ryby - 22566 przepisów (strona:529/1505)

Czarny łosoś z sosem Veloute 236

cytrynowej 1 łyżka masła 2 duże szalotki 200 ml białego wytrawnego wina lub vermouth’u 500 ml bulionu drobiowego lub rybnego 200 ml śmietany kremówki sól pieprz biały Wykonanie: Rybę umyć, osuszyć, pokroić w prostokąty. Obsypać świeżo zmielonym pieprzem oraz solą z każdej strony, wyłożyć na talerz, przykryć folią spożywczą i schować do lodówki. W tym czasie zająć się przygotowaniem(...)można potem podgrzać).  Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie wysypać mak na płaski talerz i obtoczyć w nim łososia z każdej strony.  Rybę usmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek, około minuty z każdej strony.  Bon appetit

Garniec Magalie
Gravlax 165

cytryny, wódką oraz posypujemy skórką z cytryny. Na końcu posiekanym koprem. Całość zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na dwie doby. Po tym czasie usuwamy z ryby wszystkie składniki, osuszamy z nadmiaru wody. Podajemy w formie cieniutkich plasterków. jogurt naturalny (1/2 szklanki)  koper chrzan, starty na tarce (2 cm) sól, pieprz Posiekany koper mieszamy z jogurtem

Mango Papaja
Cukinia Buddy'ego 220

przygotowana wg przepisu Buddy’ego Valastro ma mocny, wytrawny smak, podkreślony przez anchois i kapary. To dodatek z charakterem, który nie ginie w cieniu dania głównego. Najbardziej pasuje do ryby, albo do pieczonego lub grillowanego drobiu. Składniki: 1 średnia cukinia 3 ząbki czosnku 2 fileciki anchois (sardeli) 10 małych kaparów ostra papryka i sól 3-4 łyżki oliwy

Trzeci talerz
Pieczony pstrąg 134

Blueberry Corner by "jagodzianka" Tę rybę najbardziej lubię jeść upieczoną. Pstrąg to smaczna, delikatna ryba. W naturalnych warunkach, w Polsce żyje w górskich zimnych … Przeczytaj cały artykuł Post Pieczony pstrąg pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Dorsz w orzechowej panierce 115

Blueberry Corner by "jagodzianka" Dorsz w orzechowej panierce przełamuje wszelkie stereotypy na temat ryb. Kiedy byłam dzieckiem niespecjalnie lubiłam dania rybne. Nie wiem czym … Przeczytaj cały artykuł Post Dorsz w orzechowej panierce pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Ryba smażona w panierce panko 295

Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba smażona w panierce panko pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Dorsz zapiekany pod serową kołderką 93

Blueberry Corner by "jagodzianka" Powinniśmy jeść ryby 2 razy w tygodniu, dla naszego zdrowia. Ja staram się przygotowywać główny posiłek rybny chociaż 1 w … Przeczytaj cały artykuł Post Dorsz zapiekany pod serową kołderką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pulpeciki z łososia w azjatyckim stylu! 239

groszku cukrowego, olej sezamowy, sos sojowy Łososia umyć, osuszyć i odkroić od skóry. Posiekać nożem na małe i ciut większe kawałki, aby jednak zachować fakturę ryby. Łososia wrzucić do miski, dodać jajko, posiekaną dymkę i kolendrę, sok z cytryny i sos sojowy, doprawić chili, solą i pieprzem, a na koniec wmieszać bułkę tartą. Masę dobrze wymieszać i uformować kotleciki

Plate of Joy
Lasagne ze szpinakiem i łososiem 146

Zapraszam wszystkich miłośników lasagne,szpinaku i łososia.Wiecie dobrze,że nie lubię ryb,ale to połączenie jest naprawdę boskie. Składniki: masło mleko mąka gałka muszkatołowa ( u mnie Kamis) sól łosoś świeży szpinak 2 ząbki czosnku płaty makaronu lasagne oliwa z oliwek ser Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy na patelni i mieszamy z mąką,gdy masa będzie gęsta dodajemy  mleko

Wielki apetyt
Sycylijska pizza z rybą 193

składniki trzymają się kupy i pizza jest bardziej syta. Zdrowo nadziana, smakuje każdemu, gotowa do zabrania wszędzie. Odgrzana na drugi dzień w piekarniku..jest jeszcze lepsza! Podałam ją do..ryby.  Sycylia to krystalicznie czyste morze pełne wspaniałych ryb.Nie mogło być zatem inaczej ! Składniki na ciasto -1 łyżeczka suchych drożdży -120 ml wody o temperaturze pokojowej -250 g maki

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś pieczony z nutą cytryny 239

odrobiną cytryny i upiekłam w piekarniku. składniki: 500 g łososia bez skóry sól,pieprz skórka otarta z cytryny sok z cytryny olej Filet łososia podzielić na dwie porcje. Rybę oprószyć solą, pieprzem oraz odrobiną startej skórki z cytryny. Następnie skropić delikatnie olejem i odrobiną soku z cytryny odstawić na minimum godzinkę do lodówki. Można też przygotować dużo wcześniej i odstawić

Monia miesza i gotuje
Sałatka z makrelą. 236

Makreli jeszcze tutaj nie było, zastanawiające, bo to przepyszna ryba. Kremowa i krucha zarazem, te połączenia to jak abstrakcja, a jednak zdarza się. Makrela, poczciwa ryba, która jest tak bardzo niedoceniana pod względem swych wartości odżywczych, że aż trudno to pojąć. Zawiera przede wszystkim kwasy OMEGA-3, tak cenne dla naszego zdrowia, ponadto zawiera duże ilości potasu i fosforu. Wiecie

MamaOskarka
Łosoś cytrynowy, czyli piątkowy obiad Maksia 194

lubię - pieczoną z koprem i cytryną. Przygotowanie tego dania zajmuje w sumie pół godziny, a dziecko w atrakcyjnej formie otrzymuje bogactwo witamin i substancji odżywczych właściwych rybie. Składniki (na jeden dziecięcy posiłek): kawałek fileta łososia bez skóry (nigdy go nie ważyłam) 2 plasterki cytryny łyżka posiekanego kopru szczypta soli i pieprzu łyżka masła  Przygotowanie: Umytą rybę lekko solimy

Kuchnia po mojemu
Filety z Mintaja w towarzystwie KARMELIZOWANEGO Bakłażana 189

filety z mintaja lub innej rybki, którą lubicie 2 łyżeczki natki pietruszki oregano bazylia pieprz sól 4 kawałki marynowanej czerwonej papryki 1 kubek soczewicy 2 kubki wody Przygotowanie: rybę oprószamy pieprzem, natką, bazylią oraz oregano bakłażana kroimy w kosteczki wielkości około 2cm cukier wysypujemy na sucha patelnię, roztapiamy, wrzucamy bakłażana, mieszamy, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek, a także pokrojoną(...)kosteczki paprykę rybę smażymy na patelni wyłożonej pergaminem soczewicę płukamy pod bieżącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu w 2 kubkach wody, doprawiamy solą Podajemy gorącą z warzywami oraz ugotowaną soczewicą:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Frytki, ryba i sos tatarski 288

smakują dużo lepiej od tych smażonych w głębokim tłuszczu. Przygotowałam do nich paluszki rybne oraz wspaniały sos tatarski z przepisu Kwestii Smaku. Post Frytki, ryba i sos tatarski pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje