fasolka, brokuły) troszkę inna wersja, z makaronem noodle tortellini z grzybami w maśle orzechowym z pieczarkami i brokułem curry z kurczaka, ciecierzycy i kalafiora ( z mleczkiem kokosowym), ryż pulpeciki drobiowe w sosie curry z fasolką ( z mleczkiem kokosowym), ryż
More food, love and dreamszrobić takie roladki w sobotę i w niedziele tylko je podgrzać. Nie tracą smaku. Są mięciutkie i pyszne :) Roladki drobiowe można podawać z kluskami, ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą etc. Składniki: Podwójny filet z kurczaka Ok. 100g żurawiny Kilka plasterków żółtego sera np. goudy Zioła prowansalskie Sól Pieprz 3 – 5 łyżek oleju do smażenia Dodatkowo: Bawełniane nici do zawinięcia roladek
Smakowy Rajkuchniapepin.blogspot.com/2014/07/sos-sodko-kwasny.html .Wystarczy dodać ryż i pierś w słupki pokrojoną z kurczaka, aby zjeść smaczny obiad w kilka chwil. Składniki
w mojej kuchnipokrywką. Dusimy pod przykryciem przynajmniej 40-50 minut aż mięso lekko odchodzi od kości. W razie konieczności podczas duszenia możemy podlać mięso jeszcze niewielka ilością wody. Kurczaka serwujemy z uduszonymi warzywami i dodatkiem ryżu
Pyry na Gazniską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka pierś proponuję podawać z letnią sałatką, oczywiście można dodać jeszcze ryż lub ziemniaczki. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 brokuła 50 g fety (centymetrowy plaster) przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę
IMPRESJA SMAKUDzięki uprzejmości emako.pl dostałam bon o wartości 50 zl na zakup dowolnych produktów w sklepie internetowym. Zamóiwienie zrealizowane ekspresowo, co prawda z małymi problemami bo wybrany
Ewa w kuchniUwielbiam wszystkie sałatki. Te tradycyjne i te nowoczesne… te wegetariańskie i te z dodatkiem wędlin… te z ziemniakami, te z makaronem i te z ryżem, te z tuńczykiem i te z kurczakiem, te na ciepło i te na zimno… wszystkie:) Tyle jest kombinacji do wypróbowania…:) Oprócz tego, że sama wymyślam sobie kombinacje smakowe to również szukam
UgotujmyTo.plrobimy. A może tak wczorajszy jadłospis? razowo-pszenna drożdżowa pizza z ricottą, truskawkami i miodem Pieczona jogurtowa owsianka z musem truskawkowym kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem jaśminowym koktajl truskawkowo-rabarbarowy kasza jęczmienna z sosem pieczarkowym i koperkiemNo i nie wspominajmy o tych kilogramach truskawek, no i chrupiących z wierzchu i mięciutkich
More food, love and dreamsłyżki masła* mała cebula* 250g zielonego mrożonego groszku* sól, pieprz Przygotowanie :Na maśle zeszklić cebulę, dodać groszek i przyprawić do smaku. Poddusić, dodać ryż. Wymieszać, podawać na ciepło np do kurczaka
Magiczne Życie Martypodwójny filet z kurczaka- 30 dag makaronu małe muszelki - ¾ szklanki ryżu - puszka czerwonej fasoli - ½ puszka kukurydzy - kilka pasków papryki konserwowej - majonez - 1 łyżka pikantnego ketchupu - sól, pieprz ziołowy - przyprawa kebab – gyros - curry - olej Wykonanie Filety umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą kebab – gyros. Schłodzić godzinę, usmażyć na oleju. Makaron i ryż ugotować osobno
Świat Smakupozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę. Dodać paprykę i czosnek - smażyć 3 - 4 minut. Zmniejszyć ogień. Dodać mleczko kokosowe, imbir, chilli i skórkę z cytryny. Dodać kurczaka i dusić 30 minut. Podawać z ryżem. U mnie dodatkowo danie posypane suszoną pietruszką
Pasja Smakuczasu do czasu mieszać. Doprawić do smaku solą ziołową i dodać posiekany koperek. Na koniec dodać śmietankę i dokładnie wymieszać. Gotowe warzywa podawać z kąskami kurczaka, do tego zestawienia można też podać ryż lub kuskus
Monia miesza i gotujedzieci wróciły ze szkoły, obiadu brak, dzień jakoś dziwnie się skurczył:))) Z takiej opresji najczęściej wychodzę z podniesioną głową i z kurczakiem w sosie słodko- kwaśnym na talerzach. Z ryżem lub makaronem. Ekspresowy, sycący i smaczny obiad. Przepis, który podaję jest wypadkową wielu, które robiłam korzystając z różnych źródeł. Sos nie jest ani zbyt słodki ani zbyt kwaśny. Bardziej słodki
Maślane ciasteczkokrewetkami i kurczakiem (Paella de camarones y pollo) Paella jest chyba najbardziej znaną potrawą kuchni hiszpańskiej. Występuje w wielu odmianach, chociaż według purystów są tylko dwie prawdziwe wersje: Paella Valenciana i Paella de mariscos (czyli z owocami morza). Dawniej różnorodność składników wynikała z dostępności produktów w danej okolicy. Zawsze jednak w składzie paelli musi być ryż, który jest zabarwiony(...)paellera. Dwa uchwyty ułatwiają potrząsanie patelnią, ponieważ po dodaniu ryżu niczego nie wolno już mieszać. Do tego dołeczki na paellerze pomagają uzyskać socarrat (chrupiącą dolną warstwę ryżu). Moja wersja była przygotowana co prawda na zwykłej patelni, ale zapewniam, że również było pysznie. Składniki na 4 porcje: 4 nóżki (tzw. pałki) kurczaka 250-300 g surowych oczyszczonych krewetek (bez głowy
Pełny talerzsosu, na małym ogniu, aż smaki się połączą a pory uduszą do miękkości. Posypujemy całość posiekanymi ziołami i jemy jak lubimy. Do tego kurczaka w sosie pasuje i pieczywo, i kopytka, i gnocchi. Kasza czy ryż będzie równie smaczna – też świetnie wchłonie ten pyszny, kremowy i aromatyczny sos. SKŁADNIKI 500g piersi z kurczaka, bez ‘polędwiczek’ 2 pory – tylko biała
Karo in the Kitchen