Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi po różną postacią. Dziś przestawiam Wam przepis na pyszne śledzie
Tradycyjna kuchnia KasiKiedy pierwszy raz spróbowałam przegrzebków w jednej z restauracji, wiedziałam że przyrzadzenie ich w domu to kwestia czasu :) Przegrzebki są aksamitne, delikatne, pachnące masłem, po prostu
DefinicjaSmaku„Przygotowania do świąt wkroczyły w ostatnią fazę. Spieszę więc z kolejnym przepisem bez zbędnego rozpisywania się bo zaraz pędzę piec pierniczki. Jest to kolejny przepis
Wiem co jemosób na dietach niskowęglowodanowych i bezglutenowych Wigilia i Święta to nie lada wyzwanie bo na stołach pojawiają się pierogi, krokiety, ryby w panierkach, pierniki i ciasta. Zapewniam Was, że i na Waszych stołach mogą znaleźć się te dania, ale w wersji LCHF Dzisiaj zapraszam po przepis na keto pierogi, który był dla mnie prawdziwym testem cierpliwości
Ola la LCHFKarp smażony Świąteczny bestseller :) Składniki karp (około 1,5 kg) 2 cebule 1 jajko bułka tarta mąka sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania Karpia
czarrna od kuchniKarp w śmietanie Rozpływa się w ustach :) Składniki 6 kawałków karpia 200 ml śmietany 12% 2 duże cebule sól, pieprz Sposób przygotowania Cebulę pokroić i
czarrna od kuchniśledź w pomidorowej zalewie Jest to moja ulubiona potrawa, wykonana ze śledzi. Połączenie smaku, lekko wytrawnej pomidorowej zalewy z osoloną rybą, daje efekt powodujący, że przyrządzam to danie nie tylko z okazji świąt. składniki 1 cebula 2 łyżki cukru 4 licie laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 150 g koncentratu pomidorowego 60 ml octu spirytusowego
Miód i pieprzBardzo prosta i bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Świetna na kolację, czy lunch do pracy. Zawsze szybko znika ze stołu :) SKŁADNIKI 1
DefinicjaSmakuNadszedł ten magiczny czas Świąt Bożego Narodzenia. Choć za oknem raczej późna jesień czy tam wczesna wiosna z wichrem i ulewami. Ciężko przy takiej aurze
Kuchnia po mojemuSos jogurtowy na bazie pora i dorsz atlantycki = zdrowy i lekki obiad Nieustannie szukam nowych pomysłów na rybę. W zamierzchłych czasach przygotowywałam takie sosy na bazie
Kraina Tysiąca SmakówŚwięta coraz bliżej, więc pora rozpocząć przygotowania. Jedną z pierwszych potraw, za które wzięłam się w tym roku są śledziki marynowane w cytrynie
Codzienna kuchnia niecodziennaŚwięta Bożego Narodzenia Ćwikła Zakwas na barszcz Barszczyk Piernik Biszkopty bałwanki Pierniczki Ryby: mintaj w panierce
prawdziwe jedzenieW duchu trwających świąt Wielkanocnych, chcę się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, jakie zawsze z tej okazji przygotowuję. Składniki: 10 jajek ugotowanych
Taste Of My DayPo przyjemnościach związanych ze wspaniałym Spotkaniem Blogerów na Święcie Pyry w Wargowie, niestety, rzeczywistość nastała. Czas powrócić do normalnegostanu rzeczy, stylu życia
W kuchni Karmel-itki