łyżeczki cukru * 1 łyżka octu * pół szklanki powideł śliwkowych Wykonanie: Pałki posypać solą i słodką papryką. Obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Mięso zdjąć z patelni. Na oleju od smażenia mięsa zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki śliwki suszone, koncentrat pomidorowy, ketchup i wlać wodę. Wszystko wymieszać. Wsypać cukier, wlać ocet i dodać powidła śliwkowe(...)mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, całość zalać powstałą na patelni marynatą, przykryć naczynie pokrywką. Mięso piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około godziny. Mięso można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub pieczonymi ziemniakami
Zrób to smaczniekroić ośmiornicę na porcje już po ugotowaniu i przestygnięciu. Jak już nam ośmiornica ostygnie to na patelni rozgrzewamy oliwę ,na nią wrzucamy posiekany czosnek ,chilli,tymianek i chwilkę smażymy żeby puściły smak 1-2 min. na tą oliwę wrzucamy pokrojoną w większe kawałki ośmiornicę ,zmniejszamy ogień i chwilkę mieszamy z oliwą żeby się nią cała pokryła i odrobinę(...)Rada:Nie wylewajcie wywaru z gotowania ośmiornicy,bo jest to doskonała baza do zupy np pomidorowo-paprykowej -ja taką zrobiłam i nie mogliśmy się najeść,podałam ją z ryżem-polecam
Swojskie jedzonkofilet kurczaka – 1 puszka mleczka kokosowego (400g) – 1 cebula – 1 garść orzechów ziemnych bez soli – szczypiorek do dekoracji – sól, pieprz, curry – olej do smażenia Przygotowanie: 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na patelni przez około 6 minut 2. Cebulę kroimy w kosteczkę (odrobinę solimy). Dodajemy na patelnię(...)łyżki), sól (jeśli jest w mieszance curry, to niekoniecznie) i pieprz. Gotujemy całość przez 5 minut. Przekładamy na talerz i posypujemy posikanymi orzechami i posikanym szczypiorkiem . Podajemy z ryżem. Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeZapraszam na pyszną, mocno pomidorową zupę. Dodatek papryki super podkreślił smak zupy. Zupa świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Można jeść ją solo lub z makaronem czy ryżem. Polecam #MyVictorinox Składniki: 720 g passaty pomidorowej 4 pomidory 1,5 papryki czerwonej 1 szkl śmietanki 30 % 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku(...)myjemy osuszamy i kroimy w kostkę ( z papryki wyjmujemy pestki). Passatę przelewamy do garnka i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pomidory oraz paprykę i obie suszone papryki. Smażymy przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Składniki z patelni dodajemy do gorącej passaty. Gotujemy razem i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, mieszamy. Blendujemy. Na koniec dodajemy śmietanę
słodkie i nie tylko historie kulinarneDzisiaj mam dla Was przepis na skrzydełka jak z KFC. Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Podawać można z ryżem, ziemniakami, kaszą lub jako samodzielna przekąska. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na różne dania z mięsem w roli głównej. Polecam również przepis na skrzydełka w sosie barbecue Składniki 12 skrzydełek z kurczaka 1 szklanka mąki pszennej(...)tymianku 1 łyżeczka oregano 3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka gorczycy 4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki imbiru olej do głębokiego smażenia Skrzydełka umyć odciąć najmniejszą część, która nie będzie wykorzystana. Każde skrzydełko przeciąć w połowie. Mąkę wymieszać z wszystkimi wymienionymi przyprawami bardzo dokładnie. Każde skrzydełko obtoczyć z każdej strony w panierce
O kuchni z uczuciemzależności od przypraw zmienia swój charakter: wielbiciele czosnku mogą dodać kilka ząbków więcej, miłośnicy ostrych smaków niech dosypią szczyptę chili. Kotlety można podać tradycyjnie jako danie obiadowe z ryżem lub ziemniakami i surówką, można również potraktować je jako sytą przekąskę i zajadać zanurzając w ulubionym sosie. Ba, świetnie się sprawdzają również w burgerach albo z lekką sałatką jako lunch(...)czosnku 1 kopiasta łyżka majonezu 1 łyżka maki 1 jajko sól pieprz czarny pół łyżeczki pieprzu ziołowego pół łyżeczki słodkiej papryki (może być wędzona) szczypta tymianku olej rzepakowy do smażenia Mięso oczyścić z błon, pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Do mięsa dodać majonez, cebulę, czosnek, doprawić do smaku, wymieszać i odstawić na 2 godziny
