oryginalne i te ilości podaję; używaliśmy małych, 20cm, papierków ryżowych i wyszło nam około 40 sztuk) szklanka = 250ml 2 2/3 szklanki ugotowanego i ostudzonego ryżu basmati (resztki z poprzedniego dnia, jak najbardziej mile widziane) 200g ugotowanych krewetek, małych i już gotowych, obranych 200g marchewki, oczyszczonej i startej na tarce o dużych oczkach czerwona papryka, oczyszczona
Lejdi of the houseoraz usmażony czosnek, razem z oliwa na której się smażył. Zmiksuj na bardzo gładka masę. Jeśli sos wydaje się za gęsty możesz wlać chlust mleka. Podawaj goracy z makaronem, ryżem, lub na pizzy
Lejdi of the housejeden posiłek... Dlatego zdecydowałam rzucić wyzwanie i znaleźć domowy, na pewno tańszy, zamiennik. I udało się oczywiście, z pomoca poniższego sosu, bo obiad złożony ze sporego garnka smażonego ryżu (egg fried rice), kurczaka słodko-kwaśnego i dania stir-fry z zieleniny (chińska kapusta, papryka, edamame) i krewetek, kosztował okolice 10 funtów, a ja miałam jeszcze dwa posiłki
Lejdi of the houseskładników. Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm. Na ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor. Nadzienie: - 400 ml śmietany 36% - 250 g białej czekolady - 2 jajka - 500 g mrożonych malin - garść mrożonych
Receptura smakuPrzepis autorski (mój). Uwielbiam placki wytrawne i najczęściej smażę je z wszelkiego rodzaju warzyw bądź ryżu i kasz. Zerknijcie na moje plackowe propozycje - klik . Ostatnio dla swojej córki przyrządzam kaszę jaglaną, więc żeby nie bawić się po kilka łyżeczek (choć czasami i tak bywa) - gotuję jej większą ilość. Do placków sprawdza się idealnie, choć również i w kotletach jest pyszna
Di gotujedomu niejadka, który ma bardzo wysublimowany gust jedzeniowy polecam ten wpis. Chociaż nie mogę powiedzieć, że Misia jest niejadkiem, jest dzieckiem wybrednym, który może żyć na placuszkach, makaronach, ryżu i kaszy, ale najlepiej "suchych" co oznacza bez sosów. No czasami udaje mi się przemycić sos pomidorowy czy sery czy masło. No ale jak dla mnie trzeba się nakombinować :) Tymczasem
Gotowanie z pasjąDodać różyczki brokuła oraz mleko kokosowe i koncentrat. Wymieszać. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu do miękkości brokuła. Pod koniec dodać ananasa. Ewentualnie dosolić do smaku. Podawać z ryżem
zadanie-gotowanieosób, które przeszły na dietę. Dlaczego warto je jeść i jakie dania możemy z nich przygotować? Powstanie Produkcja wafli jest dość prosta. Ich głównym składnikiem jest brązowy bądź biały ryż. Pod wpływem wysokiego ciśnienia i temperatury ziarna powiększają się i […] Artykuł Jakie dania można przygotować z wafli ryżowych? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.pljakiegoś czasu są dostępne w sklepach różnego rodzaju mieszanki kasz z ziarnami, z warzywami, z ryżem czy z makaronem. To bardzo fajny pomysł na zróżnicowany obiad. Bardzo je lubię i dosyć często goszczą na moim stole w wersji mięsnej lub wegańskiej. Mieszanki te są sprzedawane w porcjach zamkniętych w woreczkach foliowych. Nie gotujcie kasz w woreczkach, po co potem jeść
Kulinarne przygody Gatitydusimy pod przykryciem ok 10 min rybę solimy i pieprzymy z obu stron układamy na pomidory i dusimy pod przykryciem ok 10-15 min Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego
Gotowanie z pasjącząstki soczyste kurczaka, które podałam z odsmażonymi na chrupko kopytkami i aromatycznym sosem pieczarkowym. Wspaniałe danie! Cząstki kurczaka pasują także do domowego hamburgera, do dipów czy posiekane drobno do ryżu i makaronów. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka olej rzepakowy 2 ząbki czosnku vegeta natur, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk Przygotowanie: Piersi myję, osuszam, wykrawam błonki, oczyszczam mięso. Kroję
Zasmakuj KuchniCzosnek drobniutko siekamy i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy i mieszamy z majonezem. Jeżeli zależy Wam na bardzo dużej ilości sałatki - spokojnie możecie dodać do niej makaron, czy ryż ugotowany na sypko, oczywiście wystudzony. :) Wioleta Gargula
MamaOskarka