przeszła podczas detoksu. Są też przepisy na śniadania, zupy, kasze i sałaty, zdrowe przekąski, koktajle detoksykujące, wody smakowe. Po detoskie znajdziemy też przepisy wprowadzające jajka, mąkę, nabiał, drób i ryby. Przepisy są naprawdę smaczne: zupa krem z czosnku, zupa z pomidorów, papryki i marchewki, kasza jaglana z pestkami granatu i rukolą, bigos warzywny, trufle daktylowe idealne na przekąskę, czy quinoa
kruche babeczkiPowiem Wam, że od kiedy pracuję we włoskiej restauracji i mam styczność z najlepszej jakości produktami ( świetnymi oliwami, mąkami, owocami morza, serami, rybami i mięsem prosto z Włoch – znacznie bardziej cenię sobie jakość produktu. Ma być najlepszy! Ta różnica jest zdecydowanie odczuwalna i już nikt mi nie wmówi, ze przecież w „daniu nie będzie czuć różnicy”. Czuć
Ostra na Słodkowszelkiego typu gulasze (zarówno mięsne, jak i mięsno- warzywne lub z samych warzyw), mięsa duszone we własnym sosie, esencjonalne zupy, owoce (doskonałe są powidła śliwkowe z wolnowaru), ale też ryby i owoce morza. Crock – pot jest też niezastąpiony do przygotowania wspaniałego bigosu i żeberek, węgierskiego leczo i zupy gulaszowej, marokańskiego tajine oraz przepysznej golonki w piwie i rolady boczkowej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziś przedstawiam Wam dzisiaj coś wyjątkowego. Dzięki uprzejmości marki Tefal otrzymałam do testów robota Tefal Cuisine Companion! Gdy pojawił się w drzwiach kurier z 3 wielkimi
karmelowyHummus ostatnimi czasy zrobił się mody. Modny tak, że nawet jedna firma od ryb, sprzedaje hummus, co prawda o wątpliwej jakości, ale hummus jest i wszyscy szczęśliwi. Hummus robią wszyscy i bardzo dobrze, bo ciecierzyca jest zdrowa. Ciecierzyca to roślinka, która nie rośnie dziko, rośnie sobie tylko w uprawach, czasem spotkacie nazwę cieciorka lub groch włoski. Ma sporo białka
ladykitchenprzygotowuje się z bulionu dashi, pasty z fermentowanej soi miso oraz wielu dodatków zależnych od własnych upodobań, regionu, czy też pory roku. Dodatkami tymi może być tofu, mogą być ryby, mogą być sezonowe warzywa. Generalnie, jak chodzi o składniki miso-shiru (prócz tych podstawowych: dashi i pasty miso) powinny one być sezonowe i odzwierciedlać aktualną porę roku. A cóż
Kate's Kitchensolidnie wykonana, nieprzywierająca powłoka quantanium real stone - wzmocniona naturalnymi cząsteczkami mineralnymi tytanu i kamienia, bez toksycznych substancji, w 100 % wolnych od PFOA. Powierzchnia jest idealnie gładka, żadne potrawy (nawet ryby) do niej nie przywierają i nie przypalają się, a umożliwia nam smażenie z jedną kroplą oleju. To doskonałe rozwiązanie, bo nie tylko możemy smażyć niskotłuszczowe potrawy, ale też dzięki
Kolorowy PrzepisownikProsta,szybka surówka do obiadu.Bardzo często ją robię i podaje najczęściej do smażonego kurczaka,kotlecików i ryb. SKŁADNIKI 3 średnie marchewki 3 jabłka 3 łyżki jogurtu naturalnego por (biała część) sól,pieprz WYKONANIE. Pora,marchewkę i jabłko dokładnie myjemy,marchew i jabłko obieramy. Pora kroimy na talarki posypujemy solą i na chwilę odstawiamy.W tym czasie marchew i jabłka ścieramy
Mała w garnku mieszasmakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie już w maju, a jego temat to: " Ryby, raki i szparagi". Tym razem niestety nie będę mogła uczestniczyć. Ale w czerwcu pojawię się na pewno i znów opowiem Wam smaczne historie
kolorowotorcikowomocno widoczny. Kolorowe jedzenie poprawia nastrój! Naleśniki podałam na dwa sposoby. Z malinowym twarożkiem, czyli zmiksowanym z malinami twarogiem, polane miodem. To na słodko. Na wytrawnie z fetą, wędzoną rybą i warzywami. Obie wersje smakowały równie dobrze, więc, która smaczniejsza musicie ocenić sami :) Smacznego
KucharzycaDziś polecam Wam rybę. Będzie to smaczny morszczuk niestety niedoceniany. A szkoda, bo jest delikatny, zwarty i przede wszystkim łatwy w obróbce. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieOstatnio bardzo często przygotowuję właśnie taki zestaw pieczonych warzyw. Są bardzo smaczne, szybkie w przygotowaniu i pasują do większości dań. Dobrze komponują się na przykład z kurczakiem czy rybą. Smakują wszystkim, którzy mieli okazję je spróbować. Na rodzinny obiad wydają się idealne :) Składniki (3-4 porcje): 2 duże ziemniaki 1 duży batat 1 średnia cukinia 1 średni bakłażan
Zdrowie na języku :Pprzygotowania takich pysznych kotlecików możecie wykorzystać właściwie każdą białą rybę. U mnie był sandacz, ale równie dobrze pasowałby np. dorsz. Dodatek kolendry i sosu chilli nadaje im nieco orientalnego posmaku - takiego jak lubię! Ciasto jest zwarte więc nie obawiajcie się problemów ze smażeniem
Milion Smaków