ryba - 22624 przepisów (strona:779/1509)

Domowy budyń truskawkowy 114

Stęskniłam się za truskawkami. Wiem, że te, które można teraz kupić, to nie do końca to o czym marzę, ale na bezrybiu i rak ryba - są ładne, czasem nawet pachną. Więc łakomstwo wygrywa z rozsądkiem i kupuję

Stare Gary
Grillowane szaszłyki z krewetkami 118

zrobimy w 10 minut. Krewetki nie wymagają długiej obróbki. Polecam wam do szaszłyków sos czosnkowy lekki na bazie jogurtu.Grill nie musi być ciężki, możemy przyrządzać na nim mnóstwo warzyw, ryb i owoców morza. 30 dkg krewetek mrożonych 1 cukinia 16 pomidorków koktajlowych marynata: przyprawa do grilla klasyczna  5 łyżek oleju rzepakowego sos: 200 g jogurtu greckiego przyprawa klasyczna

wesoła kuchnia
Pstrąg na parze z warzywami 80

Pstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al dente) warzywa i wszystko w towarzystwie aromatycznych przypraw oraz masła rozmarynowo-koperkowego. Danie to przygotujecie w jednym naczyniu, w nieco ponad 30 minut. Powodzeniem przygotowania tych zdrowych pyszności zajmie się [...] Artykuł Pstrąg na parze

Pogotujmy.pl
Placki z twarogu i brokułów 112

Przechodząc do przepisu, jest to świetna propozycja na lekki obiad lub kolację. Proste w wykonaniu i szybkie. Twaróg jest tak samo bogaty w białko jak mięso czy ryby, dlatego jeśli ktoś nie ma przeciwwskazań na nabiał polecam jak najbardziej te placuszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również na inne formy placków wytrawnych. PLACKI GRYCZANE Z TUŃCZYKIEM oraz PLACKI Z KURCZAKIEM

Zdrowie i pysznie na talerzu
ORIENTALNA SURÓWKA COLESLAW 118

oraz tartej marchewki i posiekanego szczypiorku. Ciekawa i orientalna w smaku, bo doprawiona lekko pikantnym dressingiem z majonezu i pasty wasabi. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub ryb z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty 1 marchewka starta na tarce 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych DRESSING

cool and minty
Grillowane ziemniaczki ziołowe 105

lubi? A ponieważ nadchodzi majówka to nic dziwnego, że mam dla Was przepis na grillowane ziemniaczki ziołowe. To fenomenalny dodatek do każdego rodzaju mięs czy ryb z grilla. W swoim przepisie użyłam ziół od Ogrodów Ziołowych . Wśród nich znalazły się oczywiście popularne zioła takie jak rozmaryn, cząber, szałwia, czy tymianki. Oprócz tej klasyki użyłam jeszcze dwóch mniej popularnych ziół, mianowicie

PatiGotuje
Frittata z pomidorami, serkiem fetą i szczypiorkiem 162

sprawdza się ona nie tylko podczas przygotowywania frittaty, ale również w przypadku smażenia różnego rodzaju mięs. Np. takich które ciężko jest podczas smażenia przewrócić na drugą stronę- np delikatnych ryb. Jej ogromną zaletą dzięki jej odpowiedniej budowie, jest to że zapach smażenia nie roznosi się po całym mieszkaniu a olej czy inny tłuszcz nie rozbryzguje się na wszystkie strony. Dzięki

Arbuziaki
Zupa tajska z owocami morza – oryginalna, która chyba nigdy się nie znudzi 139

niej parę papryczek chilli bo wie jak bardzo lubię ostre jedzenie. Dzięki !!! Od tej pory robiłam tą zupę wielokrotnie. Można ją przygotować z owocami morza ale również z kurczakiem, rybą, tofu lub z samymi krewetkami. Ja użyłam mieszanki owoców morza – krewetki, kalmary oraz muszle. Całość to idealne połączenie pysznego wywaru rybno pomidorowego z chrupiącymi warzywami oraz cienkim makaronem ryżowym

wysmienity
Wątróbka z grilla 111

grillu można położyć wszystko, no prawie wszystko: różne mięsa , drób , ryby , sery , warzywa , owoce , grzyby . Polecam wątróbkę drobiową z grilla. Aby chronić jej delikatną strukturę i aby jej nie wysuszyć proponuję zawinąć ją w boczek. Jeden ładny, cienki plaster boczku wędzonego, na jeden kawałek wątróbki. wątróbka drobiowa, plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki), miód (może być wielokwiatowy), musztarda francuska

królestwo garów
Schab zapiekany z warzywami w sosie pomidorowym 214

dniami, kiedy to ma się ochotę na lżejsze jedzenie. Pyszne mięso pod warzywną kołderką i pomidorowym sosem na pewno nie jednemu z Was posmakuje :) Myślę, że również kurczak czy ryba świetnie sprawdzą się w tym wydaniu :) Składniki na 4 porcje: 4 kawałki (plastry) schabu 1 większa cukinia 500 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka 4-5 suszonych pomidorów

My simple kitchen
Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy 134

zdrowy, ale i bardzo smaczny. Jest łagodniejszy w smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty. Zmiksowane listki z solą zalane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dlaczego warto mieć w domu akwarium? 203

podwodny świat jest naprawdę interesujący i piękny, to przynosi też ukojenie po długim wyczerpującym dniu. A w dzisiejszym świecie, to zaleta nie do przecenienia.  Uspokajające działanie ryb jest faktem naukowym Tak, dobrze czytacie. Zostały przeprowadzone nawet badania potwierdzające, że hodowla rybek w akwarium pozytywnie wpływa na nasz układ nerwowy oraz psychikę. Podobno obserwowanie życia rybek wycisza, uspokaja i przynosi

Słodkie okruszki
Pieczone marchewki z serem kozim 123

podkreśla jej niesamowitą słodycz i delikatność. Miękki kozi ser po chwili lekko się topi, dzięki czemu całość jest cudownie kremowa. To danie sprawdzi się jako lekki obiad, dodatek do ryby lub mięsa, albo pyszne warzywo do pieczonej bagietki. Wypróbujcie swoje ulubione połączenie. Komu potrzebne mięso, skoro warzywa są takie pyszne? Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 40-50 minut

wiecejwarzyw.pl
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 102

cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki. U nas dziś na szybko

W kuchni Katie
Papryka faszerowana kaszą i serem typu feta 147

blogowej nieobecności związanej z wyjazdem, spożywaliśmy bardzo dużo mięsa: głównie wieprzowiny i drobiu. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam dość mięsa. Odkąd wróciliśmy nasza dieta obfituje w ryby, warzywa i nabiał. Z mięs jak do tej pory pokusiliśmy się dwa razy na wołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem dostarczanych składników odżywczych

W kuchni Katie