Ahhhh to był obiad... całkiem w moim guście ryż, sos beszamelowy i kawał fileta z kurczaka. Tym razem zamiast tradycyjnego kotleciska zrobiłam kieszonki ze szpinakiem. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie fasolki szparagowej, ale cóż i na nią przyjdzie pora;) Składniki 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 10 dag mrożonego szpinaku 10 dag sera feta pieprz, sól
Kuchenne aromatytego powodu nie narzeka. Tym razem jednak mam przyjemność opisać cóś bardziej konkretnego: oto kolejna na łamach tego bloga odsłona domowego chińczyka: Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 opakowania warzyw chińskich 2 torebki ryżu sok z 1/2 cytryny łyżka kiełków fasoli Mung 1 łyżka pędów bambusa ok 50 ml mleka kokosowego słoiczek czerwonej pasty curry dobrego producenta Przygotowanie: Pierś
Kuchnia po mojemuGrillowany dorsz z sosem marchewkowo - groszkowym to poezja smaku. Kremowy smak sosu zachwycił cała moją rodzinkę. Sos idealny do ziemniaków i ryżu. Dodatkiem do sosu może być ryba, kurczak- smażony lub grillowany, tak jak lubimy najbardziej. Potrawa jest prosta w wykonaniu i najważniejsze - uwielbiana przez mojego synka :) Polecam. Składniki: 3 marchewki puszka groszku 200 ml śmietany 200 ml bulionu
Smaki Edytyfasolka, brokuły) troszkę inna wersja, z makaronem noodle tortellini z grzybami w maśle orzechowym z pieczarkami i brokułem curry z kurczaka, ciecierzycy i kalafiora ( z mleczkiem kokosowym), ryż pulpeciki drobiowe w sosie curry z fasolką ( z mleczkiem kokosowym), ryż
More food, love and dreamszrobić takie roladki w sobotę i w niedziele tylko je podgrzać. Nie tracą smaku. Są mięciutkie i pyszne :) Roladki drobiowe można podawać z kluskami, ziemniakami, frytkami, ryżem, kaszą etc. Składniki: Podwójny filet z kurczaka Ok. 100g żurawiny Kilka plasterków żółtego sera np. goudy Zioła prowansalskie Sól Pieprz 3 – 5 łyżek oleju do smażenia Dodatkowo: Bawełniane nici do zawinięcia roladek
Smakowy Rajkuchniapepin.blogspot.com/2014/07/sos-sodko-kwasny.html .Wystarczy dodać ryż i pierś w słupki pokrojoną z kurczaka, aby zjeść smaczny obiad w kilka chwil. Składniki
w mojej kuchnipokrywką. Dusimy pod przykryciem przynajmniej 40-50 minut aż mięso lekko odchodzi od kości. W razie konieczności podczas duszenia możemy podlać mięso jeszcze niewielka ilością wody. Kurczaka serwujemy z uduszonymi warzywami i dodatkiem ryżu
Pyry na Gazniską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka pierś proponuję podawać z letnią sałatką, oczywiście można dodać jeszcze ryż lub ziemniaczki. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 brokuła 50 g fety (centymetrowy plaster) przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę
IMPRESJA SMAKUDzięki uprzejmości emako.pl dostałam bon o wartości 50 zl na zakup dowolnych produktów w sklepie internetowym. Zamóiwienie zrealizowane ekspresowo, co prawda z małymi problemami bo wybrany
Ewa w kuchniUwielbiam wszystkie sałatki. Te tradycyjne i te nowoczesne… te wegetariańskie i te z dodatkiem wędlin… te z ziemniakami, te z makaronem i te z ryżem, te z tuńczykiem i te z kurczakiem, te na ciepło i te na zimno… wszystkie:) Tyle jest kombinacji do wypróbowania…:) Oprócz tego, że sama wymyślam sobie kombinacje smakowe to również szukam
UgotujmyTo.plrobimy. A może tak wczorajszy jadłospis? razowo-pszenna drożdżowa pizza z ricottą, truskawkami i miodem Pieczona jogurtowa owsianka z musem truskawkowym kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem jaśminowym koktajl truskawkowo-rabarbarowy kasza jęczmienna z sosem pieczarkowym i koperkiemNo i nie wspominajmy o tych kilogramach truskawek, no i chrupiących z wierzchu i mięciutkich
More food, love and dreamsłyżki masła* mała cebula* 250g zielonego mrożonego groszku* sól, pieprz Przygotowanie :Na maśle zeszklić cebulę, dodać groszek i przyprawić do smaku. Poddusić, dodać ryż. Wymieszać, podawać na ciepło np do kurczaka
Magiczne Życie Martypodwójny filet z kurczaka- 30 dag makaronu małe muszelki - ¾ szklanki ryżu - puszka czerwonej fasoli - ½ puszka kukurydzy - kilka pasków papryki konserwowej - majonez - 1 łyżka pikantnego ketchupu - sól, pieprz ziołowy - przyprawa kebab – gyros - curry - olej Wykonanie Filety umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą kebab – gyros. Schłodzić godzinę, usmażyć na oleju. Makaron i ryż ugotować osobno
Świat Smakupozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę. Dodać paprykę i czosnek - smażyć 3 - 4 minut. Zmniejszyć ogień. Dodać mleczko kokosowe, imbir, chilli i skórkę z cytryny. Dodać kurczaka i dusić 30 minut. Podawać z ryżem. U mnie dodatkowo danie posypane suszoną pietruszką
Pasja Smakuczasu do czasu mieszać. Doprawić do smaku solą ziołową i dodać posiekany koperek. Na koniec dodać śmietankę i dokładnie wymieszać. Gotowe warzywa podawać z kąskami kurczaka, do tego zestawienia można też podać ryż lub kuskus
Monia miesza i gotuje