ryba - 22624 przepisów (strona:804/1509)

MARCHEWKA ZAPIEKANA POD BESZAMELEM 183

proponuję Wam prosty przepis na marchewkę zapiekaną pod aksamitną warstwą sosu beszamelowego. Jego kremowa tekstura to podstawa wielu francuskich dań.Tak przyrządzona marchewka może stanowić dodatek do mięs i ryb, jak również stanowić samodzielne danie wegetariańskie.  Przygotowanie: 15 min Gotowanie i pieczenie : 50 min Dla 6 osób : ● 600 g marchewki ● 100 g masła ● 2 łyżki mąki pszennej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Parówki w cieście francuskim z czarnuszką 244

cieście francuskim wspominam za każdym razem, gdy go używam – i tak będzie tym razem. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim

mojewypiekiinietylko
Menu na tydzień: Wszystko z pieca w 2 godziny 233

przyprawach. Piątek – Pieczony łosoś z pieczonymi warzywami i kaszą jaglaną Wystarczy pięć składników, żeby w 20 minut wyczarować pełnowartościowe, zdrowe danie. Pokochasz je nawet jeśli nie przepadasz za rybami. Jak gotowaliśmy – dania z piekarnika idealne do mrożenia Wszystkie dania z tego menu powstały w ciągu dwóch godzin. Do ich przygotowania wykorzystaliśmy piekarnik (obyło się więc bez tony garnków

Niedzielny kucharz
Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką 357

odmiany jeszcze nie znałam więc postanowiłam popróbować. Boczniak cytrynowy jest jednym z wielu gatunków grzybów o działaniu przeciwnowotworowym. Jest delikatny w smaku, podobnym do kurki. Znakomity do mięs czy ryb ale i sam smakuje wybornie. Dziś właśnie sobie to udowodniłam, danie wyszło obłędne w smaku. Cytrynowe boczniaki smażone z cebulką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem 714

selera, majonez oraz jajka, które są potrzebne do tej sałatki. To taka awaryjna propozycja, a jakże pyszna! Zobacz też: Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 15 minut Składniki puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy

Kuchnia Bazylii
Zioła i przyprawy w kuchni cz. 1 172

jego wierzchniej warstwie. Pieprz jest przyprawą powszechnie używaną w naszej kuchni. Dodajemy go do bardzo wielu potraw (prawie do wszystkiego). Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju mięs, sałatek, zup, ryb czy sosów. Dodaje naszym przyprawom ostrzejszego i wyrazistego smaku. Ponadto dodatek pieprzu sprzyja lepszemu trawieniu (jednak należy pamiętaj o jego rozsądnych ilościach gdyż nadmiar może podrażniać żołądek, dlatego zaleca się

Health-Fit-Life
KURCZAK W SOSIE GORGONZOLA (z makaronem) 236

dodatkowi białego, wytrawnego wina. Dla wielbicieli sosów serowych ten sos to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Pasuje zarówno do makaronu, jak i gnocchi. Fantastycznie smakuje zarówno z mięsami, jak i rybami czy warzywami. Ja postanowiłam podać ten sos z kawałkami kurczaka oraz pełnoziarnistym makaronem typu penne. Soczysty kurczak w aromatycznym sosie serowym to dla mnie obiad idealny ❤ Składniki: 3 filety

Kuchnia MagdaLeny
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 5 przepisów na zdrowe śniadania 233

Dzień dobry! Po wiadomościach na Facebooku i na Instagramie wiem, że śniadania potrafią sprawić Wam problem. Nie zawsze rano jest dużo czasu na pomyślenie o nich

Karo in the Kitchen
Szprotki w serze 169

lekko kwaśnego sera 1 puszka wędzonych szprotek w oleju ½ szklanki śmietany 18% sól i pieprz do smaku 1 biała cebula Wykonanie: Utrzeć dokładnie ser ze śmietaną, dodać rybę, posiekaną cebulę i przyprawić do smaku. Całość dokładnie wymieszać widelcem i przenieść na gęste sito, przykryć talerzykiem, obciążyć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie ułożyć na półmisku i ozdobić

Tradycyjna Kuchnia
Biała fasolka w pomidorach po hiszpańsku 267

pasowało też jajko w koszulce. Fasolkę można zjeść samą jako szybki i syty obiad czy kolację, ale można ją też wykorzystać jako dodatek do pieczonych czy smażonych mięs i ryb. SKŁADNIKI 2 bardzo duże albo 4 małe porcje 2 puszki białej fasolki, 450g fasolki po odcieku 1 puszka pomidorów bez skórki w passacie pomidorowej, 400g + pół puszki wody 1 duża

Karo in the Kitchen
SERNIKOBROWNIE Z MALINAMI – MUFFINKI + KONKURS! 316

miodu i brzoskwiń Idealne do niebieskich serów pleśniowych, owoców czy też deserów. ` Casillero del Diablo – Chardonnay – wino wytrawne, białe, o aromacie ananasa, brzoskwiń, orzechów, gruszek i pieczywa. Idealne do ryb, owoców morza i białego mięsa. Casillero del Diablo – Cabernet Sauvignon – wino wytrawne, czerwone, o aromacie jagód, śliwek, suszonych owoców i wanilii. Idealne do jagnięciny czerwonych mięs, dojrzałych serów i potraw

Ostra na Słodko
Papryka faszerowana kaszą i serem typu feta 227

blogowej nieobecności związanej z wyjazdem, spożywaliśmy bardzo dużo mięsa: głównie wieprzowiny i drobiu. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam dość mięsa. Odkąd wróciliśmy nasza dieta obfituje w ryby, warzywa i nabiał. Z mięs jak do tej pory pokusiliśmy się dwa razy na wołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem dostarczanych składników odżywczych

W kuchni Katie
Serca marchewkowo łososiowe 192

łyżce zimnej wody, rozpuszczam w gorącej i dodaję do marchwi, odstawiam do lodówki do stężenia. Nakładam krem na podpieczone serca zimne. Krem łososiowy: Kawałek łososia odkładam do dekoracji. Resztę ryby miksuję blenderem z drugą połową śmietany, doprawiam pieprzem. Krem wyciskam na krem marchewkowy. Dekoruję łososiem, sercami wyciętymi z marchewki, natką, pieprzem. Z drugiej marchewki za pomocą nożyka do jarzyn wycinam

wesoła kuchnia
Pesto alla genovese (pesto bazyliowe) 251

Pesto alla genovese  to pesto z bazylii, orzeszków, oliwy z oliwek i parmezanu.  Najpopularniejsza opcja serwowania to makaron z pesto, jednak smakuje równie dobrze z pieczywem, kurczakiem, rybami lub jako podstawa do sosu sałatkowego!  Pesto może stać w lodówce do tygodnia. Możemy je również zamrozić. Składniki na mały słoiczek: 1 doniczka bazylii  3 garście orzeszków piniowych

Czarnawisienka
Puree ziemniaczane 330

warzywa kolor Najczęściej jest to szklanka, dwie zielonego rozmrożonego groszku lub marchewki zmiksowane ze śmietaną, masłem lub/i mlekiem na gładko i dodane do utłuczonych ziemniaków. Zielone puree podaję do ryby i kaczki, pomarańczowe do kotletów, pieczeni, szczególnie drobiu. Dziś delikatne, maślane puree jako dodatek do obiadu, samo danie (np. podane ze zsiadłym mlekiem :), jako dodatek od zup i sosów. Jeśli

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania