laurowy. Szpinak podsmażyłam na małej ilości oleju. Gdy zwiędł, dodałam kawałki dorsza, jogurt naturalny i przecier pomidorowy. Wymieszałam delikatnie, posypałam połową parmezanu i dusiłam pod przykryciem do czasu, aż ryba się ugotowała. Doprawiłam solą, pieprzem i mielonym lisciem laurowym. Podałam z kaszą jaglaną, posypane parmezanem
Kucharzycamoim domu Wigilia jest tradycyjnie bezmięsna. Duża ilość potraw to wariacje na temat ryb. Chętnie eksperymentuję, wypróbowuję dania z różnych regionów Polski albo po prostu modyfikuję znaną mi klasykę. Dzisiaj pyszna sałatka śledziowa- przepis do wykorzystania nie tylko przy okazji Świąt. Zwykle w swoim składzie ma gotowane ziemniaki, a ja postanowiłam ten składnik lekko zaczarować i może Was zaskoczyć
Pichceniomaniapieczarki,na to pokrojony w ok 1cm plastry ser feta. na to układamy naszą rybkę i nacinamy ciasto z boków, zawijamy boczne paski ciasta do środka,żeby przykryły dokładnie rybę,wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 200 stopniach przez ok 30-35 min (ja po wyłączeniu piekarnika jeszcze potrzymałam rybę w piekarniku ok 10 min ) Gotowe-Smacznego
Swojskie jedzonkoMożna powiedzieć, że wzorowo się wywiązuję z niedawnej obietnicy. Bardzo rybnie się zrobiło ostatnio na blogu, a to z pewnością jeszcze nie koniec. Po drugie, zaczynają
gotować!mały pęczek cienkiego szczypioru masło klarowane składniki na kruszonkę: 2 łyżki mąki 1 łyżka cukru pudru (możecie użyć także drobnego cukru białego lub brązowego) 1 łyżka miękkiego masła Przygotowanie: Ryba: Filety rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą i świeżo przetartym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos: Pieczarki kroimy w drobne plasterki, borowiki w mniejszą kostkę. Przesmażamy na patelni na maśle
Zasmakuj KuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Fish & chips czyli ryba i frytki – to najpopularniejsze danie z Wielkiej Brytanii. Niestety, zarówno frytki jak i rybę … Przeczytaj cały artykuł Post <span>Fish & chips</span> pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerMało jest rybek u mnie na blogu 🙁 Może dlatego, że jakoś specjalnie nie szalejemy w kwestii ich przygotowania. Najczęściej zajadamy się pstrągiem i łososiem prosto z
gotować!ciągu ostatnich dwóch tygodni to danie przewijało się przez moje menu chyba 4 razy. Za każdym razem wymieniałam to kurczaka na rybę lub rybę na ser. Danie, które można świetnie modyfikować według własnych potrzeb. Jagody goji możesz zamienić na żurawinę lub rodzynki. Czarny sezam na prażone migdały lub pestki dyni. Jeżeli nie lubisz kaszy jaglanej zamień ją na bulgur
Mango Papajawina półwytrawnego sól 3/4 szklanki śmietanki sos vinegrette odrobina wody ok 3 łyżki pół łyżeczki cukru łyżeczka octu jabłkowego ząbek czosnku sól, pieprz dwie łyżki oleju Przygotowanie Mięso ryby owinąć szynką i podsmażyć na maśle po 2 min z każdej strony. Następnie na tą patelnię wlać wino, po kilku minutach dodać śmietankę, posolić do smaku i zredukować
Gaździnka warzyjaja ugotowane na twardo pół wędzonej makreli 1ogórek małosolny/kiszony pół małej cebulki łyżeczka musztardy 1łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu biały pieprz szczypior kolendra Wykonanie: 1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości. 2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć wszystkie
U FiolkiCzwartkowe popołudnie. Dla mnie już weekend. Wsiadam w Pendolino, w komforcie, przy kawie i ciasteczku, snuję plany: ryba, nie, najpierw morze, nie, najpierw ryba, a może jednak morze… Trzy godziny
Na moim stoleczęści. Opruszamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach. Podsmażamy do miękkości, następnie dodajemy kapustę i mieszamy. Na oddzielnej patelni podsmażamy rybę - około 3-4 minuty z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę, którą przykrywamy kapustą. Zapiekamy około 20-25 minut w temp. 180 stopni
Lena Gotujewątróbka. Jimmy obstawiał kuchnię od samego rana, a przysmaki zniknęły w oka mgnieniu. Zróbcie je, a Wasze psiaki już nigdy nawet nie powąchają tych sklepowych. ;) Suszone mięso i ryby dla psa: ok. 30 wędzonych szprotek 200 g piersi z kurczaka 200 g mięsa z udek kurczaka 250 g wątroby indyczej papier do pieczenia patyczki do szaszłyków Mięso, którego
Cooking MonsterZawsze bardzo lubiłam ryby i były one tym zwierzęcym produktem, który odstawiłam na końcu. Tęskno mi było za nimi i zaczęłam szukać przepisu na coś podobnego w smaku. I byłam mile zaskoczona, kiedy przetestowałam przepis Jadłonomii i nie mogłam uwierzyć jak “rybowo” smakuje Seleryba jest stałą pozycja w naszym menu, która świetnie sprawdza się na obiad czy lunch
Lamarida.plBez żadnych wyrzutów sumienia korzystam w kuchni z pomidorów w puszce – są idealnie słodkie, dojrzałe, soczyste i dodatkowo – obrane. Dostępne zawsze, wszędzie i w wielu wariantach
Karo in the Kitchen