Gdy brak Ci czasu na przygotowanie obiadu, a masz ochotę na coś orientalnego koniecznie sięgnij po ten przepis. Jest bardzo prosty i nie wymaga godzin spędzonych
Czekoladowa muffinkaczosnku oraz ... bardzo soczysta. Dlaczego? Bo całą noc marynowałam je w oliwie i przyprawach z dodatkiem soku z cytryny. Polecam do ziemniaczków, frytek, ryżu, różnych kasz z dodatkiem surówek lub marchewki. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki soku z cytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka pietruszki, majeranek, papryka słodka, lubczyk, sól, pieprz
Zasmakuj KuchniKurczak w aksamitnym, aromatycznym sosie Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 niedużego kalafiora 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 2-3 łyżki
czarrna od kuchniPyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić
Kuchnia PokoleńNauczyłam się jeść curry w Anglii, teraz to naprawdę lubię. To danie jest pycha i bardzo szybko się je robi. Czosnek i cebulę obrać i drobno
Kuchnia PokoleńSkładniki: makaron 200 gram/kolorowy, pierś z kurczaka 1 podwójna, pieczarki 10 średnie, por 1 średni, olej rzepakowy 6 łyżek, serek śmietankowy 125 gram, ser żółty 150
W Mojej Kuchni LubięKurczak po baskijsku czyli danie z kuchni hiszpańskiej. To szybka potrawa jednogarnkowa, a zarazem bardzo smaczna. Mięso można podawać z ugotowanym ryżem lub pieczywem. Jeśli lubicie kiełbasę chorizo to możecie dodać pokrojoną w plasterki pod koniec gotowania. Ja podaję Wam wersję bez tej kiełbasy. Polecam na pyszny obiadek z kurczakiem w roli głównej. Składniki: 8 podudzi
O kuchni z uczuciemsłowo to oznacza też sposób marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny (ale to jest zdecydowanie najsmaczniejsze!) ale i z kurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada
Karo in the Kitchenkurczaka 1/2 puszki ananasa 1/2 szklanki rodzynek 1/2 puszki kukurydzy 1 torebka ryżu ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu słodka i ostra papryka sól i pieprz łyżka oleju Mięso natrzeć papryką, solą i pieprzem, tak aby było dość pikantne. Upiec w piekarniku lub udusić w rondlu. Wystudzić, obrać ze skóry i kości i pokroić na niewielkie kawałki. Ryż ugotować
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazłoto. Ściągnąć z patelni mięso, dodać sos, ser ( kilka plasterków zostawić o dekoracji dania ) i śmietankę, całość zagotować. Tak przygotowanym sosem polać kurczaka, dodać kilka cienkich plasterków sera na górę dania. Można podawać z ryżem, makaronem oraz posypać całe danie koperkiem
Magiczne Życie Martyminut. Po tym czasie dodajemy rodzynki i wino wszystko smażymy jeszcze ok 10 minut, aż wino nam wyparuje i dodajemy miód. Kurczaka jeszcze dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Ja podaje go z ryżem :) a Wy możecie jeść go z czym chcecie. Smacznego
Niezły Młynekserkiem, szynką szwajcarską, szpinakiem i pomidorem Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem i fetą Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo-kokosowy z ricottą
More food, love and dreamscałość się nie przypaliła. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, mleczko kokosowe, śmietankę, cukier, ocet, sól oraz pieprz. Wkładamy do sosu podsmażonego wcześniej kurczaka i gotujemy całość do miękkości mięsa i zgęstnienia sosu. Podajemy z ryżem (można go przybrać liśćmi curry). Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakudokładnie mieszamy, solimy do smaku. Gotowy sos przekładamy na tortille, dodajemy łyżkę sosu czosnkowego, zwijamy, bądź składamy na pół i gotowe. Kurczaka po meksykańsku można również podać (zamiast z tortillą) z makaronem lub ryżem. Pycha
Rozpustne gotowanie