ryby - 22566 przepisów (strona:763/1505)

Sum pieczony z suszonymi pomidorami 150

600g. fileta suma (ze skórą) 1 cytryna 3-4 suszone pomidory 2 łyżki kaparów 3-4 łyżki oliwy z oliwek pieprz kolorowy Rybę podzielić na porcje i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.  Skropić sokiem z cytryny i polać delikatnie oliwą. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.  Posypać kaparami i posiekanymi pomidorami. Szczelnie przykryć i odstawić na ok. 2 godz. Piec

Lubię to gotuję
Steki z tuńczyka z salsą z cukinii 124

Polędwica z tuńczyka czy inaczej mówiąc stek z tuńczyka to pyszne, delikatne danie - któremu wystarczy dosłownie parę minut na patelni. Sam tuńczyk jest niezwykle dobry sam

Taste Therapy
"Zdrowy detoks" Ewy Jarosz - recenzja 98

naszej codziennej diecie, czyli warzywach, suchych nasionach roślin strączkowych, świeżych owocach, owocach suszonych, orzechach, świeżych i suszonych ziołach, produktach zbożowych, olejach roślinnych, fermentowanych produktów mlecznych oraz jajach, rybach i drobiu. Książka jest napisana prosto i fajnie się ją czyta. Jest zrozumiała dla laika, który na co dzień nie interesuje się dietą. Tytuł książki: Zdrowy detoks Autor: Ewa Jarosz

Kulinarne przygody Gatity
MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 154

Połączenie makaronu, kremowego sosu, delikatnego łososia i szparagów to wykwintny... Artykuł MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Dorsz pieczony z pieczarkami i koperkiem 120

pyszną rybkę. Niniejszym więc nadrabiam zaległości 🙂 Oto dorsz pieczony w pysznym sosie.   W moim przepisie bohaterem jest dorsz, ale równie dobrze będzie się zapiekał sandacz lub inna biała ryba. Polecam taką, z […] Artykuł Dorsz pieczony z pieczarkami i koperkiem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Śródziemnomorska , grillowana cukinia – przetwory 507

Zimą można sięgnąć po to cudo i zjeść prosto ze słoika , dodając np. ser feta-zmajstrować , pyszną sałatkę lub podgrzać i podać na ciepło do fileta z kurczaka lub ryby. Lubię takie wszechstronne przetwory , bardzo ułatwiają życie Składniki : 5-6 małych cukinii – najlepiej różnokolorowych 1 główka czosnku 2 łyżki suszonych pomidorów w płatkach 2 łyżki zielonych oliwek

Ogrodnik w podróży
Kolacja na powitanie lata – Twój Kucharz, Kraków 167

talerzach pojawiły się fantastyczne dania takie jak : prosty pstrąg ojcowski z zielonym groszkiem i  płatkami maku i szczerze nie wiem jak Oni to robią, ale w Twoim Kucharzu ryby zawsze smakują mi najbardziej.  Dobra zacznijmy od początku, bo na sam początek wylądowało przed nami na pięknych deskach typowo wiosenne danie czyli smalec z ogórkiem małosolnym i jabłkami

Kuchnia na wzgórzu
Klasyczna Chała (Chałka) - Smaki Izraela 167

świetna kolorystyka, szata graficzna i porządny papier kredowy, a kartki szyte. W książce znalazłam ponad sto przepisów, podzielonych na kategorie: Święta i tradycje Meze i przekąski Śniadanie Sałatki Zupy Ryby Mięsa Street Food Dania Wegetariańskie Zapiekanki i Placki Wypieki Dodatki Każdy przepis oznaczony jest symbolem wskazującym na święto żydowskie związane z daną potrawą, a także opisem jak dużo danej

Blondynka Gotuje
TAJSKA ZUPA RYBNA CURRY 227

cukru trzcinowego 2 łyżki sosu rybnego 1 lub pół czerwonej papryczki chili w zależności od preferencji (świeża lub suszona) Do podania: ryż jaśminowy lub makaron ryżowy, świeża kolendra PRZYGOTOWANIE: Rybę i owoce morza rozmrozić jeśli używamy zamrożonych. W wysokim garnku o grubym dnie rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w piórka cebulę. Dodaję pastę curry, podsmażam do momentu

Calzonella.com
Zdrowe gotowanie – od kuchni! 169

wagi, ale czy dla zdrowej diety na odchudzanie jest to sprawa kluczowa? Prawidłowo zbilansowany posiłek składa się zarówno z produktu węglowodanowego (makaron, pieczywo, kasza, płatki owsiane), białkowego (chude mięso, ryby, jaja, rośliny strączkowe) i warzyw . Nie zapominajmy również o dodatku tłuszczu, w postaci masła, oliwy czy oleju, który oprócz wartości energetycznej posiłku, przesądza o możliwości przyswojenia wielu cennych witamin

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Powrót do źródeł w kuchni 233

swoim życiu jakąś dietę mającą na celu zachowanie dobrej formy. Wśród tych osób przeważają ludzie młodzi, często wykształceni. Dzięki zmieniającej się świadomości społecznej, coraz częściej tłuste, smażone mięsa czy ryby zastępuje się delikatnymi, lekkimi potrawami gotowanymi w opakowaniach próżniowych oraz na parze. Kuchnia XXI wieku W ostatnim czasie wykorzystanie bogactwa i różnorodności naszej rodzimej kuchni oraz dostosowanie

Kuchcik gotuje
MŁODE ZIEMNIACZKI Z ŁOSOSIEM I WASABI 181

kartofelki z piekarnika. Małą łyżeczką wydrąż lekko środek i nałóż po jednej łyżeczce śmietany z wasabi. Ułóż na wierzchu kilka pasków łososia i odrobinę ikry z taszy (lub innej ryby). Udekoruj gałązkami koperku, podawaj na ciepło jako przekąskę, przystawkę lub danie główne, na przykład z sałatą doprawioną sosem winegret. *Np śmietany Szefa Danone 22% do sosów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą  280

właśnie warzywem. Zdecydowałam się na zrobienie sałatki z bobu z buraczkiem i fetą, z  dodatkiem sezonowej zieleniny i kwaskowego dressingu. Stanowi ona idealny dodatek do mięs czy ryb, ale także wspaniale sprawdzi się w roli samodzielnego dania np. jako lunch do pracy/szkoły. Polecam! Składniki:  500g ugotowanego i obranego bobu 3 ugotowane buraki pokrojone w małą kostkę

Codzienne Gotowanie
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 188

skończyło się tym, że wylądowały w koszu. Widać nawet dania robione tysiące razy, choć raz muszą nie wyjść, by równowaga została zachowana ;) Nie wyszedł mi stir-fry z rybą, a następnie z kurczakiem - ten z rybą był niezjadliwy, ten z kurczakiem był ok, ale żadna rewelacja - widać to nie moje smaki :D W czerwcu udało mi się opublikować 14 przepisów

Cooking Monster
Kurczak Saltimbocca 184

klasyczne dania inspirują kucharzy do kreatywności i Saltimbocca przygotowywana jest przez wielbicieli kuchni włoskiej na całym świecie także z innych rodzajów mięs, takich jak jagnięcina, wieprzowina, drób czy ryby. U mnie Saltimbocca w wersji z kurczakiem, a do tego puree z batatów i sałatka z bobu i fasolki szparagowej z orzeźwiającym dressingiem cytrynowym. Smacznego! Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka

Smakowity Blog Kulinarny