pomidory z puszki, chwilę pogotuj i zupa będzie gotowa. Fasolka po bretońsku jest jednym z fundamentów polskiej kuchni i, choć oczywiście takie danie we Francji nie istnieje (podobnie jak ryba po grecku w. Grecji) to nie ma to żadnego znaczenia. Fasolka po bretońsku jest daniem pysznym, sycącym, idealnym na chłody. My zrobiliśmy zupę na bazie chorizo, dzięki czemu była
Niedzielny kucharzzdrową przekąskę na imprezę, czy do filmu. Do przygotowania wrapów potrzebujecie tylko naleśników i ulubionych warzyw oraz serka lub ricotty. Ponadto, możecie dodać szynkę, upieczone mięso lub wędzoną rybę – np. łososia, czy makrelę. Całość wystarczy ciasno zwinąć jak tortille, przekroić na pół i podawać. Oprócz przekąski idealnie sprawdzi się jako śniadanie mistrzów, posiłek do lunchboxa, czy na kolację. Przepis
Be Fit Be StrongNa blogu znajdziecie kilka przepisów na śledzie , które sprawdziły się u mnie w domu i polecam je bardzo, nie tylko na Boże Narodzenie czy Sylwestra. Dzisiaj
babka w formieOwoce morza to skorupiaki takie jak m.in.: homary, krewetki, kraby oraz mięczaki takie jak chociażby: przegrzebki, ostrygi, mątwy czy ośmiornice. W niemalże każdym sklepie kupić można
MeCooksSkładniki: 50 g makaronu pełnoziarnistego 150 g brokuła 100 g mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 50 g jogurtu naturalnego 1 ząbek
czarrna od kuchniŚledzie po szlachecku to pyszna propozycja na filety śledziowe, które sprawdzą się na każdą okazję. Są super przekąską zarówno na Święta Bożego Narodzenia, jak i na
Kulinarne PrzebojeKurczak z żurawiną i kopytkami to moja propozycja na niedzielny czy też świąteczny obiad, na obiad z okazji imienin czy innej uroczystości rodzinnej. To pyszne danie
Dorota Smakujezaokrąglonych, owalnych ziarnach. Risotto to bardzo smaczne danie wywodzące się z włoskiej kuchni. Jest kremowe, ale ryż zachowuje wyraźny kształt. Dobre risotto to nierozgotowane risotto. Risotto świetnie pasuje z rybą . Klasyczne risotto to risotto z kurkami i kurczakiem . Dla smakoszy salsiccia polecam risotto z kiełbasą . Risotto z grzybami 4 porcje Składniki: 10 g suszonych grzybów 700 ml gorącej wody
codojedzeniaNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jeśli lubicie intensywny smak rybny, nie gardzicie makaronem i chcecie przyrządzić danie w przeciągu 20 minut, to z pewnością
R'n'G KitchenŚledzik jest pyszny pod każdą postacią 😍 dziś pyszna ale szybka sałatka. Sprawdzi się na imprezę,na stół wigilijny, pasująca praktycznie na każdą okazję, polecam
Niespełnione zdolności kulinarneŚledzie w oleju to jedno z moich ulubionych dań i goszczą u mnie nie tylko z okazji Świąt Bożego Narodzenia, ale także przez cały rok. Gorąco
Kulinarne PrzebojeJeśli lubicie śledzie i marynowane grzybki - tatar ze śledzia z pewnością Wam posmakuje. Przepis na tatar ze śledzia jest bardzo prosty i nawet osoba początkująca w
babka w formieSkładniki: śledzie matjasy 8 sztuk, cebula 3 sztuki, ogórek kiszony 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, olej rzepakowy 1
W Mojej Kuchni Lubię