ryby - 22566 przepisów (strona:491/1505)

Śledzie korzenne 135

marynatą do słoika, jeśli śledzie nie są pokryte marynatą, to dodać więcej oleju. Słoik ze śledziami wstawić na około 2 dni do lodówki. Zobacz również stronę Ryby , może coś jeszcze Cię zainspiruje

Kuchcik gotuje
DORSZ CURRY Z SOSEM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 154

kostkę, pieczarki na mniejsze kawałki. Całość układam w naczyniu żaroodpornym, posypuję przyprawami i polewam olejem. Piekę w 240 stopniach około 20 minut (przemieszać w trakcie 2-3 razy). Ryba: Mąkę mieszam z curry. Dorsza myję, dokładnie osuszam ręcznikami papierowymi, solę i obtaczam w mące. Rozgrzewam masło, smażę od strony skóry około 4,5 minuty, następnie obracam rybę i smażę kolejne

JejKuchnia
Łódeczki z ryżem i łososiem 85

rzymską można wykorzystać w formie łódek. 1 sałata rzymska 1/2 szklanki ryżu 1 papryka czerwona mała 6 pomidorów suszonych 3 mandarynki 1 kawałek łososia sól, pieprz przyprawa do ryb 1 cebula mała natka pietruszki 2 łyżki oleju oliwa od suszonych pomidorów Ryż przelewam na sitku zimną wodą, przekładam do garnka, dodaję dwie łyżki oliwy, sól i gotuję tak długo

wesoła kuchnia
Stek z tuńczyka 160

Tuńczyk jest rybą niskokaloryczną o dużej zawartości białka i wysokiej wartości odżywczej. Mięso tuńczyka charakteryzuje się ciemnym kolorem, od różowego po fioletowy. Tuńczyk to bogate źródło witamin, głównie witaminy A, D oraz witamin z grupy B i kwasy omega-3. Mają one korzystny wpływ na wygląd skóry, poprawiają działanie wzroku oraz(...)wspomagają produkcję czerwonych krwinek. Przygotowanie steku z tuńczyka to najprostszy sposób na przygotowanie jakiejkolwiek ryby. Aby uzyskać stek krwisty, należy smażyć go na mocno rozgrzanej patelni po 1 minucie z obu stron, średnio wysmażony – po 2 minuty, a dobrze wysmażony – po 3 minuty. Ja smażyłam po 2,5 minuty

To co kocham
Halibut z pieca 122

Lubię piec ryby w piekarniku. Doprawiam i zamykam je w gorącym piecu na kilka minut i robią sie same. Składniki: halibut dzwonka  4 sztuki(...)sól i pieprz do smaku cytryna 1 sztuka oliwa z oliwek 2 łyżki Przygotowanie: Halibuta umyć, natrzeć solą i pieprzem. W formie do zapiekania rozprowadzić oliwę z oliwek, ułożyć rybę, przyprawić do smaku i położyć plastry z cytryny. Piec w 190 stopniach ok 30 minut

AZgotuj!
ŁOSOŚ W SOSIE ZIELONYM 133

musztardy sarepskiej. 4 dzwonki łososia 1 pęczek koperku 1 pęczek natki 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 szklanki śmietany Sól morska ************************************** Rybę opłukać i osuszyć.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek i usmażyć posolonego łososia na złoty kolor z obu stron po 10 minut z każdej strony na niewielkim gazie. Zdjąć rybę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem 269

wymagają wymaczania, nadają się do bezpośredniego spożycia. Można je doprawić według własnego uznania. No to… doprawiamy – Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem. Składniki: - puszka śledzi iwasi (waga ryby 900 g) - 2 cebule - olej lniany - kilka ziaren ziela angielskiego - 3 – 4 listki laurowe - majeranek otarty - różowy pieprz ziarnisty - gałązki kopru do dekoracji Jako że śledzie użyte przeze

