ryby - 22566 przepisów (strona:957/1505)

Jaglana z tuńczykiem i warzywami 157

Szybkie danie z patelni z kaszą jaglaną, tuńczykiem i warzywami. Nie macie pomysłu na obiad to warto zastanowić się co jest w lodówce. Potrawę można modyfikować

wesoła kuchnia
Pasta bezrybna 105

swoisty zapach rybny. Zamiast tradycyjnego sera białego proponuję mój wegański twaróg , który smakiem nie ustępuje miejsca tradycyjnemu. Za czasów, gdy robiłem pastę w wydaniu “tradycyjnym” (czyt. z rybą i serem białym), dodawałem do środka również ketchup oraz majonez. Teraz, gdy staram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej

Blendman
Faszerowane kalmary 135

Faszerowane kalmary duszone w sosie pomidorowym i podawane z makaronem lub dobrym pieczywem. Nadzienie, którym napełniane są tuby kalmarów, składa się z bułki tartej, kaparów, sera

wyzwania kuchenne
Barszcz śledziowy 115

Przepis na to danie podsunęła nam znajoma z grupy kulinarnej. Danusia prowadzi bloga - mojewypiekiinietylko . Troszkę go zmodyfikowaliśmy. Zwolennicy śledzia powinni wypróbować. Doskonale nadaje się na upalne

R'n'G Kitchen
Czarny ryż z kurczakiem i jarmużem 130

Czarny ryż z kurczakiem i jarmużem to moja propozycja na obiad w czasach kryzysu. Ryż to produkt, który latami możemy przechowywać w naszej spiżarni (szczególnie ryż

Dorota Smakuje
Potrawka z kurczaka z jarmużem 136

Potrawka z kurczaka z jarmużem na wykorzystanie mięsa w duchu zasady Zero Waste. Jeśli mieliście w niedzielę rosół z kury, ( a w poniedziałek pomidorową to mam

Dorota Smakuje
Jajka faszerowane łososiem 146

Jajka to podstawowy i zdrowy element codziennego menu. Faszerowane jajka można zrobić na wiele sposobów z tuńczykiem, pieczarkami czy szynką. Tym razem zrobiłam je z wędzonym

Krylowa Kuchnia
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc 115

była długa i skomplikowana. Pierwowzór dania stworzył około 1860 roku Lucien Olivier, belgijski szef kuchni słynnej moskiewskiej restauracji Ermitaż. W pierwotnym składzie “sałatki Olivier” znalazły się jarząbki, wędzona kaczka, ryba, ozorki, raki, kawior, kapary, pikle i sos w rodzaju prowansalskiego. Sałatka stała się daniem flagowym lokalu i cała Moskwa chodziła na nią do Ermitażu. Wreszcie jeden z kucharzy, Iwan Iwanow

smakowitehistorie.com
Wiosenne przeboje kulinarne 128

przepis Surówki wiosenne – 10 najlepszych przepisów Naleśniki szpinakowe Kotlety jajeczne z ciecierzycą Gołąbki warzywne – dieta dr Dąbrowskiej Biała kiełbasa pieczona Dietetyczna pierś kurczaka marynowana w maślance Śledzie z pesto Ryba w sosie koperkowym Coleslaw z rzodkiewką Wrapy z kurczakiem i jarmużem Oszczędna babka na oleju Puree z brokuła – super zdrowe! Jak odświeżyć sałatę – sposób na zwiędłą sałatę Koktajl z kiełkami

Dorota Smakuje
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc 114

była długa i skomplikowana. Pierwowzór dania stworzył około 1860 roku Lucien Olivier, belgijski szef kuchni słynnej moskiewskiej restauracji Ermitaż. W pierwotnym składzie “sałatki Olivier” znalazły się jarząbki, wędzona kaczka, ryba, ozorki, raki, kawior, kapary, pikle i sos w rodzaju prowansalskiego. Sałatka stała się daniem flagowym lokalu i cała Moskwa chodziła na nią do Ermitażu. Wreszcie jeden z kucharzy, Iwan Iwanow

smakowitehistorie.com
Piankowanie :) 107

wystarczy zmieszać ją z odpowiednim stabilizatorem. Aby uzyskać pianę z sosu mięsnego należy ten sos przecedzić i w razie konieczności wymieszać z wodą, ponieważ lekkie substancje pienią się lepiej. Rybę możemy zaserwować z pianką cytrynową zamiast kawałka cytryny, a drinki i koktajle wzbogacić o owocową piankę. Piany dzielimy ze względu na ich konsystencję, wilgotność i gęstość . Konsystencja Konsystencję pianki możemy

SmartBake.pl
Jajka faszerowane z tuńczykiem. Pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc. PRZEPIS 268

Tym razem zrobiliśmy je na Święta Wielkanocne, jednak w ciągu roku pojawiają się one na naszym stole dużo częściej. Jajka z farszem tuńczykowym to świetna przekąska

Kulinarna Polska
Jaja faszerowane łososiem 108

Zwyczajne jajko, kawałeczek łososia, trochę chrzanu, przypraw i tak ze zwykłych składników powstaje coś bardzo smacznego. Jaja faszerowane łososiem Farsz można przygotować wcześniej i przechowywać w

Pełny talerz
Sałatka z tuńczykiem 227

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 kawałki papryki konserwowej majonez light pół na

czarrna od kuchni
Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą 120

Wczoraj zaprezentowałam Wam jedną z moich ulubionych metod podawania białej kiełbasy do żurku. Dzisiaj chciałabym zaprezentować kolejny, o wiele bardziej kaloryczny, ale równie efektowny pomysł. Ponadto

Be Fit Be Strong