Poniedziałek albo cały tydzień w lekkim tonie 195Dla wielu naszych Czytelniczek i Czytelników czas spędzony w kuchni to coś zdecydowanie więcej niż przygotowywanie posiłku dla siebie czy dla bliskich. To po prostu czas
KulinarneImpresje.pl
Oriyntalny szałołt ze tuńczykym (Orientalna sałatka z tuńczykiem) 200Niy ma wiynkszyj 1 inspiracji, jak bezuch 2 , kery 3 moł 4 prziś 5 . A jak jeszcze niy chce Wōm 6 sie ciś 7 do sklepu
Chop w kuchni
Sałatka „łosoś w szuwarach” 193Sałatka to bardzo ciekawe połączenie łososia ze zdrowymi, bogatymi w witaminy zielonymi warzywami. Szybka w przygotowaniu, niezwykle smaczna, a do tego efektownie wygląda na talerzu. Składniki
Szalona Kuchnia Eweliny
Świąteczno-sylwestrowy śledzik w oleju z pieczarkami 263Jestem i ja ! Po świętach, z nowymi kilogramami i nową energią na przepisy :) Podkręćmy atmosferę ! Święta bardzo zachęcają do kulinarnych wybryków. Jednak pewne ramy smakowe
CynamonemPoOczach
Sałatka z tuńczykiem i awokado 207Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki
Szalona Kuchnia Eweliny
Śledź marynowany z kaparami, pieprzem i czerwoną cebulką w oleju lnianym na domowym chlebie z ziarnami 167Nie do pomyślenia, że jako dziecko nie lubiłam śledzi. To tylko dowodzi, że niektóre smaki się nam zmieniają a do innych należy zwyczajnie dojrzeć. Podobnie
Mango Papaja
Sałatka z tuńczykiem i awokado 221Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, tuńczyka, awokado polana sosem majonezowym to świetna propozycja zarówno dania obiadowego jak również drugiego śniadania w pracy czy kolacji. Składniki
Szalona Kuchnia Eweliny
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem 238Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania
Szalona Kuchnia Eweliny
Tatar z wędzonego łososia i awokado 188Tatar na bazie wędzonego łososia, awokado i świeżego koperku. Idealna przystawka dla fanów tatara w nowoczesnej, zdrowej wersji oraz świetny jako imprezowa przekąska. Składniki: 200g wędzonego
Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka „Tęczowy tuńczyk” 235Sałatka jest fajnym pomysłem na szybkie, lekkie oraz bogate w witaminy i substancje odżywcze danie. Jest idealną propozycją dla lubiących połączenie smaku tuńczyka ze świeżymi warzywami
Szalona Kuchnia Eweliny
Pijany łosoś 218Proste i szybkie w przygotowaniu danie na bazie soczystego, niezwykle aromatycznego łososia w towarzystwie pachnącej cytrusami pasty koperkowej z migdałową nutą podanej na chrupiącej bagietce. Smakuje
Szalona Kuchnia Eweliny
Śledzie matiasy po królewsku 299Ostatki trwają bo to już koniec karnawału. Tłusty czwartek za nami i jutro, jak nakazuje tradycja, wypada zakończyć karnawał śledzikiem. Od środy czeka nas więcej wstrzemięźliwości
Smaczna Pyza
Sałatka Wybuchowy tuńczyk 192Smaczna sałatka, która jest doskonałym przykładem na nowoczesne połączenie tuńczyka z idealnie współgrającymi, a zarazem zaskakującymi smakami. Składniki: 1 opakowanie mieszanki mix sałat 2 puszki tuńczyka
Szalona Kuchnia Eweliny
Risotto z łososiem i zielonym groszkiem 200Niezwykle popularna potrawa, w moim wykonaniu z dzikim ryżem oraz niezwykle zdrowymi, bogatymi w witaminy i inne składniki dodatkami, takimi jak zielony groszek i łosoś. Bardzo
Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem 255Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem, podana na bagietkach to wspaniała przekąska na imprezę, a także doskonała pozycja, którą można uczcić tak zwanego “śledzika
Kuchnia Bazylii