Ryba pieczona w pergaminie. Karp zapiekany z pieczarkami. 235idealny sposób na przygotowanie wilgotnej i aromatycznej ryby. Ja przygotowałam karpia, jednak jeszcze lepiej sprawdzi się tutaj ryba o słodkim mięsie - pstrąg czy amur. Świetnie się prezentuje na talerzu, i to nie tylko podczas Wigilii Bożego Narodzenia, ale także podczas kolacji czy zupełnie innej okazji. Rybę połączyłam z odrobiną smażonych pieczarek oraz natki pietruszki, co stworzyło bardzo ciekawe połączenie(...)smakowe, które z pewnością jest mniej kaloryczne niż tradycyjnie smażony w tłuszczu karp. Można zapiec w całości, lub w kawałkach. Składniki: ryba słodkowodna o wadze około 1 kg 20 dag pieczarek kilka gałązek świeżych ziół - natka pietruszki czosnek granulowany natka pietruszki tłuszcz do podsmażenia grzybów cytryna sól i pieprz Wykonanie: Pieczarki pokrojone w plastry podsmażamy na tłuszczu tak, by straciły
Poezja Smaków - blog kulinarny
Garnek kamienny - zdrowe i beztłuszczowe gotowanie :) 303Delimano przygotujesz: niskotłuszczowe potrawy, gdyż z nieprzywierającą kamienną powłoką stosuje się zaledwie kroplę oleju dania, w których produkt ma zdolności do przywierania do powierzchni, czyli jajka, ryby, wszelkie potrawy smażone potrawy z piekarnika - pasztety, ciasta, zapiekanki tradycyjne posiłki, które powinny być przyrządzane na prawdziwym kamieniu Nieprzywierająca powłoka bez dodatku związków PFOA Garnek kamienny Stone Legend wyposażono
Zdrowie na języku :P
Powrót do źródeł w kuchni 292swoim życiu jakąś dietę mającą na celu zachowanie dobrej formy. Wśród tych osób przeważają ludzie młodzi, często wykształceni. Dzięki zmieniającej się świadomości społecznej, coraz częściej tłuste, smażone mięsa czy ryby zastępuje się delikatnymi, lekkimi potrawami gotowanymi w opakowaniach próżniowych oraz na parze. Kuchnia XXI wieku W ostatnim czasie wykorzystanie bogactwa i różnorodności naszej rodzimej kuchni oraz dostosowanie
Kuchcik gotuje
Grillowany kurczak nadziany serem kozim z sałatką z dodatkiem oleju rzepakowego 181kurczaka, myjemy suszymy, nacinamy po długości, wypełniamy serkiem kozim i spinamy wykałaczkami. Wierzch mięsa delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Tak przygotowane filety wkładamy do woreczków papierowych do smażenia mięs i ryb, każde oddzielnie. Grillujemy w papierowych woreczkach po 10 min z każdej stronie. Dzięki temu, że mięso zamknięte jest w woreczku, wszystkie smaki się pomieszają, a kurczak będzie soczysty
Moniki Smakołyki
Dorsz grillowany z pieczonymi warzywami i szpinakiem. Detox dzień 6 159pewno nie! Podobno siedzą w szafie i zszywają w nocy ubrania... Jeśli lubicie dorsza tak jak ja to mam dla Was inną propozycję na podanie tej ryby. Spróbujcie dorsza smażonego z pieczarkami i pomidorami - pyszności! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ 200cebula Wykonanie: Ryby oprószamy solą, panierujemy w mące, smażymy na rumiano z obu stron. Rybę osączamy z nadmiaru tłuszczu. Wodę, ocet z cukrem i solą oraz listkami i zielem ang zagotowujemy. Cebulę kroimy w piórka. Do naczynia układamy na dno połowę pokrojonej cebuli, układamy ryby, posypujemy resztą cebuli, zalewamy gorącą zalewą. Ryba najlepiej smakuje na drugi dzień
Z Majeczką w kuchni
Jesiotr zapiekany z kapustą kiszoną na słodko 224suszonych moreli 40 g orzechów nerkowca 0,5 łyżeczki kminu 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki miodu sól i pieprz do smaku odrobina mąki najlepiej krupczatki do oprószenia ryby oliwa do smażenia (3 łyżki) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Filety doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą , smażymy dość krótko chodzi
Niezły Młynek
Karp w sosie pomarańczowo - miodowo - winnym (bezglutenowy) 200innych ryb. Tych słodkowodnych. Już go widzę ze szczupakiem. kilka dzwonek karpia obranego i dobrze osuszonego sok z 2 pomarańczy mąka ziemniaczana do oprószenia ryby olej do smażenia mała puszka koncentratu pomarańczowego łyżka miodu akacjowego szklanka wody szklanka wina białego cebula w piórka sól i pieprz garść rodzynków Karpia posól i oprósz
AZgotuj!
RECENZJA PATELNI GRANITOWEJ GŁĘBOKIEJ BALLARINI LUCCA Z DWOMA UCHWYTAMI I KONKURS 172funkcjonalność. Naczynie to świetnie sprawdzi się zarówno jako rondel do duszenia sosów i potraw, naczynie do przyrządzania włoskiej pasty, jak i tradycyjna patelnia do smażenia kotletów czy ryb. Nic dodać nic ująć :) No dobrze, ja od dwóch tygodni nie daję swojej patelni ostygnąć, poddając ją co chwilę nowym wyzwaniom. Jedno z wyzwań :) Teraz czas na Was :) Jeśli
Kuchnia w opałach
Halibut tymiankowy 164Ostatnio pojawia się u mnie coraz więcej ryb. Właściwie trudno powiedzieć skąd ta zmiana. Chyba przestałam się przejmować niechęcią do nich M. Kiedy wiem, że nie będzie Go na obiedzie, decyduję się na rybę - to chyba mądry układ. HALIBUT TYMIANKOWY Składniki: - dowolna ilość halibuta(...)mnie bez skóry) - pęczek tymianku - mąka - masło klarowane - sól Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy masło klarowane (około łyżki) i wrzucamy tymianek. Halibuta lekko solimy i obtaczamy w mące. Układamy rybę na tymianku. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smaku
Ryba w cieście naleśnikowym 188Składniki: Filety rybne 1 szkl. Mąki 0,5 szkl. wody 1 jajko sól pieprz 4 łyżeczki przyprawy do ryb olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Filety zanurzamy w cieście i układamy na rozgrzanej patelni. Smażymy na niewielkim ogniu do złotego koloru
The Sweet Damsel
Surówka z kiszonej kapusty 141Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta prosta surówka najlepiej pasuje do dań ze smażoną lub pieczoną rybą w roli głównej. Dzięki kapuście surówka jest kwaskowa, … Przeczytaj cały artykuł Post Surówka z kiszonej kapusty pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Dynia z bakłażanem w mleku kokosowym / Pumpkin and eggplant in coconut milk 293sól i pieprz Przygotowanie: W głębokiej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej i wrzuć cebulę z czosnkiem. Podsmaż przez kilka minut do zeszklenia. Dodaj dynię, bakłażana i ryby sos i smaż przez kolejne 2-3 minuty. Następnie wlej mleko kokosowe, doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień do małego i duś warzywa prawie do miękkości, przez około
karmelowy
Ryba z grilla z cytrynami czyli Środowe Rybki odc.24 220robić? ano wsiąść do samochodu i gdzieś ruszyć. Tym razem pojechaliśmy do Swaderek gdzie mieszczą się stawy hodowlane. Tym samym można tam kupić świeżutka rybę oraz ryby wędzone i smażone. Zakupiłam pstrąga ale nie tęczowego i sielawek kilka. Od razu na wspomnienia mi się zebrało gdy dziadek przywoził z tegoż samego
Dzieje kuchennej Wiewióry
Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą 220sprawia , że po danie z przyjemnością skuszą się zarówno panie jak i panowie. Ja wykorzystuję do nich makrelę – Wy śmiało możecie pokusić się o swoją ulubioną wędzoną rybę . Do tego smażona cebulka , ulubione przyprawy i trochę mozzarelli – pycha! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka – 1 szkl * mleko – 2 szkl * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Ostra na Słodko