ryba - 22624 przepisów (strona:835/1509)

Łosoś w kurkumowej panierce i ziemniaki ze szpinakiem 255

Idealny, szybki obiad dla zapracowanych. Najpierw składniki należy przygotować, np. szpinak dzień wcześniej a potem w 30 minut obiad na stole. Łosoś podany z panierką kurkumową

Moje Małe Czarowanie
Łosoś w zielonym sosie kolendrowym 197

jako dodatek do humusu. Używamy jej zarówno świeżej w liściach jak i w ziarnkach. Tym razem powstał sos do łososia, ale z powodzeniem może być stosowana do innych ryb. Składniki: łosoś, cytryna, sól, kolendra świeża, czosnek, olej lub oliwa. Przygotowanie: łososia skrapiamy cytryną, solimy i zostawiamy na chwilę. Rozgrzewamy patelnię lub piekarnik i wkładamy łososia. Czas pieczenia uzależniony jest

Państwo Wojtczuk gotują
Akcja: Kuchnia rosyjska 199

potrawy długo trzymające ciepło, dość tłuste. To wynik mroźnych, długich zim. Niech to będą przepisy na gęste zupy, mięsa zapiekane, przeróżne pierogi oraz bardzo popularne w Rosji ryby. Myślę, że jest wielu zwolenników tej kuchni . Z niecierpliwością czekam na Wasze przepisy 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Czerwony ryż 189

Ryż, jako dodatek do smażonych/grillowanych mięs lub ryby, wcale nie musi być nudny. Proponuję przepis na "czerwony ryż". Przepis znam od wielu lat i nadal chętnie po niego sięgam. Łatwy, szybki dodatek do obiadu. SKŁADNIKI:(2 porcje) Woreczek ryżu (u mnie Basmati) Ok. 6 cm pora (biała część)  Mały ząbek czosnku 100 ml passaty pomidorowej/ew 2 łyżeczki koncentratu

Kopystką po garach
Niemiecki chleb żytni z ziarnami 279

ieniu jest ich bardzo du ż o na blogach pisanych cyrylicą. Czy chleb rzeczywiście jest niemiecki, tego nie wiem - może to coś jak z naszymi pierogami ruskimi alb o rybą po grecku ;) Nie mniej jednak z racji tego, iż jest bardzo łatwy do zrobienia ch leb , i bardzo smaczny zarazem, warty więc wypróbowania. A jako że wczoraj go upiekłem - teraz

Grahamka, weka i kajzerka
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami / Smoked mackerel and sun-dried tomato pate 282

Surfując ostatnio w internetach, przeglądając oczywiście w większości strony o tematyce kulinarnej, natknęłam się na przepis, który do mnie przemówił. Otóż był to przepis na pastę

karmelowy
PROSTA SAŁATKA MIX SAŁAT Z DODATKAMI 262

Sałatka mix sałat jest bardzo prosta, lekka i szybka w przygotowaniu. Pasuje w zasadzie do każdego obiadu czy to z mięsem, czy z rybą a także jako sałatka do grilla.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam olej lniany tłoczony na zimno  od  Green Spoon . Nie od dziś wiadomo, że olej lniany jest bardzo zdrowy, bogaty w kwasy Omega

Zrób to smacznie
Libijska zupa Szorba Adas 295

który mógłby być turystyczną riwierą. Oprócz błękitnych plaż, kraj ten obfituje bowiem w antyczne zabytki, a libijska Sahara skrywa niejedną perłę. Do tego wspaniała, aromatyczna kuchnia bazująca na warzywach, rybach i owocach. Jest bardzo podobna do sąsiadującej kuchni tunezyjskiej, lecz zaznaczają się tam również akcenty tureckie. Dla przeciętnego Europejczyka, mimo że kuchnia libijska jest łagodniejsza od tunezyjskiej, potrawy serwowane

Wędrówki po kuchni
Makaron z sosem pomidorowo-czosnkowym 176

serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na ­lubiane i łatwe do przygotowania potrawy z makaronem, od przepisów na domowy makaron zaczynając, poprzez makaronowe dania z­ warzywami, mięsem, rybami, owocami morza, na słodkich i lub makaronowych daniach kończąc. Siostra Maria Goretti Guziak należy do Zgromadzenia Sióstr Salawatorianek i od 50 lat , jako dyplomowany mistrz kucharstwa, realizuje cele zgromadzenia zakonnego,służąc

Z Kuchni Do Kuchni
Ziołowa salsa verde z awokado 259

aromatyczny, pełen witamin dressing świetnie pasuje do sałatek, placuszków warzywnych np. placków z batatów i cukinii , ryb i mięsa a także jako salsa do nachosów. Ziołowa salsa verde z awokado Drukuj Porcje: 200ml Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1/2 awokado 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 fileciki anchois, wypłukane, osuszone i drobno pokrojone (w wersji wegańskiej pomijam

Book of spells
INDYJSKI SOS JOGURTOWY Z MIĘTĄ 186

Orientalny sos jogurtowy z miętą i aromatem cytrynowym. Idealny do mięsa, ryby czy grillowanych warzyw. Jest doskonały! W smaku świeży i orzeźwiający z lekką nutą ostrości. Gdy pierwszy raz go spróbowałam - w pewnej restauracji - to od razu w nim się zakochałam. Wróciłam do domu i starałam się go odtworzyć - udało się 😀   Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku

Kuchnia MagdaLeny
FOODBOOK #1 - Co jem w ciągu dnia? 236

dodaję masło orzechowe i miód. Ozdabiam pokrojonymi owocami, posypuję siemieniem lnianym, orzechami i rodzynkami. Zajadam ze smakiem :) OBIAD Na obiady zazwyczaj przygotowuję jakieś warzywne kotleciki z dodatkiem mięsa lub ryby. Do tego dużo warzyw (zarówno surowych, jak i gotowanych) i ewentualnie kasza lub ryż. Często też gotuję pożywne zupy krem, które starczą mi na kilka dni. Powyżej przygotowałam  cukiniowe

Kuchnia Ellie
Czarny makaron z tuńczykiem i szpinakiem 271

czarny zdecydowanie różni się od białego, nie tylko kolorem ale i smakiem. Czarny makaron jest zabarwiony atramentem kałamarnicy, a w smaku lekko przypomina morze. Przyrządza się go z rybami i owocami morza, frutti di mare. Świetnie pasuje z grillowanym łososiem . Ostatnio wypróbowałam go z tuńczykiem i bardzo mi smakował. Makaron z tuńczykiem przyrządzam w kilku kombinacjach i z różnymi dodatkami

codojedzenia
Ryż z warzywami 400

Ryż z marchewką, cebulą i szczypiorkiem to idealny dodatek do obiadu, jak i pyszne samodzielne danie. Podałam z rybą z tego przepisu. Składniki: 100 g ryżu (dałam biały, ale może być jaśminowy, dziki, basmanti itd.) średnia marchew 2 dymki około 2/3 szklanki bulionu warzywnego ok 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy około 3 minuty krócej niż

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania