ryby - 22566 przepisów (strona:731/1505)

ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ 190

zmiękną. Doprawiam solą i pieprzem. Z folii aluminiowej wycinam dwa kawałki (nieco większe od łososia - aby można było szczelnie je zawinąć), smaruję oliwą. Następnie układam plastry cytryny, rybę, pora i zioła. Na wierzch nakładam śmietanę (na każdy kawałek - po 2 łyżki). Łososia zawijam w folię, piekę 12 minut w 220 stopniach

JejKuchnia
Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami 311

zdrowe i smaczne, które nie wymaga od nas zbyt wielu umiejętności kulinarnych. Wartościowy i sycący posiłek bez nadmiaru przypraw – smak łososia jest tutaj najważniejszy. Pamiętaj, aby nie trzymać ryby zbyt długo w piekarniku gdyż mięso się wysuszy i nie będzie już takie smaczne. Łosoś pieczony w piekarniku: Składniki Ilość porcji: 1 Łosoś – 200 g Brokuły

ale Pysznie
KARCZMA VIKING NA KASZUBACH – REWELACYJNA KUCHNIA 203

wszystko  budziło zaufanie i robiło doskonałe wrażenie.  Ale był to dopiero wstęp, bowiem prawdziwą rewelacją była dopiero karta dań. Znaleźliśmy w niej wszystko, co  lubimy najbardziej: ryby, jagnięcinę, dziczyznę – w cenach więcej niż umiarkowanych. Kuchnia podkreśla silne akcenty skandynawskie, ale przemyca też dania klasycznej polskiej i regionalnej ( kaszubskiej ) kuchni – stąd zapewne gęsina i pierogi „kiszewskie”. Ulubiona

Smaki Ewy
Jajka z serkiem łososiowym, goudą wasabi i wędzonym halibutem 154

wyciągamy żółtka. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka, serek, majonez, przyprawy i starty ser ugniatamy widelcem na gładką masę, którą wypełniamy jajka. Na wierzchu układamy kawałki wędzonej ryby. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dekorujemy rukolą. Schładzamy lub podajemy od razu. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
RISOTTO Z POREM I PIECZARKAMI 185

delikatne risotto to zawsze dobry pomysł na obiad lub kolację we dwoje. Ta propozycja jest wegetariańska, ale wciąż smaczna i pożywna. Risotto wcale nie musi zawierać mięsa, czy ryby by było smaczne, przekonałam się już o tym dosyć dawno, podczas mojej podróży po Sycylii. Wystarczą dobre składniki i serce włożone w przygotowanie tego dania. Nie jest ono może proste

Calzonella.com
Pierś kurczaka w tempurze 704

szybkie do przygotowania danie z piersi kurczaka w tempurze. Tempura to mieszanka mąki pszennej, ryżowej i kukurydzianej z przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę

Kuchcik gotuje
pstrąg z piekarnika... 167

nagrzanym piekarniku na 200 C około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu na 160 C około 10-15 minut - smaczna, delikatna i sycąca ryba do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Podsumowanie roku 2016 - Najczęściej czytane posty 202

przepis na mintaja przygotowanego na parze. Znajduje się on na dziesiątym miejscu najczęśćiej odwiedzanych przez Was przepisów w minionym roku. Lekki, zdrowy, o delikatnym posmaku tymianku. Zdecydowanie warto spróbować ryby w takiej wersji. Przepis znajdziedzie tutaj. Na dziewiątym miejscu znalazła się swojska zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą. Bardzo prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna :) Przepis znajdziecie tutaj. Ósme miejsce nalezy

Kolizje Smaków
Jak przygotować zdrowego łososia w parowarze 247

parowaru jest bardzo prosta i z całą pewnością każdy sobie z nią poradzi. Dzisiejsze parowary są tak przygotowane, że możemy za ich pomocą przygotować 3 dania równocześnie np. zupę, rybę/mięso oraz deser. Czas przygotowania posiłków w parowarze jest bardzo krótki, zobaczcie w jaki sposób przygotować łososia w 15 minut . Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki filet

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 309

poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź

Kulinarne przygody Gatity
Kalerosse w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes 325

listopada do marca. Dziś proponuję kalerosse w pysznej parmezanowej śmietance z czosnkiem, jako pyszny i bardzo uniwersalny dodatek do każdego dania głównego. Doskonale komponuje się z mięsami i rybami, świetnie sprawdzi się też na świątecznym stole. Polecam, bo to samo zdrowie! Scroll down for recipe in English Kalerosse w śmietance z parmezanem (2-3 porcje) Składniki: 500 g świeżego

karmelowy
Ciasto miodowe z masą budyniową czyli miodownik 316

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
aromatyczny śledź po litewsku 246

śledź po litewsku Śledź, to obowiązkowy gość na wigilijnym stole. Dlatego dziś, pragnę podzielić się jeszcze jednym sposobem na przyrządzenie tej pysznej ryby. składniki  350-400 g  filetów śledziowych z zalewy 1 spora cebula dwie garści suszonych leśnych grzybów ( ok 20 g) 2 kiszone ogórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego

Miód i pieprz
Co potrafi robot kuchenny Kogersen Mycook 293

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs

Ekspansja smaku
Zioła toskańskie - mieszanka przypraw, Spaghetti á la Toscana 278

czosnku. Można używać ją jako pastę (po wymieszaniu z wodą i olejem) lub dodawać do potraw w postaci suchej. Idealnie pasuje do bruschetty, przystawek, sosów, sałatek, mięs i ryb. Tuscany spice blend, Spaghetti á la Toscana I use this blend to make a very tasty and super quick spaghetti a’la toscana -> dinner ready in less than

Qlinarnie i Qlinarnie