ryż z kurczakiem - 4804 przepisów (strona:157/321)

Sałatka z ryżem i tuńczykiem 271

Sałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dip jogurtowy z ogórkiem i miętą. 206

występować w roli chłodnika. Natomiast w towarzystwie białego pieczywa będzie fajną przekąską. Przygotowałam ten dip z zamiarem podania go do curry z kurczaka. Jego orzeźwiający smak bardzo dobrze komponował się z daniem głównym. Do tego ryż basmati i osiągamy pełnię kulinarnego szczęścia ;) Składniki: 200 g jogurtu naturalnego ogórek świeży 15 listków mięty sól kumin chili Wykonanie: Ogórka obrać, przekroić

zadanie-gotowanie
Kurczak w kokosie 242

miksujemy ciasto o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dodać mąki lub mleka. Dodajemy mięso do ciasta, mieszamy dokładnie by obkleiło kawałki kurczaka. Smażymy na złoty kolor na głębokim tłuszczu lub we frytkownicy. Podawać z ryżem i sałatką

Gotuj z Rumcajsem
Piramidka z kurczaka i mango z orientalną salsą 213

orientalnym i świeżym smaku. Upieczoną pierś kurczaka kroimy w plasterki w poprzek włókien. Układamy na talerzu na przemian najpierw plasterek mango, potem kawałek kurczaka itd. Na wierzch nakładamy porcję salsy (1-2 łyżki). Podajemy najlepiej z ryżem (ja użyłam ryżu brązowego). Smacznego

MyCookBook.pl
Cytrusowo- rozmarynowa pierś z kurczaka 209

oleju. Układamy pierś z kurczaka na jednej połówce papieru i przykrywamy drugą ( papier można spiąć wykałaczkami, wtedy nie będzie się otwierał podczas smażenia). Kurczaka smażymy z obu stron ( na patelnię nie dodajemy tłuszczu!:). Proponuję podawać z ryżem :) Smacznego

Czerwona Porzeczka
Zielone curry z kurczakiem 162

zapach pozostający w kuchni jeszcze długo po gotowaniu. Rewelacja. Potrzebne nam: - słoiczek sosu curry zielone - pojedyncza pierś z kurczaka - pół papryczki ostrej - szalotka - sól do smaku - mięta otarta suszona - 3/4 szklanki ryżu - łyżka octu jabłkowego - 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowy mieszamy z octem wymieszanym z wodą w stosunku 1:1. Umyte

W poszukiwaniu inspiracji
Domowy rosół na chłodne dni 183

najlepszym lekarstwem na następny dzień jest właśnie rosołek. Pamiętajmy jednak by z przepisu odjąć mocne przyprawy i makaron, możemy go wtedy zastąpić nieosolonym ryżem. Składniki: włoszczyzna (marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, por, seler) 2 udka z kurczaka pieprz i sól do smaku szczypta ziela angielskiego 2 liście laurowe Przygotowanie: Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, natkę poszatkować. Zalać

KreatywnePiny
Kurczak sułtański 170

masła, wsypać rodzynki i migdały i podsmażać około 2 minuty ciągle mieszając. Dodać do kurczaka, wlać wodę i dusić na wolnym ogniu aż kurczak będzie bardzo miękki. Na sam koniec wsypać groszek i zagotować. Podawać z ryżem

O kuchni z uczuciem
Kurczak Tikka masala 407

minut, cały czas mieszając , by nie dopuścić do przypalenia.Po tym czasie miksujemy ( sos nie musi być kremowo gładki ). CAŁOŚĆ:Na rozgrzanej patelni przesmażamy kurczaka, zalewamy sosem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.Podajemy gorące!Z ryżem lub chlebkami naan.Smacznego

Ostra na Słodko
Kurczak w cieście naleśnikowym z sosem słodko-kwaśnym 433

jednak trzeba pamiętać, że również zaostrza smak potrawy.Na końcu sos lekko zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody.Kawałki kurczaka podawać od razu po usmażeniu, polane sosem z warzywami. Jako dodatek polecam ryż ugotowany na sypko :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Frytki z batatów i potrawka z kurczaka 236

Ugotowałam rosół, pierwszy raz na kurczaku zagrodowym rosołowym.  Rosół wyszedł ok, natomiast zostało mi mięso z kurczaka i wymyśliłam, że zrobię  z niego potrawkę na drugie danie, może  z ryżem...? Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 2084

przepisu. Oto propozycja dla Was na złociste pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie. Po upieczeniu kurczak będzie z wierzchu chrupiący i soczysty w środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż lub kaszę. To proste i smaczne danie na jesienny obiad. Czas przygotowania: 2 hPorcja(...)marynatę miodowo-musztardową:1 łyżka musztardy dijon1 łyżka musztardy francuskiej lub rosyjskiej gruboziarnistej1 łyżka miodu (użyłem gryczanego)2 łyżki oleju rzepakowego1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiejsól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, nacinamy i przekładamy do miski. W drugiej misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy wszystkie składniki marynaty (musztardę dijon, francuską gruboziarnistą, miód, olej, czerwoną paprykę, sól i pieprz). Wszystkie składniki dokładnie

kulinarnyJa
Tajskie, czerwone curry z kurczakiem 220

łyżeczka curry; 1/2 główki brokuła; 1/2 dużej, czerwonej papryki; 1/2 dużej, żółtej papryki; 2 średnie marchewki; 1 średnia cebula; Pęczek świeżej kolendry; 250 g tajskiego ryżu jaśminowego; Sól. Sposób przygotowania: Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchewki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na małe różyczki. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych(...)rozgrzany na patelni olej (2 łyżki) wrzucić oprószone pieprzem kawałki kurczaka i smażyć na dużym ogniu przez około 5 - 6 minut. Podsmażonego kurczaka wraz z płynami z patelni przełożyć na talerz. Patelnię po smażeniu kurczaka wytrzeć papierowym ręcznikiem, rozgrzać olej (1 łyżka), wrzucić starty imbir i czosnek i przez bardzo krótką chwilę podsmażać. Następnie dodać pokrojoną cebulę, krótką chwilę podsmażać

Gospodyni Miejska
Shoarma z kurczaka 246

wykonałam według tego przepisu: KLIK . Do mięsa polecam też sos czosnkowy: KLIK . A do tego wszystkiego najlepsze będą frytki, choć z ryżem i ziemniakami z wody lub z piekarnika też smakuje dobrze. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka Marynata: sól, pieprz szczypta kardamonu szczypta pieprzu cayenne - lub wedle smaku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy(...)składniki marynaty wymieszać, dodać mięso i dokładnie wymieszać. Włożyć na kilka godzin do lodówki (minimum na 2 godziny). 3. Mięso obsmażyć na patelni ze wszystkich stron. Podawać z frytkami, ryżem lub ziemniakami z wody, z zestawem surówek i z sosem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani