ryby - 22566 przepisów (strona:532/1505)

Śledzie w cieście z puree z zielonego groszku 166

wszyscy z Was lubią śledzie, mimo że jest to bardzo dobra ryba, typowo polski przysmak. Tym razem postanowiłem pokazać Wam jak przygotować śledzie w cieście z puree z zielonego groszku. Jeśli do tej pory mieliście złe zdanie o śledziach to myślę, że ten przepis zmieni Wasze myślenie i smak… Składniki na śledzie w cieście (2 porcje) 4-6 filetów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka śledziowa po hawajsku 110

Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki przypraw z całego świata, słodkiej kukurydzy i egzotycznego ananasa to świetna propozycja dla fanów śledzika z nutą słodkości. Składniki: 700g płatów śledziowych Matias 200g kukurydzy 2 czerwona cebule 320g świeżego ananasa Sos: 5 łyżek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta

Szalona Kuchnia Eweliny
Smażona tilapia 141

smażenia mąka kukurydziana do panierowania Sposób wykonania: Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Polewamy nią filety i rozprowadzamy dokładnie na każdym kawałku. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Rybę wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Qchnia po prostu
Karp pieczony w śmietanie z cebulką. Doskonały na Wigilię! PRZEPIS 516

Następnie przesmaż pokrojoną w krążki cebulę. Na dnie brytfanki rozłóż śmietanę, na niej poukładaj kawałki karpia i cebulę. Piecz wszystko w temperaturze 180 stopni przez 35-40 min. Rada: rybę przed smażeniem możesz namoczyć w mleku. Będzie dużo delikatniejsza i pozbędziesz się mulistego smaku. Zobacz: Co daje namoczenie karpia w mleku? Spróbuj, a już zawsze będziesz tak robić Artykuł Karp

Kulinarna Polska
Śledzie po myśliwsku 144

Śledź z borowikami , w gęstym i aromatycznym sosie, to dobry pomysł na wigilijnego śledzika dla każdego, kto lubi zarówno tę rybę jak i grzyby. Razem smakują bardzo dobrze. Zobacz przepis na klasyczne śledzie w oleju ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pierwsze kulinarne wyróżnienie 93

Muszę się pochwalić. Zdobyłem pierwsze w życiu wyróżnienie, jeżeli chodzi o kulinaria. Otrzymałem je w konkursie zorganizowanym przez firmę Kamis, który polegał na przedstawieniu jak grillujemy ryby. Pstrąg z koperkiem i masłem jednak jest niezawodny pod względem smaku, jak i apetycznego wyglądu. Konkurs zakończył się mniej więcej 2 tygodnie temu, a dziś kurier dostarczył paczkę z nagrodą, w której

Programista w kuchni
Menu na tydzień: Przedświąteczna dieta oczyszczająca 138

rzymskim, post dawno już zniesiono, jednak w pokoleniu naszych rodziców żywa jest jeszcze pamięć ostrej głodówki poprzedzającej Boże Narodzenie. Obowiązywał zakaz jedzenia wyrobów mięsnych, jajek, nabiałów, generalnie rządziły kasze, ryby i zupy na oleju. Po czterotygodniowym poście kolacja wigilijna musiała mieć zupełnie inny smak. Dieta oczyszczająca Post stanowi istotną część wielu religii. Dość często poszczą Hindusi, którzy na religijną

Niedzielny kucharz
Śledzie w majonezie z cebulą 124

dzień wcześniej, abyśmy mieli pewność, że składniki doskonale się połączą i będą tworzyć smaczną całość. Do przygotowania tych śledzi, użyjcie majonezu, który jest ostrzejszy w smaku i podbije smak ryby. Sprawdzi się tutaj na pewno Majonez Kielecki , którego używam od lat, niezależnie od dnia, święta czy humoru Zobacz też: Matias – śledź nad śledzie Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną

Kuchnia Bazylii
Dorsz z pesto i makaronem 196

którego dno wysmaruj pozostałą oliwą wymieszaną z winem. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 20 minut. Ugotuj makaron al dente. Odcedź. Wymieszaj z sosem pozostałym z pieczenia ryby. Ja często dodaję jeszcze pesto jeśli trochę zostanie.Serwuj z cząstkami cytryny. Artykuł Dorsz z pesto i makaronem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Smoothie z mango i fig 180

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta na obiad lub kolację – pysznie smakuje na ciepło i na zimno 201

wyłożyć na blaszkę. Ciasto podpiec w piekarniku aż będzie gotowe a potem wyjąć z piekarnik i dać na stół , dokładać składniki. Gdy ciasto mamy na blaszce układamy składniki pokrojoną rybę w paski i na jednej połowie ciasta a na 2 filet z kurczaka posypać szparagami ,rybę i mięsko wcześniej doprawić. śmietanę wymieszać ze żołtym startym serem doprawić do smaku

Moje Wyroby
Szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym. Przepis krok po kroku. 169

obierz ze skórki, pokrój w kostkę razem z papryką. Cukinie pokrój w krążki.   Łososia pokrój w kostkę takiej samej wielkości jak mango. Zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Odstaw na kilkanaście minut aby mięso się zamarynowało

kuron.com.pl