Obiad gotowysię zrumienią i przysmażą . Dodajemy pieczarki , smażymy jeszcze chwilę , zalewamy dwiema szklankami wody , dodając kostki rosołowe lub wlewamy dwie szklanki rosołu . Solimy do smaku ( ważne ,żeby nie solić przed smażeniem bo będą twarde ) . Dusimy na wolnym ogniu około 40 minut , co jakiś czas mieszając . Po tym czasie żołądki , powinny być już miękkie , jeśli woda zbytnio odparowała , można troszkę dolać . Nadal(...)konsystencję ( tu już musicie sami zdecydować , jedni lubią gęste , inni rzadsze sosy ) . Na koniec dolewamy śmietankę , pieprzymy do smaku i gotowe . Potrawkę z drobiowych żołądków ,podajemy na gorąco do ryżu , kaszy lub makaronu , koniecznie posypaną szczypiorkiem . Smacznego ! Post Potrawka z drobiowych żołądków pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysmaku. Smażymy wszystko przez 2 minuty intensywnie mieszając do momentu aż kurczak nabierze koloru. Potem dodajemy czosnek, imbir, ananasa i pędy bambusa lub kasztany wodne jeśli ich używacie. Wszystko smażymy na dużym ogniu intensywnie mieszając przez ok 1-2 minuty. Odstawiony na bok sos mieszamy do połączenia składników i następnie wlewamy go na patelnię. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą(...)minut, należy go przemieszać kilka razy w trakcie gotowania. Powinien stać się gęsty i błyszczący, a kurczak powinien w tym czasie ugotować się w środku. Gotowe! :) Sos podaję z ryżem basmati, ale możecie spróbować także z kus-kusem czy innymi dodatkami. Jest bardzo aromatyczny, warzywa są idealnie ugotowane, a kurczak soczysty. Szybko i smacznie
Cooking MonsterFrykadelki to małe kuleczki mięsne. Zrobiłam je w sosie z warzywami. Pyszny obiadek. Podałam z ryżem. Smakują również z ziemniakami, kaszą czy kluskami. Jeśli macie ochotę na inne potrawy mięsne to zapraszam tutaj . Znajdziecie tam dużo wspaniałych pomysłów i przepisów na różne dania. Jest ich ponad 150. Sama nie mogę uwierzyć, że aż tyle się ich uzbierało w tak krótkim(...)Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 łyzki bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz 2 łyżki mąki do obtoczenia olej do smażenia 500 ml bulionu mięsnego 1/2 pęczku koperku 1/2 małego brokuła 1/2 małego kalafiora 1 średnia marchewka 1 pietruszka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego
O kuchni z uczuciemrondlu rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej pokrojoną w plasterki dymkę i drobno pokrojone łodyżki kolendry. Smażyć przez około minutę po czym dodać pokroją w cienkie paski wieprzowinę. Smażyć przez kilka minut, aż mięso zacznie lekko brązowieć. Dodać pastę curry i masło orzechowe i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać cukier, wlać sos sojowy i mleko kokosowe oraz niewielką ilość wody. Wszystko(...)czasu. Pod koniec gotowania odkryć, dodać małe kolby kukurydzy i gotować przez chwilę aż sos zgęstnieje, dodać sok z limonki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać natychmiast z ryżem jaśminowym. Smacznego
Codzienne Gotowanieimbiru 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól do smaku wyciśnięty sok z połowy cytryny Banany obieramy, kroimy w cząstki, zalewamy sokiem z cytryny i mieszamy. Cebulkę kroimy drobno i smażymy na maśle, aż się zrumieni. Dodajemy banany, zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu, dodajemy przyprawy, gotujemy do momentu, aż uzyskamy gęstą jednolitą konsystencję. Sos miksujemy blenderem. Przelewamy do sosjerki(...)będzie zrumienione i soczyste. Po upieczeniu owijamy w folię aluminiową i pozostawiamy tak na kilka minut. Przed samym podaniem posypujemy kolorowym pieprzem. Podajemy razem z sosem bananowym i ryżem
noteskulinarnyfigarozgrzany tłuszcz i smażymy około 5 minut. Następnie dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek i pokrojoną w półplasterki marchewkę.Dodajemy również liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Smażymy następne 5 minut i zalewamy całość bulionem. Gotujemy aż mięso i marchewka będą miękkie. W następnej kolejności dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup. Dorzucamy dynię i doprawiamy curry. Gotujemy na małym(...)zawiesinę wlewamy do garnka i mieszamy. Gulasz powinien znacznie zgęstnieć. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry lub przyprawą do zup. Trzymać na małym ogniu aż dynia zmięknie. Podawać z ryżem
My simple kitchenciekawi co u mnie chętnie się wam pożalę :D (na fanpage/prive). Sosik pieczarkowy robiłam wczoraj, drobny eksperymencik. Jak dla mnie wyszedł pyszny, idealnie spisze się do kaszy czy też ryżu. Ja zjadłam go z jajkiem ponieważ, od rana miałam na nie ochotę, a na wieczór nie chciałam się opychać węglowodanami. Składniki (porcja): około 250g pieczarek 3-4 łyżki śmietanki(...)sól, pieprz wg. smaku 1 mała cebula kilka kropel oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię lekko skropioną oliwą z oliwek smażymy, aż się zeszkli pieczarki myjemy, (ja dodatkowo jeszcze je obrałam), kroimy w plastry i dodajemy do cebuli dolewamy 0,5-1 szklankę wody i dusimy około 15-20 minut
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpatelni oliwę. Dodajemy pozbawioną kości i ścięgien pierś z kurczaka. Smażymy 3 minuty i obracamy na kolejne 3. Ponownie dodaemy oliwę, sześć posiekanych ząbków czosnku, drobno posiekaną cebulę i smażymy jeszcze 2 minuty. Dodajemy trzy pokrojone w kostkę pomidory, rozkruszone małe peperoncini, łyżeczkę kaparów i kilkanaście pokrojonych w plasterki zielonych oliwek. Uzupełniamy kilkoma plasterkami anchovis, doprawiamy solą i pieprzem. Trzymamy(...)przed podaniem dekorujemy kilkoma listkami bazylii. Danie można także przyrządzić na grillu, a według preferencji pierś można pokroić w kawałki. Najlepiej smakuje z maczanym w oliwie pieczywem, ale także ryżem i makaronami. Buon appetito
Bon Ton Italiałyżeczka cukru trzcinowego 1/4 cytryny 1. W garnku lub woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy papryczki i kardamon, smażymy przez 1 minutę i wyjmujemy. Wrzucamy imbir, czosnek, szalotkę i pieczarki. smażymy kolejną minutę. 2. Wlewamy wodę, dodajemy trawę cytrynową, kapustę i marchewkę. Gotujemy pod przykryciem 5 minut. 3. Wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pastę Tom Kha, kolendrę, cukier(...)liście kaffiru, gotujemy przez ostatnią minutę. Po tym czasie zupę przecedzamy (nie jest to konieczne, jednak ja miałam ochotę na czystą zupkę :) ), podajemy z makaronem dwujajecznym, makaronem sojowym lub ryżem basmati. SMACZNEGO
Tajskie smakiwebform_success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także: – kotlet serowy – smażony camembert z żurawiną – pieczony ser brie – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka z czerwonej kapusty KURCZAK(...)tych krojonych ze słoika). Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Dodaj do niej pokrojonego kurczaka, a do niego wszystkie przyprawy. Wymieszaj wszystko i smaż przez 3-4 minuty, po czym dorzuć paprykę i smaż jeszcze kilka minut. Teraz dodaj suszone pomidory, gorący bulion i wszystko duś przez 3-4 minuty. Do miseczki ze śmietaną dodaj nieco gorącego płynu
nietylkopasta.plbardzo szybko może dominować w potrawie. Wydaje mi się, że jedna łyżka świeżo posiekanego rozmarynu w tym daniu jest wystarczająca. Kurczak rozmarynowy pięknie pachnie . Zazwyczaj marynuję go przed smażeniem nawet jeśli kończę go gotować w sosie. Mięso będzie takie aromatyczne a soki, które puści dodają smaku również sosowi. Do kurczaka przygotowałam sos parmezanowy. Rozmaryn i parmezan to świetna para(...)bazie śmietany z dodatkiem cebuli i czosnku. Gotuję kurczaka w sosie ale wcześniej rumienię go maśle. Kiedy mięso jest już miękkie dodaję szpinak. Kurczak w sosie świetnie pasuje do ryżu, ale to danie możecie również zjeść z bulgur lub inną kaszą. Moje dzieci nie przepadają za kaszą, więc najczęściej gotuję ryż do sosu. Na szczęście lubią obiad z kurczaka
codojedzeniaPyszne kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego, super proste, bardzo pożywne i zdrowe. Gryczanki można podać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Wspaniałe danie typu left overs , czyli wykorzystujące resztki z wczorajszego obiadu, na który była kasza gryczana. Jeśli zostało Wam trochę niezjedzonej kaszy zróbcie gryczanki. Choć jest(...)zachodniej Ukrainie, stanowi prostą kompozycję kilku składników uformowanych w kotlety i usmażonych. My przepis na gryczanki nieco udoskonaliliśmy, krzyżując je z rosyjskimi tefteli , czyli pulpetami mięsno-warzywnymi. Rosjanie pozostałości ryżu lubią zagnieść z mięsem mielonym, cebulą i marchewką, usmażyć a potem zapiec w sosie pomidorowym. W naszym przepisie skorzystaliśmy z tej metody i zapiekliśmy gryczanki w sosie pomidorowym, a wcześniej
Niedzielny kucharzjuż mamy wszystkie składniki gotowe, czas je połączyć. Nie podaję tu żadnych wag czy objętości. Zwykle na pół kilo mięsa mielonego, w tym przypadku użyłam indyczego, gotuję jeden woreczek ryżu i dodaję jedno jajko. Kapusty natomiast dodaję mniej więcej tyle ile mam objętościowo mięsa, a jeśli mi coś zostanie, to ląduje w sosie. Zatem lepiej by coś zostało. Mięso doprawiam(...)lubi, śmiało może czosnek pominąć. Wbijam jajko i mieszam wszystko do połączenia składników. Odstawiam. Niech odpocznie z pół godzinki. Następnie formuję zgrabne kotleciki. Obtaczam je lekko w mące i smażę na patelni, aż się dobrze przyrumienią. Czas na sos. Najbardziej lubię gołąbki w sosie pomidorowym. Jak go zrobić? Jest kilka sposobów. Można użyć pomidorów z puszki i zblendować
Karczma Honoriettytrakcie gotowania plany się zmieniły i powstała właśnie potrawka z bakłażana w ostrym sosie. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy czy ciepła kolacja. Można podać go z ryżem, makaronem czy pieczywem. Ja przygotowałam go w wersji bezmięsnej, jeśli jednak wolicie coś treściwszego dodajcie grillowanego kurczaka lub indyka. Jeśli nie macie pomysłu na to co upichcić z bakłażana to TUTAJ(...)pomarańczy sok z jednej limonki pomidory w puszcze 1 cebulka, pokrojona w piórka 3 łyżki sosu sojowego 1/4 małej papryczki chili łyżka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia sosu olej do smażenia Przygotowanie: W duży garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy olej. Wrzucamy cebulkę i chwilę dusimy by była szklista. Dodajemy bakłażana, pomidory w puszcze oraz sok z limonki i pomarańczy. Całość razem
Życie ze smakiemposiekaną czerwoną cebulę, aż się zeszkli i zmięknie. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, kmin rzymski, suszone oregano, kolendrę i smażymy jeszcze przez około minutę. Następnie wrzucamy zmieloną wołowinę i smażymy mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso się zarumieni wlewamy pomidory z puszki, bulion wołowy i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Przykrywamy i gotujemy przez około 30 minut. Dodajemy pokrojoną paprykę(...)papryka zmięknie. Na koniec wrzucamy odsączoną czerwoną fasolę, kukurydzę, posiekaną kolendrę i gotujemy jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składniki przejdą smakami. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – zapiekanka z ryżem . Artykuł Klasyczne chili con carne pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie
ale Pysznieketchupu 3 łyżeczki słodkiej papryki 3 łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki pieprzu sól do smaku 125g sera mozzarella 3 ząbki czosnku łyżeczka cukru kartonik przecieru pomidorowego koperek olej do smażenia Przepis 1 Do "mięsa" mielonego dodajemy ketchup, paprykę, zioła, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i formujemy z niego kuleczki. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Między pulpety wkładamy kawałki sera(...)czosnku, doprawiamy cukrem i solą. Całość podgrzewamy do zagotowania. 3 Następnie zalewamy pulpeciki sosem i zapiekamy w piekarniku około 20 minut. 4 Całość posypujemy koperkiem i podajemy z makaronem, ryżem, bądź ziemniakami. Porady Jeżeli nie przepadacie za czosnkiem, nie musicie dodawać go do sosu. Sos możecie doprawić dowolnymi ziołami. Artykuł Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliinastępnie dodajemy boczek. Przesmażamy do momentu aż uzyska nieco koloru i wtedy dorzucamy cebulę oraz czosnek. Smażymy wszystko do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy zioła i chwilę smażymy. Kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do boczku i warzyw na patelni, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy sól. Przesmażamy chwilę aż kurczak zmieni kolor. Na patelnię wlewamy wino i zagotowujemy całość(...)minut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne dni. Spróbujcie koniecznie
Cooking Monsterwrzącą wodą. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę. Ostudzić. Mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Wbić jajko, dodać podsmażoną cebulkę, miękką bułkę i ugotowany ryż. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Zaparzanie kapusty W międzyczasie do dużego garnka wlać wodę, zagotować i włożyć główkę kapusty. Gotować kilka minut do lekkiej miękkości liści. Wyjąć kapustę(...)mięsa formować podłużne pulpeciki. Na każdy liść umieścić farsz, następnie podwinąć boki i całość ciasno zrolować. W garnku rozgrzać odrobinę oleju. Surowe gołąbki przesmażyć z obu stron (najpierw smażymy łączeniami do dołu). Wyjąć wszystkie gołąbki. Na dno tego samego garnka położyć odłożone liście kapusty. Następnie ciasno ułożyć gołąbki. Całość zalać około 3 szklankami wody (gołąbki powinny być prawie w całości
Ugotowaćzamknięcia, nie trzeba go rumienić. Usmażone mięso wyjmujemy z rondla. Znowu grzejemy 2 łyżki oleju kokosowego. Na rozgrzany wrzucamy czosnek i imbir, a do nich oddajemy pastę curry. Smażymy razem do czasu, gdy zacznie mocno pachnieć. Wlewamy mleko kokosowe, rozprowadzamy nim dokładnie pastę. Wsypujemy cukier, wlewamy sos rybny, dodajemy liście limonki. Wlewamy wodę i podgrzewamy całość do zagotowania. Do gorącego(...)powinna zostać jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie. Dodajemy posiekany szczypior i kolendrę lub paprykę, mrożony groszek. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Curry podajemy z ryżem, z makaronem z tapioki, z gryczanym makaronem Soba lub z dowolną kaszą. W każdym wypadku jest pyszne J Pastę Kanokwan – oryginalną, produkowaną i pakowaną w Tajlandii pastę curry oraz liście
Karo in the Kitchenrobią Chińczycy. Żeberka kroimy na pojedyncze kostki i wrzucamy na woka na bardzo rozgrzany olej. Solimy i często mieszając podsmażamy na brązowo. Wtedy dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i smażymy 10 minut. Często mieszamy. Następnie dodajemy sok z ananasa i marchewkę pokrojoną w słupki. Znacznie zmniejszamy płomień i dusimy kolejne 10 minut. Po tym czasie dodajemy kawałki ananasa, 10 łyżek(...)moździerzu więc nie był tak drobno zmielony, tylko raczej zmiażdżony. Dusimy kolejne 15 minut. Dodajemy kiełki (umyte i osuszone) i dusimy jeszcze 3 minuty. Gotowe :) Ja to podałem z ryżem i taką szybką sałatką: czerwona i zielona papryka pokrojona w kosteczkę wymieszana z kukurydzą z puszki. Rewelacja! :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej
Marder&Marder Manufactureobtoczyć w mące krupczatce. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć piersi z kurczaka. Gdy mięso będzie miało złoty kolor dodać pokrojoną w półplasterki cebulę. Wszystko razem chwilę ze sobą smażyć. Następnie mięso, cebulę i olej wlać do garnka. Wszystko zalać 1,5 szklanki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po około 15 minutach dodać pokrojone w plasterki pieczarki(...)łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki. Posmakować sos i ewentualnie doprawić. Na sam koniec dodać 3 łyżki śmietany 18% i gotować jeszcze 2-3 minutki. Przygotowaną potrawkę podawać z ryżem
Ugotowaćolej do smażeniaPrzygotowanie: do smaku Mięso pokroić w kostkę o boku około 1,5 cm. Skropić sosem sojowym, dodać łyżkę mąki ziemniaczanej, wymieszać i odstawić na 15 minut. Smażyć na rozgrzanym oleju. Po odparowaniu wody dodać obrane, pokrojone w kostkę jabłko. Podsmażyć do lekkiego przyrumienienia. Przełożyć do garnka, dodać pokrojonego ananasa, mango / brzoskwinie, wypłukane rodzynki. Dolać sok jabłkowy, uzupełnić(...)można podkreślić dodając imbir - wyciśnięty świeży, lub w proszku. Łyżkę mąki ziemniaczanej rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do gorącego sosu i zagotować do zgęstnienia.Podawać z ryżem lub makaronem z fasoli mung lub tapioki
głodny alergik