ryby - 22566 przepisów (strona:938/1505)

Bigos z kiszonej kapusty i karkówki 60

Przyznam Wam szczerze, że kiedyś nie lubiłam bigosu. W sumie… mało co lubiłam jeść. Jednak wraz z wiekiem zmieniły się moje smaki i jak tylko mam

Be Fit Be Strong
Kuskus z cukinią i krewetkami 113

Błyskawiczny pomysł na niecodzienne danie. Kuskus, do tego lekko podgrillowana cukinia oraz krewetki smażone na masełku czosnkowo-pietruszkowym. Proste, a jednocześnie smaczne, jeśli oczywiście lubicie takie

Smaki Na Talerzu
Spaghetti z kalmarami 78

Przepis na danie pochodzi z książki Jamiego Olivera "Jamie gotuje po włosku". Nie byłam w posiadaniu atramentu z kalmarów, niemniej i bez niego danie

Moje Małe Czarowanie
Śledzie z suszonymi pomidorami na szybko 58

  Śledzie z suszonymi pomidorami to bardzo szybka i smaczna przekąska. Zrobisz ją bardzo zwinnie ,a efekt będzie naprawdę zadowalający. Śledzie z suszonymi pomidorami najlepiej zrobić

Z Kuchni Do Kuchni
Menu na tydzień: Obiady z sezonowych warzyw 72

warzywami sałatka z rzeczy sezonowych, świeżych, które tylko raz w roku tak smakują: młodych ziemniaków, groszku i bobu. Do towarzystwa, smaku i koloru znalazł się między nimi łosoś. Wędzona ryba doskonale znosi obecność warzyw, a już szczególnie młodych, kremowych ziemniaków. Całość polana jest gęstym sosem, zrobionym na bazie koziego sera. Równie dobrze można zamiast niego użyć fety. Zobacz przepis Stek

Niedzielny kucharz
Placki z cukinii, fety i mięty – kolokithokeftedes 76

będą złoto-brązowe – ok. 3-4 minuty z każdej strony (nie przewracamy zbyt wcześnie, bo będą się rozpadać). Gotowe zdejmujemy na papierowy ręcznik. Podajemy same, z jogurtem, wędzoną rybą lub sosem tzaziki. Tzaziki: Ogórka obieramy i trzemy na tarce jarzynowej. Solimy i odstawiamy. Po 10 minutach dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Do oliwy wymieszanej z octem dodajemy wyciśnięty ząbek

Poezja smaku
Kasza perłowa z winogronami 83

Kasza perłowa z winogronami Oglądając swoich ulubionych twórców, często na filmikach Amerykanów widzę, że do obiadu w ramach surówki jedzą owoce np winogrona, arbuza, truskawki. U

Dorota Smakuje
Rolsy sushi jajeczne. Świetna przekąska, która pierwsza znika na imprezach. PRZEPIS 74

Przypominają sushi, z tą różniącą, że tu wszystko otoczone jest pysznym omletem. Mamy dla was przepis na świetne rolsy. Ostatnio zrobiliśmy je na imprezę i to

Kulinarna Polska
dorsz czarny w warzywach z papryką słodko-kwaśnych... 76

Składniki: dorsz czarny filety świeże 5 sztuk duże, mąka pszenna 2 szklanki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 litra marchew 4 sztuki

W Mojej Kuchni Lubię
MAKARON Z KREWETKAMI, SZPINAKIEM I POMIDORKAMI 51

Lubicie krewetki ? Przyznam, że ja jeszcze jakiś czas temu byłam do nich sceptycznie nastawiona. Jednak trzeba otwierać się na różne smaki i odkąd spróbowałam to przyrządzam

Zrób to smacznie
Placki ziemniaczane z łososiem 77

Biorę udział w zaciętej rywalizacji między #teamziemniaki i #teamkartofle i do konkursu wchodzą właśnie te placki ziemniaczane z łososiem prosto z Pomorza! Na wybrany team możecie

Flymetothespoon
Mało znane warzywa egzotyczne 64

spożywa podobnie, jak szparagi. Korzeń salsefii może stanowić składnik zup lub gulaszu. Korzenie można nie tylko gotować, lecz także smażyć, zapiekać, czy dusić. I jeść z mięsem lub rybą. Natomiast liści można użyć do sałatek i surówek. Korzenie salsefii są bardzo odżywcze, gdyż zawierają dużo wapnia, potasu, magnezu, żelaza, miedzi, manganu. Oraz bardzo dużo witaminy B1, która zwiększa odporność

ProstePesto.pl