To chyba jedne z najlepszych śledzi, jakie jadłam w życiu. Poważnie. Dajcie im postać z tymi wszystkimi dodatkami ze dwa dni w lodówce. Poezja, normalnie poezja
KardamonovyUwielbiam, śniadaniowo, wszelakiego rodzaju pasty. Robi się je w sumie przyjemnie, smakują najczęściej całkiem bardzo świetnie. Do tego trzeba tylko skoczyć po świeże buły do piekarni
KardamonovyPasty jajeczne robię dość często. Nie wrzucałam ich ostatnio na bloga, bo poranny głód czasami nie chciał czekać na moje „zaraz, tylko zrobię zdjęcie”
Kardamonovykwestia dodania większej ilości marchewki, może to zasługa oliwy, którą uwielbiam. Wszystko fajnie zagrało, zjedliśmy wszystko za jednym zamachem. Tego typu surówki pasują mi praktycznie do każdego wytrawnego obiadu. Ryba, wiadomo. Gulasze i inne pieczyste. Kotlety mięsne, bezmięsne. Z soczewicy i kaszy. Z tego co pamiętam jedliśmy ją z pasztetem z cukinii . Dla mnie – bomba. Surówka z kiszonej czerwonej
KardamonovyMamy już grudzień, więc nie jest niczym dziwnym, pojawienie się pierwszego świątecznego przepisu. Od dziś, praktycznie do ostatnich przedwigilijnych dni, będę wrzucała tutaj propozycje świątecznych potraw
KardamonovyWiele lat temu zauroczył mnie swym smakiem śledź pod pierzynką. Niestety jakoś zawsze były inne plany śledziowe i ten śledź schodził na dalszy plan, aż
Smaczne ZdroweNie wiem jak Wy, ale ja nie ufam sklepowym szynkom. Nawet te z dobrym składem wydają mi się podejrzane, kiedy nie są pakowane hermetycznie, a mają
Be Fit Be StrongProste składniki, które świetnie do siebie pasują, to sekret wiejskiej sałatki śledziowej. Przepis na wiejską sałatkę śledziową Składniki: około pół kilograma ziemniaków, 1 średnia cebula, 4
Kulinarna PolskaNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Tak szybkiego i prostego, jednocześnie bogatego w smaku makaronu, już dawno nie robiłem. A więc zrobiłem z podpowiedzi i
R'n'G KitchenSałatka, która pasuje na każdą okazję. Kilka składników i gotowe! Co nam trzeba? Pyszka tuńczyka w oleju x 2 4 jajka cebula posiekana w kosteczkę drobną
LatosiowydomŚledzie w oleju z papryką i majerankiem i nutą octu. Śledzie królują w Bałtyku i w polskiej kuchni. U nas od lat śledź gra pierwsze skrzypce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚledź po węgiersku – to propozycja na rybkę z dodatkiem pieczarek i papryki, zanurzoną w pysznym sosie pomidorowym. Jeśli szukacie czegoś nowego do wypróbowania na Święta
Kulinarne PrzebojeŚledzie w pysznej zalewie z suszonymi pomidorami. 6 filetów śledziowych 6 pomidorów suszonych 1 cebula olej 2 łyżki ocet 2 łyżki suszona bazylia
Smaczne mojePyszne i szybkie połączenie śledzika z dodatkami. Co nam trzeba? 3 płaty matjasa Seler konserwowy (wiórka w słoiku w zalewie) – 2 łyżki mała cebula łyżka
Latosiowydom