ryby - 22566 przepisów (strona:493/1505)

GRILLOWANY TUŃCZYK W KOPERKU 126

SKŁADNIKI: Ryba Świeży filet z tuńczyka ok 700 g Marynata 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego koperku 1 /2 łyżeczki pieprzu i soli Dodatkowo 4 plastry cytryny Mix sałat PRZYGOTOWANIE:  Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą. Tuńczyka(...)smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min. Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min. Podaję z cytryną i mixem sałat

Gotowanie Patki
Tort kanapkowy rybny 166

łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 dkg drożdży 1 łyżeczka soli szczypta cukru 1 i 1/2 szklanka letniej wody 5 łyżek oleju rzepakowego wielkopolskiego pasta rybna: 40 dkg ryby wędzonej 1 cebula biała 2 jajka sól, pieprz 1 łyżka majonezu natka pietruszki pasta z pomidorów 1 słoiczek pomidorów suszonych 1/3 szklanki oleju z pomidorów 20 dkg nasion słonecznika 2 ząbki(...)minut. Po upieczeniu wyjmuję chleb z piekarnika i z formy, spryskuję go wodą zimną, nakrywam ściereczką i ustawiam na kratce do przestygnięcia.Chleb upiekłam dzień wcześniej. Pasta rybna: Rybę obieram, przekładam do miski, dodaję pokrojoną drobno cebulę, natkę, jajka ugotowane na twardo, majonez, sól, pieprz i miksuję blenderem. Pasta pomidorowa: Słonecznik przesypuję do miski, zalewam zimną przegotowaną wodą i odstawiam

wesoła kuchnia
Leszcz na parze w sosie musztardowym z dodatkiem wasabi 194

Leszcz na parze z sosem musztardowym, prosty przepis i wyjątkowo smaczna ryba,nasza polska, łatwo dostępna, a sos musztardowy jest świetnym uzupełnieniem, smakuje wybornie. Składniki: jeden lub dwa filety z polskiego leszcza większa szczypta pieprzu cayenne 2 ząbki czosnku, drobno posiekane sól sos sojowy majeranek sok z połowy cytryny Przygotowanie: Filety myjemy, osuszamy, osuwamy ości przynajmniej te większe. Chociaż dobrze(...)byłoby usunąć pęseta również te mniejsze. Filety marynujemy w soku z cytryny, sosie sojowym, czosnku świeżym majeranku. Wstawiamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie gotujemy rybę na parze. Moja gotowała się  20 minut. Sos musztardowy: Składniki: 2 łyżki musztardy chrzanowej  2 płaskie łyżki mąki 1 łyżka masła do smażenia 2 łyżki śmietany  sól, pieprz

Życie zaczyna się w kuchni
Boczniaki po grecku 189

Przyznam się Wam szczerze, że nie przepadałam za rybą po grecku, ale za tym daniem w wersji wegańskiej to szaleję. Dotychczas robiłam je używając zamiast ryby „kotletów” sojowych, ale nie jem już soi w tej postaci, więc poeksperymentowałam i to naprawdę ze spektakularnym skutkiem, bo nawet Miśka jadła te boczniaki po grecku, a ona nie przepada

greenscarf
Sałatka z tuńczykiem i cieciorką 355

ewentualnie solą. 6. Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: ciecierzyca , jajko , kukurydza , majonez , na szybko , ogórki , papryka , ryby , sałatka , tuńczyk

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Śledzie w cieście piwnym 134

cytryny. jajko wybijamy do miseczki dodajemy piwo i mieszamy, następnie dodajemy sól i pieprz oraz mąki tyle by ciasto miało konsystencję gęstniejącej śmietanki i nadawało się do maczania ryb. Śledzie osuszamy w ręczniku papierowym, maczamy w cieście i smażymy na złoty kolor na patelni zwilżonej olejem. Podajemy na ciepło lun zimno

Gotowanie jest łatwe
Karp w galarecie - najprostszy 182

gotujemy ok 15 min następnie wkładamy płat karpia (jeśli nie mamy pewności czy uda nam sie go w całości wyłowić przygotowujemy sobie np koszyk do frytek) tak przygotowaną rybę wkładamy do wywaru i na wolnym ogniu gotujemy ok 15 min , Wyjmujemy na talerz, kroimy na kawałki i układamy na półmisku. Dekorujemy warzywami. Ok 1 szkl wywaru mieszamy z żelatyną, doprawiamy(...)smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zalewamy rybę i odstawiamy do zastygnięcia

Gotowanie jest łatwe
Zupa rybna z karpia 306

cebulą – mogą być jednak tradycyjne. Do wywaru możemy dodać również posiekane grzyby czy inne warzywa z gotowania – wedle uznania. Jeśli karpia użyliście do pierogów, to w tym momencie dodajemy rybę – jaką macie i gotujemy ok. 15 minut. Można rybę przygotować na parze i dodać przed samym podaniem, wtedy wywar wystarczy tylko zagotować. Przyprawiamy do smaku. Pyszna zupa rybna gotowa

MarcinChef
Łosoś w cieście 159

pokochałam od pierwszego przyrządzenia. Rodzinka od pierwszego podania . Na piątkowy obiad jak znalazł. Składniki: opakowanie świeżego ciasta francuskiego dwa filety z łososia opakowanie szpinaku mrożonego w liściach przyprawa do ryby 2 ząbki czosnku sól ziołowa żółtko Wykonanie: Ciasto(...)rozłożyć i delikatnie rozwałkować. Podzielić na 4 części. Rozmrozić szpinak na patelni, dodać czosnek i nieco soli ziołowej. Przestudzić. Nałożyć na każdy kawałek ciasta mniej więcej do połowy. Przyprawić rybę i podzielić tak żeby powstały 4 mniej więcej równe kawałki . Można ale nie trzeba jej obsmażać. Nałożyć filet na szpinak. Farsz nakryć pozostałą częścią ciasta. Brzegi skleić widelcem. Na górze

Mama z miasta
Pierogi z karpiem 209

przygotowany wywar gotujemy ok. 30 minut. Po tym czasie studzimy. Marchew, grzyby drobno kroimy, możemy zmiksować, podobnie natkę i część korzenia pietruszki. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, drobno szarpiemy i łączymy z warzywami. Doprawiamy jałowcem, koperkiem, skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Pierogi gotowe do lepienia. Smacznego! Farsz można wzbogacić

MarcinChef
Ryba - kulebiak w cieście 120

ryby z kruchego ciasta w środku, której schowacie kapuściany farsz? Polecam, to danie bardzo efektowne i wcale nie takie trudne. Do przygotowania ciasta użyłam mąki tortowej Lubella . Taka ryba to porcja na 3 osoby. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 458

małe kulebiaczki i ryby oraz świąteczne słodkości. Barszcz wigilijny bez zakwasu Wigilijna zupa grzybowa Paszteciki z pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym pieprzu i cytrynie Ryba po grecku Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem Babeczki makowe - mini makowce Keks - najlepszy! Makowiec drożdżowy - gwiazda Makowiec świąteczny Chlebek

Kulinarne Inspiracje
Śledzie po kaszubsku 1113

mojej rodzinie od zawsze to mój Brat przygotowuje ryby, jest ich miłośnikiem i zna się na nich jak nikt inny. Nie omieszkam wspomnieć, że wychodzi mu to perfekcyjnie więc nigdy na stół Świąteczny nie przygotowałam potraw z tej kategorii smakowej, aż do tego roku. Uważam, że trzeba spróbować wszystkiego i tak też w pierwszej kolejności padło na takie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Przepisy na śledzia na Wigilię 151

różne sposoby.   Na końcu natomiast wpisu czeka na Was mała niespodzianka, zajrzyjcie koniecznie ! Zapraszam na śledzika,  może i Wy znajdziecie u mnie inspirację na tę pyszną rybę ? 💗 Przepisy na śledzia na Wigilię Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Śledź po kaszubsku II   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź wiejski Śledź(...)kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Na zakończanie obiecana wyżej niespodzianka w postaci rewelacyjnego przepisu na łososia. Ryba podana w ten sposób jest hitem wszystkich spotkań i uroczystości. Jest też jednym najbladziej popularnych przepisów na moim blogu. Koniecznie zerknijcie na przepis, kupcie dobrego łososia i oczarujcie nim  Waszych

Kulinarne przygody Gatity
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 191

około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Odcedzam. 2. Karpia dokładnie płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Rybę oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Cebulę kroję w półplasterki. 3. N patelni rozpuszczam masło. Układam karpia. Dodaję cebulę. Rybę smażę na małym ogniu po około 5 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi