ryby smażone - 3566 przepisów (strona:11/238)

Podwójnie rybne kotleciki 177

kotlety. Z chrupiącą skórką na zewnątrz i soczystym wnętrzem. Świetna alternatywa dla zwykłego filetu w panierce, zwłaszcza jeśli lubujemy się w smażonej rybie. Danie zainspirowane jest rozmową z przyjaciółką, która szukała sposobu na zachęcenie dzieci do jedzenia ryb. Wyszperała jakiś przepis i kotlety wyszły... ale były, jak to określiła, nijakie w smaku. Moja wersja to połączenie surowej ryby(...)bułki 1/3 szklanki mleka mąki bułki tartej soli i pieprzu cytrynowego oleju do smażenia Czerstwą bułkę namaczamy w mleku. Surową rybę kroimy w drobniutką kostkę lub mielimy przez tarczę z dużymi oczkami. Makrelę pozbawiamy ości i rozdrabniamy. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Surową i wędzoną rybę mieszamy z zielonymi dodatkami, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą, uprzednio namoczoną w mleku bułkę, doprawiamy

Pichceniomania
Mini Kotleciki Rybne 243

kotleciki rybne to smakowita alternatywa dla tradycyjnej, smażonej ryby. Urocze, malutkie, złociutkie i chrupiące k otleciki szczególnie przypadną do gustu dzieciom, którym być może uda się "przemycić" zdrową rybkę na obiad. Klopsiki są bardzo proste w przygotowania, a jednoczenie bardzo smaczne i z pewnością znajdą wielbicieli wśród domowników .   Mini Kotleciki Rybne - Składniki : ok. 500 g filetów z białej(...)jajko koperek pietruszka pieprz sól 2-3 łyżki bułki tartej dodatkowo: ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka + odrobina mleka olej do smażenia Mini Kotleciki Rybne - Sposób przygotowania: Rybę mielimy (lub drobno siekamy), dodajemy jajko, po ok. 1/2 łyżeczki każdej z przypraw , bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Z masy rybnej formujemy kuleczki o średnicy

Słodka Strona
Schabowy czy ryba? 183

jakie było zdziwienie mojej córki, która wróciła ze szkoły  razem z koleżanką..a na obiad schabowe ...haha..a to były jednak ryby ..smażone jak schabowe.. dowolna   ryba przyprawa do ryby  mąka  jajka sól, wegeta bułka tarta  Rybę pokroić na kawałki,natrzeć przyprawą, panierować w mące, jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej

Moje domowe kucharzenie
Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) 368

Kotlety rybne w kształcie zgrabnych medalionów to smakowita alternatywa dla tradycyjnej smażonej ryby. Złociutkie i chrupiące kotleciki to idealny pomysł na szybki, zdrowy, codzienny obiad. Kotlety rybne są bardzo proste w przygotowaniu, a jednoczenie bardzo smaczne i z pewnością znajdą swoich wielbicieli wśród domowników. Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) - Składniki : ok. 500 g filetów z białej ryby(...)gotowej przyprawy do ryb) 2-3 łyżki bułki tartej dodatkowo: ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka + odrobina mleka olej do smażenia Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) - Sposób przygotowania: Rybę mielimy (lub drobno siekamy), dodajemy jajko, po szczypcie przypraw, bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy. Z masy rybnej formujemy niewielkie kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy tworząc kształt

Słodka Strona
Smażony halibut z warzywną salsą i buraczanym ryżem 178

przepisie wykorzystałam dzwonki z halibuta, ale można je zastąpić filetem. Będzie na pewno prościej i smaczniej ;-) SKŁADNIKI dla 2 osób Ryba: 2 dzwonki z halibuta (500-600 g) 1/2 cytryny sól, świeżo mielony pieprz olej do smażenia kilka gałązek tymianku lub rozmarynu do dekoracji Warzywna salsa: 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 250 g pomidorków cherry 1/2 cytryny oliwa sól(...)głębokiego talerza, skropić cytryną i przyprawić z obu stron pieprzem i solą. Zostawić rybę, aż będzie w temperaturze pokojowej. Na patelni rozgrzać na najmniejszym ogniu olej i przełożyć rybę. Smażyć z obu stron bardzo krótko. Rybę obracać delikatnie, bo szybko jest miękka. Salsa warzywna: Warzywa umyć. Pomidorki przekroić na pół i przełożyć do miski. Z papryk wyciąć gniazda nasienne

Passions hobbies life
Jak przyprawiać ryby? 146

się, jak doprawić rybę. Szeroką gamę smaków z pewnością oferują nam różnego rodzaju zioła. Są one praktycznie niezbędne do przygotowania wyśmienitej ryby z grilla, sosu śmietanowego czy ryby smażonej. Jakie zioła do ryb są najlepsze? Koniecznie sprawdź to w poniższym poradniku! Po pierwsze – koper! Jest najpopularniejszym ziołem, które dodawane jest do ryb. […] Artykuł

PysiaGotuje.pl
Morszczuk argentyński smażony w cieście koperkowym 204

Dzisiaj morszczuk smażony w cieście. Jest kilka zalet tak przygotowanej ryby. Podczas smażenia nie pozostawia aż tak intensywnego zapachu w domu a ryba po usmażeniu jest wilgotna i aromatyczna. Jeżeli nie macie morszczuka argentyńskiego możecie wykorzystać inną rybę. Ważne aby były to filety z ryby i najlepiej bez skóry. Polecam, bo warto. Składniki: 600 gram filetów z morszczuka(...)Sól Ziołowa przyprawa do ryb Olej do smażenia Ciasto: 1 jajko ½ szklanki mleka Mąka pszenna Sól Pęczek koperku Wykonanie: Morszczuka przyprawiamy z obu stron solą i przyprawą ziołową. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i tyle mąki aby zrobić bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Ciasto solimy, mieszamy aby nie było żadnych grudek. Koperek siekamy

Smaki Ewy
Ryba w cieście majonezowo-cytrynowym 244

Jeśli znudziła wam się ryba smażona w panierce z bułki tartej, polecam wypróbowanie tego ciasta do panierowania. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej łyżka majonezu 2 łyżki mleka sok i skórka otarta z połówki cytryny sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety rybne posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy(...)jajka, dodajemy obie mąki, majonez, cytrynę i mleko. Mieszamy. Rybę panierujemy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

e-PrzepisyKulinarne
Zupa wiosenna z dorszem. 180

dorsza to wyśmienity pomysł na przemycenie do diety naszych dzieciaków ryby.  Pan Dorsz Dorsz ma kila zalet: należy do grupy najmniej kalorycznych ryb; świetnie nadaje się do gotowania. Idealnie sprawdza się podczas smażenia i grillowania jak również duszenia w warzywach. Czy wiesz, że..... Dobrze wiedzieć, że ryby w diecie naszych maluszków pełnią bardzo ważną rolę. Stąd(...)należy ją dokładnie rozdrobnić i dodać do zupki. Starszym łobuzom można podawać rybkę upieczoną (ja najczęściej robiłam to w naczyniu do zapiekania albo w folii). Nie podawajcie maluszkom ryby smażonej na głębokim tłuszczu.  Jeśli organizm nie zareaguje alergią, a nasz dziecko polubi rybę, zacznijmy podawać ją dwa razy w tygodniu, zastępując nią porcję mięsa. PRZEPIS SKŁADNIKI

ClauditteMissCooking
Leszcz zapiekany z fasolką i brukselką 174

zapiekanki wykorzystać dowolną rybę bez ości. Lubię zapiekanki z rybami. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z wykorzystaniem ryb to zapraszam tutaj . Znajdziecie tam przepisy na ryby smażone, pieczone, a także zapiekanki rybne. Składniki 700 g filetów z leszcza 400 g fasolki szparagowej 500 g brukselki 400 g śmietany (dałam 18%) 100 g żółtego startego sera(...)pierwsze listki i odciąć końcówki, a następnie ugotować w posolonej wodzie. Rybę podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron aż ryba będzie rumiana. Do naczynia do zapiekania wyłożyć ugotowaną fasolkę i brukselkę, a na środku ułożyć usmażoną rybę. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą i pieprzem

O kuchni z uczuciem
Bałtycki dorsz na Podhalu w kremie vinegar z Hiszpanii! 143

vinegrecie, które to przyjechały od  Hiszpańskich Delikatesów  :). Banalnie prosty sposób na wyśmienity smak ryby! Składniki: 6-8 sztuk filetów z dorsza Marynata: sok z 3/4 cytryny koper świeży lub suszony sól Do polania: cytrynowy  krem vinegar Do smażenia : oliwa z oliwek masło(...)Ryby dokładnie myjemy, nacieramy solą i koperkiem, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na min. 2-3 godziny do lodówki. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę pomieszaną z masłem i smażymy ryby na złoty kolor. Podajemy na podgrzanych talerzach, aby ryba za szybko nie wystygła, wierzch polewamy kremem cytrynowym. Wyśmienicie smakuje ze swojskim chlebem! Piotrek dzięki za rybkę :), Marta

Apetyczna babeczka
Smażony filet z łososia 205

przyrządzamy ryby różnego rodzaju,   w tym łososia. Jest to nasz ulubieniec wśród ryb ze względu na niezwykle delikatny smak. Dzisiaj najprostszy przepis z udziałem tej ryby, mianowicie smażony filet z łososia. Składniki: Kawałek filetu z łososia  Oliwa z oliwek Sól, pieprz biały Filet myjemy pod bieżącą wodą i delikatnie(...)wycieramy ręcznikiem papierowym. Obsypujemy solą oraz białym pieprzem. Łosoś jako ryba niezwykle delikatna nie wymaga dużej ilości przypraw więc podsypujemy ją ostrożnie. Teoretycznie przed smażeniem można obtoczyć rybę w mące, ale akurat ten gatunek ryby naszym zdaniem traci na tym w smaku. Na patelnie wylewamy nieco oliwy z oliwek oraz na rozgrzaną układamy łososia. Smażymy chwilę z obu stron

Kolizje Smaków
Morszczuk argentyński na placku warzywnym 173

ciepłego mleka -2 szklanki mąki -3 jajka -2 dkg drożdży -1/2 płaskiej łyżeczki cukru -sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi -przyprawa warzywna -olej do smażenia Filety posypujemy przyprawą do ryb i pozostawiamy na godzinę. W tym czasie odsączamy groszek, marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, delikatnie posypaną przyprawą warzywną. Drożdże rozcieramy(...)przyprawą warzywną. Przekładamy do jednej lub dwóch blaszek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 20-25 minut. W tym czasie na patelni z olejem smażymy rybę. Placki upiekły się. Wyjmujemy je z blaszek i dzielimy na dowolne porcje. Na porcje placków nakładamy rybę, polewamy sosem pomidorowym i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Karp w migdałach 425

kolei w mące, jajku, płatkach (w dalszym ciągu tylko od strony mięsa). Oliwę rozgrzać (ale nie za mocno) na patelni, włożyć rybę płatkami migdałowymi do dołu. Smażyć z obu stron na złoty kolor. W trakcie smażenia pierwszej partii przygotować drugą, a potem również usmażyć. Obsmażone kawałki karpia przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotować sos. Sos 10 g cukru(...)śmietanki 30% 60 g masła skórka i sok z cytryny (sparzonej) Wywar rybny odcedzić, ponownie przelać do garnka i gotować do zmniejszenia objętości o połowę. Z patelni po smażeniu ryby usunąć pozostały olej i resztki płatków migdałowych, wsypać cukier i rodzynki. Gdy cukier zamieni się w złoty karmel (nie brązowy!) całość zalać winem, wymieszać. Odczekać kilka minut, aż rodzynki

Pełny talerz
Krem z zielonego groszku 205

miliony zdjęć z wakacji, które to ludzkość jak opętana umieszcza wszędzie. Okazuje się, że nasz naród od lat hołduje temu samemu modelowi spędzania wakacji nad morzem. Smażenie na plaży i smażalnie ryb, wieczorem dancing. Czad! Będę wytapiać wałki, Najcierpliwszy będzie(...)usuwał piasek z Macbooka. Wcześniej wykopiemy sobie grajdoł i będziemy wypatrywać pana z drożdżówkami, żeby go zapytać, z czym te jagodzianki. Jest jeden mały problem – nienawidzimy leżeć na plaży, smażone ryby też nam nie leżą, bo starej frytury nie lubimy, gofry i lody z automatu oraz pamiątki oblepione muszelkami też nie wzbudzają naszych dzikich kwików radości. Skoro mieszkamy

ladykitchen