ryby - 22566 przepisów (strona:522/1505)

Karp pieczony w śmietanie z cebulką. Doskonały na Wigilię! PRZEPIS 538

Następnie przesmaż pokrojoną w krążki cebulę. Na dnie brytfanki rozłóż śmietanę, na niej poukładaj kawałki karpia i cebulę. Piecz wszystko w temperaturze 180 stopni przez 35-40 min. Rada: rybę przed smażeniem możesz namoczyć w mleku. Będzie dużo delikatniejsza i pozbędziesz się mulistego smaku. Zobacz: Co daje namoczenie karpia w mleku? Spróbuj, a już zawsze będziesz tak robić Artykuł Karp

Kulinarna Polska
Śledzie po myśliwsku 168

Śledź z borowikami , w gęstym i aromatycznym sosie, to dobry pomysł na wigilijnego śledzika dla każdego, kto lubi zarówno tę rybę jak i grzyby. Razem smakują bardzo dobrze. Zobacz przepis na klasyczne śledzie w oleju ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pierwsze kulinarne wyróżnienie 122

Muszę się pochwalić. Zdobyłem pierwsze w życiu wyróżnienie, jeżeli chodzi o kulinaria. Otrzymałem je w konkursie zorganizowanym przez firmę Kamis, który polegał na przedstawieniu jak grillujemy ryby. Pstrąg z koperkiem i masłem jednak jest niezawodny pod względem smaku, jak i apetycznego wyglądu. Konkurs zakończył się mniej więcej 2 tygodnie temu, a dziś kurier dostarczył paczkę z nagrodą, w której

Programista w kuchni
Menu na tydzień: Przedświąteczna dieta oczyszczająca 176

rzymskim, post dawno już zniesiono, jednak w pokoleniu naszych rodziców żywa jest jeszcze pamięć ostrej głodówki poprzedzającej Boże Narodzenie. Obowiązywał zakaz jedzenia wyrobów mięsnych, jajek, nabiałów, generalnie rządziły kasze, ryby i zupy na oleju. Po czterotygodniowym poście kolacja wigilijna musiała mieć zupełnie inny smak. Dieta oczyszczająca Post stanowi istotną część wielu religii. Dość często poszczą Hindusi, którzy na religijną

Niedzielny kucharz
Śledzie w majonezie z cebulą 153

dzień wcześniej, abyśmy mieli pewność, że składniki doskonale się połączą i będą tworzyć smaczną całość. Do przygotowania tych śledzi, użyjcie majonezu, który jest ostrzejszy w smaku i podbije smak ryby. Sprawdzi się tutaj na pewno Majonez Kielecki , którego używam od lat, niezależnie od dnia, święta czy humoru Zobacz też: Matias – śledź nad śledzie Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną

Kuchnia Bazylii
Dorsz z pesto i makaronem 233

którego dno wysmaruj pozostałą oliwą wymieszaną z winem. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 20 minut. Ugotuj makaron al dente. Odcedź. Wymieszaj z sosem pozostałym z pieczenia ryby. Ja często dodaję jeszcze pesto jeśli trochę zostanie.Serwuj z cząstkami cytryny. Artykuł Dorsz z pesto i makaronem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Smoothie z mango i fig 211

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta na obiad lub kolację – pysznie smakuje na ciepło i na zimno 269

wyłożyć na blaszkę. Ciasto podpiec w piekarniku aż będzie gotowe a potem wyjąć z piekarnik i dać na stół , dokładać składniki. Gdy ciasto mamy na blaszce układamy składniki pokrojoną rybę w paski i na jednej połowie ciasta a na 2 filet z kurczaka posypać szparagami ,rybę i mięsko wcześniej doprawić. śmietanę wymieszać ze żołtym startym serem doprawić do smaku

Moje Wyroby
Szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym. Przepis krok po kroku. 200

obierz ze skórki, pokrój w kostkę razem z papryką. Cukinie pokrój w krążki.   Łososia pokrój w kostkę takiej samej wielkości jak mango. Zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Odstaw na kilkanaście minut aby mięso się zamarynowało

kuron.com.pl
Spaghetti z łososiem w sosie z cukinii 173

Zmiksowaną masę przelać do łososia, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż sos lekko zgęstnieje. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Pietruszkę umyć, drobno posiekać i dodać do ryby i sosu. Chwilę gotować, następnie dodać odcedzony makaron, wymieszać i dobrze doprawić całość solą i pieprzem. Podawać udekorowane świeżą bazylią lub innymi ziołami

Passions hobbies life
Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym 330

oleju około 5 minut (czas smażenia zależy od grubości poszczególnych kawałków!). Usmażonego łososia zdejmujemy z patelni i przekładamy do garnka, przykrywamy, by nie tracił ciepła. Na patelnię po smażeniu ryb wykładamy musztardę. Mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy kwaśna śmietanę i ciągle mieszając zagotowujemy. Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany koperek oraz żółtko. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą

Smaki Na Talerzu
ryba z warzywami po chińsku 212

Cześć! Wyciągnęłam z głębin mojej zamrażalki tołpygę. Troszkę zapomniana ona była przyznam. Przygotowując obiad z rybą jakoś nie wyobrażałam sobie zestawu dość tradycyjnego, czyli rybka smażona, surówka, ziemniaki albo ryż. Z racji, że jesteśmy miłośnikami smaków azjatyckich wymyśliłam, że zrobię ją z warzywami po chińsku. Nie wiem, czy Chińczyk poklepałby mnie za to podanie po ramieniu czy zagryzł zęby(...)powstanie kisiel. Przyprawiłam solą i przyprawą do dań kuchni azjatyckiej. Nie miałam sosu sojowego i innych dodatków, ale jakoś dałam radę. Warzywa wyszły smaczne. W międzyczasie wyciągnęłam rybę z lodówki i lekko oprószyłam mąką. Usmażyłam na oleju. Do tego wszystkiego ugotowałam ryż. Myślę jednak, że zrobię sobie wycieczkę w sklepie między półkami z dodatkami do tego typu kuchni Złapałam haczyk

Pieprzyć z Fantazją
Rybka w rozkosznie chrupiącej, ziołowej panierce 217

Ryba w panierce wcale nie musi ociekać tłuszczem, jak jawi się to niektórym orędownikom hiper zdrowego jedzenia. Ja sama na co dzień wybieram rybę pieczoną w całości, albo w potrawce, ale nie da się ukryć, że w panierce też lubię i z chęcią kuszę się na taką smażeninę od czasu do czasu. Panierka może być świetnym dodatkiem, wnieść w danie

Pichceniomania