grzybami leśnymi 6. Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków i szczypiorkiem 7. Placki ziemniaczane z chrzanem 8. Placki ziemniaczane z chili 9. Placki ziemniaczane wiejskie 10. Placki ziemniaczane z rybą 11. Placki ziemniaczane dwudniowe 12. Placki ziemniaczane z sosem czosnkowo- koperkowym 13. Warzywne placki ziemniaczane z pastą rybną 14. Placki ziemniaczane z twarogiem 15. Placki ziemniaczane z sałatką śledziową 16. Placki
Tradycyjna KuchniaWegańskie kotleciki z fasoli (niektórzy mogą woleć nazywać je burgerami lub pasztecikami), są bardzo proste w składzie i mają lekko ryby smak . I chyba Was nie zaskoczę jak powiem, że, podobnie jak w rosołku , za rybny aromat odpowiadają wodorosty. Nasi goście delektując się nimi nie mogą się nadziwić, że te kotleciki nie rozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta! Kotleciki
Lamarida.pltemperatura ta jest również dobra do szybkiej pasteryzacji powierzchni mięsa. W tej temperaturze przygotowujemy również większość warzyw. Metodą tą możemy przygotować między innymi mięsa, ryby, owoce morza, warzywa i owoce. Dzięki szczelnemu zamknięciu i stałej temperaturze produkt końcowy jest pełen naturalnego smaku i aromatu, oraz zachowuje wszelkie drogocenne makro - i mikroelementy. Naturalne soki są zatrzymane w potrawie
Kulinarne przygody Gatitydodatkiem szpinaku, wzbogacony o dymkę, koperek i pora. Świetny jako samodzielne danie wegetariańskie (podaje się go z dodatkiem fety i ewentualnie jajka) lub jako dodatek do mięsa czy ryb. Spanakorizo można przygotować w wersji z pomidorami lub bez, ja jednak uważam, że ich słodycz sprawia, że pilaw jest jeszcze pyszniejszy. Dlatego też oparłam się na przepisie z bloga My Greek
Chilli Czosnek i OliwaLatem częściej przygotowujemy przepisy lekkie i fit. Na talerzach królują warzywa, owoce i ryby. Dzisiejsza propozycja to pyszne placuszki z cukinią z dodatkiem tuńczyka. #MasterTuńczyk Placuszki z cukinii Składniki 1 cukinia około 30dag 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki soku jabłkowego 50g mąki szczypta soli olej do smażenia 1 puszka
Kulinarne pyszności MolkiUwielbiam sałatki te z mięsem, warzywne, owocowe, z rybą . Dziś zapraszam na sałatkę łatwą i szybką w przygotowaniu . Sałatka jest lekka na jogurcie naturalnym a kurczak jest gotowany. Połączenie smaku mięsa i owoców nadaje jej fajnego "pazura" polecam. SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 🍴 2 Filety z Kurczaka 🍴150 g Ananasa z syropu lub świeżego ( kostka) 🍴4 łyżki
Gotowanie PatkiŚledzie po sułtańsku są jedne z moich ulubionych. Bardzo je lubię. Wiem, że nie wszyscy są zwolennikami tych ryb, ale polecam tak przygotowane śledziki. Można je przechowywać w słoiku w chłodnym miejscu do tygodnia, a najlepiej smakują na drugi lub trzeci dzień. Więcej przepisów na te rybki znajdziecie w zakładce Śledzie. Jeżeli przygotowaliście Państwo coś z moich przepisów to proszę
O kuchni z uczuciemogórków i pomidorów, świetnej fety, z pikantnymi papryczkami i oliwkami. W tym roku zachwycił mnie smak suszonych na słońcu pomidorów. Wszystko było pyszne: moussaka z bakłażanem, jagnięcina, owoce morza, ryba panierowana, królik w sosie cytrynowym, duszona wieprzowina. Zachwycały przesłodkie desery: ciasto czekoladowe w syropie, baklava, pudding, świeże oraz kandyzowane i suszone owoce. Cudownie smakowała oliwa, feta – zupełnie inna niż nasza
W mojej kuchnidomem rodzinnym jest świetną propozycją na szybki, smaczny, niskokaloryczny i niskowęglowodanowy obiad. Możecie komponować z nią przeróżne zestawy o dowolnym makro wybierając mniej lub bardziej tłuste mięsa, drób czy ryby oraz dodając ewentualnie tłuszczu (adaptacja, stabilizacja wagi). Doskonale sprawdzi się także jako danie jednogarnkowe np łopatka zapiekana w młodej kapuście . Składniki: 2 główki młodej kapusty ( u mnie po wydrążeniu wyszło
Ola la LCHFtych sklepach nie kupimy już w ogóle mięsnych produktów. Te obecne będą na półkach w opakowaniach, w dziale spożywczym. Ale stoisk ze świeżymi stekami, szynkami, a nawet rybami i innymi owocami morza, w tym supermarketach wkrótce nie będzie. Jak komentują to brytyjskie media, taka zmiana na rynku sprzedaży produktów spożywczych jest zasługą pokolenia przełomu wieków (Millenialsów) oraz młodszych osób, które
Fleksitarianizm.plCukinia i papryka po włosku to świetny przepis na przystawkę do wędlin, mięsa czy ryby. Cukinia jest zgrilowana a papryka duszona. Tak przygotowane warzywa można przygotować szybciej i podać jako zimną przystawkę. Cukinia i papryka po włosku SKŁADNIKI 2 cukinie duża papryka bazylia 3 łyżki oleju z oliwek ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny sól do smaku SPOSÓB
zielonacukinkazróżnicowaną kuchnię. Gwarne spotkania urozmaicane są niekończącymi się porcjami tapas, pragnienie w upalne dni gasi chłodne miejscowe piwo, ryż porastający pobliskie pola znajduje w kuchni szerokie zastosowanie, nieprzebrane bogactwo ryb sprzedawanych wprost z morza – to wszystko czyni Walencję niezwykle apetyczną. Słońca, wspaniałych widoków, życzliwych ludzi, tutejszych zapachów niestety nie uda mi się przywieźć do Polski, jednak wyjadę stąd
Gotuj po hiszpańskuŁosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest świetną przyprawą, pomimo być może niefortunnej nazwy. Ma kolor mielonej kawy, pachnie lekko octem. Świetnie zastępuje cytrynę, czy rzeczony ocet w daniach, zatem będzie idealną przyprawą do ryb, drobiu, do sałatek, jako przyprawa do wszelkiego rodzaju mięs. Dzisiaj wykorzystałam go do pysznych pieczonych kotletów. Poznaj recepturę
PichceniomaniaTatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego. Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę powinny
Moja Książka Kucharska