Śledź to obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie występuje w postaci rewelacyjnej sałatki, w której wyrazisty smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi dodatkami: jabłkami, buraczkami, ogórkami kiszonymi i cebulą. Całość smakuje obłędnie. Składniki: 450g śledzi Matias 2 ogórki kiszone 2 jabłka 3 buraki 1 czerwona cebula 3 ziemniaki 3 jajka 5 łyżek majonezu
Szalona Kuchnia Ewelinyhołdem na cześć kuchni Włoch. Książka zawiera ponad 130 przystępnych przepisów na pyszne antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Na jej końcu znajduje się rozdział: Włoskie ABC, który zawiera przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach. Oprócz znakomitych receptur są tu również
Di gotujewytrzymalszy niż stop aluminium i 2 razy mocniejszy niż stop żelaza. Jest również lżejszy niż stal szlachetna o 43%. Patelnia ma wszechstronne zastosowanie: można na niej piec mięso, ryby, warzywa, placki, placuszki, naleśniki, omlety, tortille itd. Jedna patelnia, a tyle możliwości! A teraz czas na przepis – Pyszne marchewkowe placuszki Składniki: (na 4-5 sztuk, ilość zwiększamy według
Słodkie okruszkiDziś przedstawiam Wam pierwszy w tym roku pomysł na świąteczne danie;) Rozpływający się w ustach karp zapiekany z pysznym sosem z grzybami leśnymi z pewnością przypadnie
karmelowysię twarda. Upieczony i wystudzony pasztet przechowujemy w lodówce do 10 dni. Pasztet mięsny. Pasztety przyrządzamy z najróżniejszych surowców : surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, grzybów, warzyw, ryb, a nawet z dodatkiem owoców np. żurawiny lub śliwek. Najczęściej pasztet podajemy po schłodzeniu jako przystawkę np. z pieczywem i chrzanem. Kiedyś pasztety podawano na ciepło z dodatkiem gorącego sosu
Moja Książka Kucharskacebulę, obraną, pokrojoną w drobną kostkę i przesmażoną na łyżce masła grzanki z bułki pokrojonej w kostkę i przesmażonej na maśle twardy, utarty ser żółty posiekane filety anchois wędzoną rybę ugotowany zielony groszek pomidora, obranego ze skórki, pokrojonego w plasterki, oczyszczonego z soku oraz pestek i przesmażonego na maśle ugotowane główki szparagów pokrojone w plasterki, przesmażone na maśle borowiki
Moja Książka KucharskaZiemniaczane krokiety z grzybami mogą być świetnym dodatkiem na stole wigilijnym. Te pyszne i chrupiące krokiety ziemniaczane to idealna propozycja do wigilijnej ryby, czy kapusty z grochem (tę uwielbiam! To takie proste danie, a niesamowicie pyszne). Ziemniaczane krokiety z serem są także zniewalająco pyszne przez rozpuszczony ser, który nadaje im świetną teksturę i smak. Ziemniaczane paluszki z grzybami
MamaOskarkamniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. 2. Na oliwie szklę cebulę. Dodaję grzyby oraz karpia. Wszystko razem smażę około 10 minut. Studzę. Następnie do podsmażonych grzybów i ryby dodaję kaszę, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. 3. Z kapusty włoskiej zdejmuję liście. Liście wrzucam na ok. 2 minuty do wrzącej wody. Na każdy z liści
Tradycyjna kuchnia Kasiświńskie nóżki w galarecie. Zaopatrzyłam się w golonki, raciczki, łeb i inne… kuchni nie mogłam wywietrzyć. Never again! Paranoja polega na tym, że ja niemal wszelkie galaretki lubię. Rybę w galarecie, owoce, pasztety, drób i inne mięska. Świnią w galarecie jednak gardzę i nawet jak mi ją będzie serwował nagi Idris Elba, to wyślę go w diabły. Mówiłam już
ladykitchenTen rok chyba był najgorszy w mojej blogowej historii. Nie miałam zbyt dużej motywacji, brakowało mi pomysłów a nawet jeśli coś mnie zainteresowało to nie
Szybko Tanio Smaczniekotlety drobiowe inaczej :) Na moim blogu było już kilka pomysłów na urozmaicenie kotletów, np. kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami , czy piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku . Poniżej znajdziecie równie pyszną wersję – z jajkiem sadzonym :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z jajkiem sadzonym – Składniki: 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka sól, pieprz, papryka słodka
Kulinarne PrzebojeKuchnie turecką cenię za prostotę i wyrazisty smak. Dlatego też chciałam Ci zaproponować przepis na pyszną orzeźwiającą turecką sałatkę z pomidorami, papryką i ogórkiem.Sałatka wspaniale komponuje się z rybą możesz wykorzystać ten przepis na pysznego łosia TURECKA SAŁATKA Z POMIDORAMI,PAPRYKĄ I OGÓRKIEM Składniki: 3 pomidory malinowe żółta papryka 1/2 pomarańczowej papryki 4 ogórki gruntowe biała cebula pęczek świeżej
Kukuleczkiwigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie może w nim zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami, czerwonego barszczu, postnego bigosu oraz ryby po grecku. W wielu częściach kraju, zwłaszcza tych wschodnich, sporą popularnością cieszy się też kutia. Co to za danie, skąd przybyło i jaki jest na nie przepis? Pochodzenie kutii Kutia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dawno tu nie było żadnego przepisu obiadowego... I postanawiam to zmienić! Będzie mięso, ryby i obiady wege! Obiecuję poprawę :) Dlatego dziś mam dla Was przepis na schab z kapustą. To jedyna forma schabu, która przejdzie mi przez gardło... i nawet smakuje. Nawet bardzo! I mała podpowiedź dla Was... im więcej kapuchy tym lepiej :) Składniki: 4 plastry schabu
Czarnawisienka