mojewypiekiinietylko
domowe sushi 158

domu też czasami się pojawiają, ale przygotowane są po domowemu:) Potrzebujemy ryż, rybę, sos sojowy,ocet, trochę soli,..., ... i  algi morskie :) Opcji jest bardzo dużo i warto spróbować, "nie taki diabeł straszny jak go malują" Do zawinięcia sushi kupujemy gotowe suche glony/wodorosty morskie Nori :) Zamiast świeżej ryby dałem paluszki krabowe, dla ostrego smaku dodałem chrzan. Ryż

chleba naszego
Czas na MAKARON 158

gluten. Makaron ryżowy brązowy ma podobną wartość odżywczą jak pełnoziarnisty, al jego białko nie zawiera wszystkich niezbędnych aminokwasów (w odróżnieniu od sojowego), dlatego warto go łączyć z warzywami strączkowymi, rybami lub mięsem.  SEMOLINA To mąka o bursztynowym kolorze z bardzo wartościowego ziarna pszenicy durum (zawiera najwięcej białka). W połączeniu z wodą tworzy słynną włoską pastę. Jeżeli do tego

ClauditteMissCooking
Pasta rybna + film 134

łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Rybę z puszki razem z sosem ( może to być śledź lub szprotki ) dokładnie rozgniatamy widelcem a następnie przekładamy do miski. Obraną cebulę bardzo drobno siekamy po czym wrzucamy do ryby, dodajemy również starty na tarce o małych oczkach żółty ser, starte na tarce o dużych

Smakowite Dania
Pieczony labraks nadziewany szpinakiem 175

PIECZONY LABRAKS NADZIEWANY SZPINAKIEM , wbrew pozorom, jest jednym z prostszych do wykonania dań. Jednakże, gdyby jego przygotowanie było trudne, otrzymany smak i aromat pieczonej ryby wynagradza wszelki wysiłek. Artykuł Pieczony labraks nadziewany szpinakiem pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Śledzie w sosie musztardowym 188

przysłowiowy śledzik zbliżają się do nas wielkimi krokami ! W związku z tym dziś specjalnie na tę okazję przygotowałam dla Was kolejną propozycję na podanie tej pysznej i bardzo popularnej ryby. Oto śledzie w sosie musztardowym, które wcześniej zostały zamarynowane w delikatnej zalewie octowej, a następnie wymieszane z dwoma rodzajami musztardy: zwykłą i ziarnistą. Ziarenka gorczycy fajnie strzelają między zębami

Kulinarne przygody Gatity
Omlet ‘country style’ z wędzonym łososiem i ziemniakami 192

patelni wyrównujemy, tak żeby nigdzie nie było dziur. Teraz pracujemy szybko – spód omletu powoli dochodzi, a wierzch jest jeszcze płynny i nieścięty – na środku rozkładamy pasem porcję wędzonej ryby, posypujemy ją koprem, na to połowa chrupiących usmażonych ziemniaków, posiekany szczypior i tarty ser. Przesuwamy omlet żeby go zamknąć przechylając patelnię w jedną stronę, pomagamy sobie pokrywką lub talerzem

Karo in the Kitchen
Rolada z tuńczyka z olejem rzepakowym 135

Uwielbiam ryby pod każdą postacią. W spiżarce znalazłam kilka puszek tuńczyka w oleju. Wymyśliłam sobie, ze przygotuję roladę z tuńczyka z olejem rzepakowym. Roladę możemy podać na przystawkę lub kolację, „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często dodaję do potraw i przygotowuję na bazie oleju różne sosy składniki 4 opakowania tuńczyka w oleju 2 jajka

Kulinarne pyszności Molki
Pierogi z wędzonym łososiem 155

dopełnieniem jest sos śmietanowo-koperkowy. Bez niego- przyznaję bez bicia smakowałyby mi zdecydowanie mniej.  Zrobiłam małą porcję, jak to zwykle bywa z nowościami, ale jeśli jesteście smakoszami ryb i tak jak ja lubicie łososia, to spokojnie możecie podwoić porcję 😉 Składniki: Ciasto na ok 25 sztuk: 300g mąki pszennej 150ml gorącej wody 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli Farsz: 250g

Kuchnia w czekoladzie