ryby - 22566 przepisów (strona:765/1505)

Wielka rewolucja w zdrowym odżywianiu - Piramida Zdrowia 161

węglowodanów to nie mamy siły i energii na inne czynności życiowe,  produkty zbożowe powinny stanowić: pełnoziarniste pieczywo i makarony, kasze i ryż; pozostałe pozycje to nabiał, mięso i ryby, tłuszcze roślinne i zwierzęce; w nowych zasadach zmianą jest przemiana tłuszczów zwierzęcych na roślinne. Przede wszystkim najważniejszą rolą w posiłkach zajmują warzywa i owoce, które powinnyśmy spożywać ponad

Truskawkowa Fiesta
Śledzie w oleju z kolorowym pieprzem i cytryną 207

Kilka dni temu przedstawiałam przepis na śledzie śródziemnomorskie a dziś już następny śledzik wędruje na talerzu. Dziś śledzie z kolorowym pieprzem bardzo aromatyczne i przepyszne, polecam

Moje Małe Czarowanie
MUSZELKI Z ŁOSOSIEM 168

RAFEX .  Mieszanka pieprzu czerwonego, czarnego i zielonego daje wspaniały aromat i intensywność smaku potrawie.  Charakteryzuje się wyrazistym i korzennym smakiem. Polecam do przyrządzenia wszelkiego rodzaju mięs, sosów, ryb, marynat oraz sałatek.   SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Zakupy w frisco 157

korzystać z różnych rabatów i kuponów promocyjnych. W swojej ofercie mają bardzo bogaty asortyment od różnych producentów. Są produkty spożywcze, piekarnicze,  toaletowe, kuchnie świata, owoce i warzywa, mięso, ryby a także duży wybór produktów dla zdrowia i urody.  Zakupy są bardzo profesjonalnie zapakowane i rozdzielone na mniejsze kartony więc nie trzeba dźwigać ciężarów. Ja zrobiłam zakupy

Ala piecze i gotuje
Kuskus z kalafiora 176

połączeniu z natką pietruszki, listkami świeżej mięty, uprażonymi płatkami migdałów i pestkami granatu będzie lekką, pożywną przekąską, którą można zabrać do pracy lub ciekawym dodatkiem do potraw mięsnych lub ryb.   Składniki: 1 kalafior 1/2 szklanki płatków migdałów uprażonych na suchej patelni 1 granat 1 pęczek posiekanej natki pietruszki kilka posiekanych listków mięty 2 łyżki soku z cytryny

Smakowity Blog Kulinarny
Śledzie w stylu śródziemnomorskim 190

Ja jestem śledziarą, Przemek nie przepada za śledzikami chyba że są to rolmopsy czy śledzie marynowane. I dlatego ja robię sobie niewielkie ilości aby popróbować smaków

Moje Małe Czarowanie
Pory w śmietanie / Creamed leeks 317

przedstawiam niepozorny dodatek do dania głównego, który bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoim smakiem. Zwyczajny por duszony w śmietance z dodatkiem gałki muszkatołowej, doskonale komponuje się z mięsami jak i rybami. Polecam gorąco, tym bardziej, że jest dziecinnie łatwa i szybka w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Pory w śmietanie (4-5 porcji) Składniki: 2 łyżki masła

karmelowy
ZIEMNIAKI SMAŻONE W CAŁOŚCI 214

druga stronę. Smażymy tak ok 20 min. 6. Na miseczkę wysypujemy nasza przyprawę i obtaczamy w niej nasze wyjęte, prosto z patelni, ziemniaki. 7. Podajemy jako dodatek do mięsa, ryby. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Ziemniaki pieczone w mące. 177

wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku przez ok. 20-30 minut w 200 stopniach. Przydatne: Na blasze rozłożyć ziemniaki tak by tworzyły tylko jedną warstwę. Idealne do ryby, mięs a nawet same podawane z dipami. Smacznego

rozgotowana
Carpaccio z pieczonych buraków 241

Carpaccio - klasyk kuchni włoskiej. Tradycyjnie przygotowane z cieniuteńko pokrojonego surowego mięsa (polędwicy wołowej) lub ryby. Wegeterianie i weganie delektują się natomiast carpaccio z buraka. To bardzo elegancki sposób podania poczciwego, pospolitego buraka. Delikatna słodycz buraka z kwaskowatymi pestkami granatu i wyrazisytm smakiem gorgonzoli to prawdziwe kulinarne zaskoczenie. Gwarantem dobrego smaku buraka jest upieczenie go w folii. Tylko tak przygotowany

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 155

dodatek do mięsa w połączeniu z oregano. Doskonały do potraw z białej fasoli z czosnkiem. Często łaczony jest z ciężkimi zupami, ostrymi sosami. Tymianek cytrynowy doskonale łączy się z rybami i daniami z kurczaka

Moja smaczna kuchnia
Pilaw z marchewką, kukurydzą i mięsem mielonym 233

Pilaw to potrawa przygotowywana z ryżu, warzyw jak i mięsa. W oryginalnych przepisach używa się baraniny lub mięsa z ryb, a całe danie jest dosyć ostre w smaku.  Do tego dania użyłam mięsa wieprzowo-wołowego, które idealnie skomponowało się z ugotowanym ryżem, marchewką i kukurydzą. Ponadto pilaw to pomysł na szybkie i bardzo sycące danie obiadowe.  Składniki

Ugotować
Dania obiadowe 212

kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA

W kuchennym oknie Ewy
pikantne bułeczki z tuńczykiem 187

postacią, zarówno na słodko jak i wytrawnie. Spory zapas tuńczyka w puszce postanowiłam wykorzystać jako nadzienie do drożdżowych bułeczek właśnie. Farsz przyprawiłam na pikantnie, żeby podkręcić trochę mdły smak ryby. A podałam oczywiście z sosem czosnkowym, którego u nas nie może zabraknąć.  Składniki na 10 bułeczek: na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanka ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sos hamburgerowy domowy 248

delikatny w smaku, a przede wszystkim łatwy do przyrządzenia. Potrzebujesz jedynie majonez, grillowaną papryka i chili. Domowy sos do hamburgerów to idealny sos również do surowych warzyw, mięs i ryb. Sos hamburgerowy Składniki: 450 – 500 ml sosu 300 ml domowego majonezu, tutaj przepis 1 duża czerwona papryka 2 czerwone chili sólo do smaku 1 łyżeczka soku z limonki

codojedzenia