ryby - 22566 przepisów (strona:1237/1505)

Cytrynowy pstrąg 118

Cześć :) Długo nie mogłam się zebrać do zrobienia tego pstrąga... leżał w zamrażarce i leżał, aż przyszedł na niego czas :) Przepis banalny, ale smaczny :) Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Łososiowe kotleciki z wiosenną sałatką 167

Cześć!Jedliście kiedyś kotleciki łososiowe? Jeśli jeszcze nie, to polecam Wam je gorąco! Są bardzo smaczne, a dodatkowo ich wykonanie jest banalnie proste! Zapraszam!Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Pasta z makreli 188

Witam Was! Dzisiaj przepis na kolejną na blogu pastę kanapkową. Poprzednie znajdziecie tutaj: porowa jajeczno-śledziowa . Podstawowym składnikiem dzisiejszej pasty jest makrela - osobiście bardzo ją lubię

Pora coś zjeść
Śledź z miodem i cytryną 259

Witam ponownie! :-) Dzisiaj tak jak obiecałam drugi przepis, żeby zdążyć ze wszystkimi przed Świętami! Ostatnio było bardzo słodko, zatem dzisiaj propozycja śledzika z niewielką ilością miodu

Pora coś zjeść
Łosoś z brzoskwiniami na ostro 128

Dzień dobry!Czasem potrzeba odrobiny pikanterii, prawda? :-) Szczypta chili i danie od razu staje się ciekawsze, a kiedy chili połączymy z owocem, to już nie może

Pora coś zjeść
Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego wg Pascala 173

Post Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 16779

Post Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Bo idą już święta... Musztardowe śledzie na bogato. 243

Idą, idą, ale coś takie w tym roku szare. A gdzie śnieg? Oby spadł do Wigilii. Nie wyobrażam sobie braku białego puchu, lekkich mokrych płatków, przylepiających

W kuchni Karmel-itki
Ahoj, marynarzu! Pieczone kotleciki z tuńczyka. 159

zawsze się śmieje, głośno i donośnie. Przybiwszy do brzegu, rozprostowałabym swoje zmęczone kończyny. Bosymi stopami biegałabym po ciepłym piasku. Wieczorem ognisko pod gołym niebem, skwierczące nad paleniskiem świeżo złowione ryby. Wesoły śmiech, brzmiące szanty, rozdzierające ciszę panującą w około. Ach! Ale dziś, zamiast wyprawy, serwuję kotleciki z tuńczyka. Ahoj, marynarzu! PIECZONE KOTLECIKI Z TUŃCZYKA. (autorskie;) 2 puszki tuńczyka

W kuchni Karmel-itki
Truskawka, co przegoni deszcz. MAKARON Z TWAROGIEM I TRUSKAWKAMI. 215

roku szkolnym lekcji. Ze smutkiem spoglądam w okno. Strugi deszczu leją się z nieba, groźnego, pochmurnego. Czyżby humor nie dopisywał? Ciągle pada! Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby, Mokre niebo się opuszcza coraz niżej, żeby przejrzeć się w marszczonej deszczem wodzie. A ja? A ja chodzę desperacko i na przekór wszystkim moknę, Patrzę w niebo, chwytam

W kuchni Karmel-itki
Innowacyjna kuchnia molekularna - warsztaty, Łódź, 30.11.2012 162

sumie było nas 10 "kulinarek. Na początek zaczęliśmy od części teoretycznej, ale pokazowej. Zobaczyłam jak się robi tajemnicze ravioli z soku porzeczkowego, smakowałam mięsa z kwiatami i pomarańczą oraz ryby z kawą, jak i jajek przygotowanych za pomocą "suvi" (piszę fonetycznie). Bawiliśmy się też ciekłym azotem, czego efektem były wyborne lody ananasowe z szampanem i kokosowe z malibu

W kuchni Karmel-itki
Karp w galarecie pomarańczowej. Życzenia świąteczne. 412

różnych rozmaitości. Postanowiłam wprowadzić kilka zmian. Między innymi poniższy karp. KARP W GALARECIE POMARAŃCZOWEJ. /przepis autorski;/   1kg karpia klarowane masło mąka sok z 1/2 cytryny przyprawa do ryb 1 litr soku pomarańczowego (u mnie z 8 pomarańczy) 1 paczka żelatyny 1 sparzona pomarańcza Karpia myję, pozbawiam łusek. Kroję na małe kawałki, posypuję przyprawą, skrapiam z sokiem z cytryny

W kuchni Karmel-itki
O moim Sylwestrze.. POMIDORY ZAPIEKANE FASZEROWANE KASZĄ JAGLANĄ. 229

nych iskier rozjaśniający ch noc...         Kochani, pragnę więc życzyć Wam.. samych wspaniałości w Nowym Roku. Niech będzie zdecydowanie lepszy od poprzedniego. Bądźcie zdrowi jak ryby, szczęśliwi jak w raju! Dużo miłości, radości i uśmiechu na twarzy! Samych sukcesów, samych powodzeń, a o niepowodzeniach zapominajcie jak najprędzej, jakby ich w ogóle nie było. Szczęśliwego Nowego

W kuchni Karmel-itki
KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI. 153

alergików - hipoalergiczna, dla chorujących na celiakię - bez glutenu, bez cholesterolu. Pozbawiona całkowicie smaku. Importuje się ją aż z Jawy, Singapuru czy Gujany. W Indiach - podawana jako przystawka do ryb, kiedy zmiesza się ją z curry. W Brazylii - gotowana w winie, z dodatkiem cynamonu i kardamonu - przemienia się w wyborny deser. A ja, Karmel-itka... Zrobiłam z niej pudding. Lecz

W kuchni Karmel-itki
ŁOSOŚ Z CHUTNEYEM Z MANGO. 174

wymyślny. Ostatnio, z przyczyn technicznych i wielu innych, zupełnie nie mam czasu na gotowanie, a nawet i warunków. Postawiłam więc na prostotę, szybkość przygotowania, przy jednoczesnym skosztowaniu interesującego połączenia ryby ze słodko-ostrym, wyrazistym smakiem piekącego w język chutneya. Jakość produktu jest naprawdę dobra, a co najważniejsze, nie smakuje sztucznie. No, i nie jest naszpikowany chemią i konserwantami.W skład

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania