Łosoś z pesto bazyliowym wg Jamiego Olivera – pieczony w folii w piekarniku – czyli pyszny pomysł na piątkowy obiad i nie tylko :) Oryginalny przepis pochodzi
Kulinarne Przebojejabłka 2 Surówka z brokuła i jabłka 3 Surówka z kalafiora i warzyw 4 Surówka z selera z orzechami 5 Surówka z jabłek i pora 6 Surówka do ryby smażonej 7 Surówka obiadowa 8 Surówka z kiszonego buraka i jabłka 9 Dietetyczna surówka z marchwi i jabłka 10 Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty 11 Surówka Colesław 12 Surówka z pora
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmieszania, aż ryż wchłonie całą wodę. Po lekkim przestygnięciu mieszamy z natką pietruszki i sokiem z cytryny. Przygotowany w ten sposób ryż będzie świetnym dodatkiem do warzyw, mięs czy ryb z grilla. Dobrze smakuje także na zimno. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 180 g(1 szklanka) suchego ryżu długoziarnistego 500 ml gorącego bulionu lub wody, np. z sosem sojowym
cool and mintymiski, dodaj majonez i jogurt, dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin, następnie ponownie wymieszaj. Rada: sos tatarski to świetny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek. Można podać go też jako dip na przykład do frytek . Jest nieodłączną częścią angielskiego fish and chips. Przepis wkrótce. Artykuł Domowy sos tatarski. Z nim wszystko smakuje lepiej. PRZEPIS
Kulinarna Polskakażdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd. A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony. Jednak warto wiedzieć, że to owoce tej samej rośliny
Kuchnia MagdaLenykażdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd. A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony. Jednak warto wiedzieć, że to owoce tej samej rośliny
Kuchnia MagdaLenyNajprostsze na świecie masło czosnkowo-ziołowe! Hit na grilla, do grzanek, pieczonych ryb czy mięsa. Zrobione z prawdziwego masła, świeżego czosnku oraz świeżych ziół. Smakuje fantastycznie i stawia kropkę nad „i” wielu daniom. Można je wykorzystać do podania GRILLOWANEGO ŁOSOSIA , czy PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW . Prosta rzecz, a sprawia, że każda potrawa zyska na smaku i aromacie. Wystarczy raz zrobić większą porcję
Analiza SmakuKapusta pekińska z pieczarkami na gorąco to idealny dodatek do obiadu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, rybą lub kotletem schabowym, dobrze sprawdzi się również jako samodzielne danie. Jest to pyszna, delikatna, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu propozycja. składniki na 3 porcje mała główka kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 2 cebule olej do smażenia czarny pieprz sól
Smakowite Daniaalkoholu, bo aż 14%, co nadaje temu trunkowi potencjału do starzenia. Do czego: wino to znakomicie radzi sobie samodzielnie, jak i jako towarzysz potraw. Świetnie sprawdzi się z tłustymi rybami lub makaronami w aksamitnym śmietanowym sosie z krewetkami. W bardziej szalonej wariacji będzie świetnie pasowało do grzanek ze smalczykiem z mangalicy. Ode mnie: mój zdecydowany faworyt, jeśli chodzi
Kate's Kitchenniech trochę odparuje, dodaj wodę, zagotuj. Na koniec wlej kremówkę z roztrzepanymi żółtkami, dodaj gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz do smaku. Zagotuj całość aż zgęstnieje, energicznie mieszając. Rybę i szparagi ułóż na talerzu, polej sosem i udekoruj plasterkami cytryny i np. bazylią. DZBANEK FILTRUJACY AQUAPHOR "DIAMOND" Najnowszy model dzbanka filtrującego, wyposażony w podnoszoną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody
Słodko-Słony Świat IlonyPancakes z kefirem i owocami. Przepis krok po kroku Każdy ma jakiś żywieniowy rytuał. Rosół w niedziele, ryba w piątek czy szklanka wody z rana. Nasz rodzina obowiązkowo w sobotni poranek robi różne placki lub naleśniki. Ale najczęściej przygotowujemy nasze ulubione pancakes z kefirem i owocami. Są przepyszne
kuron.com.plWiedniu jest mnóstwo dobrych restauracji, cukierni i całkiem dobrej jakości fast food. Trafiliśmy na fajne miejsce Nordsee , gdzie można zjeść bardzo smaczne dania z ryb i owoców morza. Zdziwiłam się nieco, że takie miejsce znajduje się w środku Europy z dala od morza. Gdyby to była Szwecja czy Norwegia, ale Austria! Nordsee proponuje jedzenie na wynos, przeróżne wraps, kanapki
codojedzeniaDuszone pory są lekko słodkawe i delikatne w smaku, więc doskonale sprawdzą się jako dodatek do mięsa, a nawet ryby. Taką wersję pora polubią nawet dzieci! Ja pory duszę na maśle, ponieważ uwielbiam ten charakterystyczny posmak, który wzbogacam odrobiną gałki muszkatołowej oraz koperkiem. Polecam! (około 3 porcje) 2 pory (średnie) 2 łyżki masła klarowanego
Di gotujeMnogość przypraw używanych w kuchni indyjskiej może przyprawić o zawrót głowy. Efektem są niezwykle intensywne, aromatyczne, kremowe dania. Pierwsze skojarzenia z Japonią? Sushi, tempura, ramen, a także spore ilości ryb, owoców morza, imbiru i wodorostów. Dla mnie to także uczta dla oka, bo perfekcyjnie przygotowane dania kuchni japońskiej przypominają nierzadko jadalne dzieła sztuki. Korea zaskoczy nas tradycyjnymi kiszonymi lub fermentowanymi
HealthyCreationsjest bardzo aromatyczne i soczyste, a pikantna salsa z ananasa stanowi idealny dodatek do wieprzowiny. Salsę z ananasa można wykorzystać także do innych dań (niekoniecznie z grilla), mięs i ryb. Zdecydowanie polecam! Aromatyczne kotlety schabowe z salsą ananasową Składniki: 4 plastry schabu z kością Na marynatę: 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka kminu rzymskiego
Codzienne Gotowanie